G4Media.ro

SURSE Dăncilă vrea alegeri într-un singur tur la Congresul PSD/ Se teme…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

SURSE Dăncilă vrea alegeri într-un singur tur la Congresul PSD/ Se teme că Fifor ar putea pierde funcția de secretar general în fața lui Ștefănescu

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, vrea alegeri într-un singur tur la Congresul PSD, deoarece se teme că unul dintre apropiații lui Dragnea, Codrin Ștefănescu, ar putea fi ales în funcția de secretar general al partidului, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Potrivit acestora, Dăncilă îl susține pentru funcția de secretar general pe Mihai Fifor, actualul purtător de cuvânt și fost ministru al apărării.

Potrivit surselor G4Media.ro, este de așteptat ca ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, să se retragă din cursa pentru funcția de președinte executiv al partidului, în condițiile în care Dăncilă îl susține pe vicepremierul Daniel Suciu pentru această poziție.  Suciu și-ar fi făcut o intensă campanie internă printre primarii PSD, încercând să le câștige votul cu argumentul că ar fi contribuit decisiv la adoptarea Codului Administrativ.

Potrivit unui alt scenariu vehiculat  înainte de Congres,  Viorica Dăncilă intenționează să schimbe regulile privind alegerea secretarului general în timpul congresului din 29 iunie. Astfel, ar urma să fie operată o modificare la statut, la cererea mai multor lideri de filiale, astfel încât secretarul general să nu mai fie ales prin votul delegaților, ci prin votul CEX.

Liderii PSD se reunesc vineri la ședința CEX, care pregătește congresul de sâmbătă al partidului. Înainte de ședința CEX, liderul PSD, Marian Oprișan, a pus în discuție regula conform căreia funcțiile de președinte executiv și secretar general sunt aleși de congresul partidului. Oprișan a declarat că dacă Congresul decide că aceste funcții să fie numite de către președintele partidului, ”atunci avem alte reguli”.

S-au înscris în cursa pentru preşedinte PSD: Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu, Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă, potrivit Agerpres.

Pentru funcţia de preşedinte executiv candidează Daniel Suciu, Daniel Florea, Eugen Teodorovici şi Sorin Bota.

Pentru secretar general au intrat în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar, Marius Dunca şi Felix Stroe

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Hotii PSDisti se mananca intre ei.

  2. Ștefănescu și Stroe joacă la categoria Golani, Fifor, Petre și Dunca la categoria Borfași, iar Nassar, pentru că e singura femeie din pluton, e o doamnă.