G4Media.ro

SURSE: Agenția Națională de Integritate verifică averea ex-baronului PSD de Vaslui Dumitru…

sursa foto: Pexels

SURSE: Agenția Națională de Integritate verifică averea ex-baronului PSD de Vaslui Dumitru Buzatu

Agenția Națională de Integritate (ANI) verifică averea lui Dumitru Buzatu, fostul baron PSD de Vaslui arestat preventiv într-un dosar în care DNA îl acuză de luare de mită, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Buzatu a fost reținut de procurorii DNA vinerea trecută după ce a fost prins în flagrant cu o sumă mare de bani asupra sa. Ulterior, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrați. Procurorii DNA îl acuză că ar fi primit 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

14 case și terenuri, păduri, șalupă, bolid și zeci de mii de euro se regăsesc în cele patru pagini de bunuri notate în cea mai recentă declarație de avere de Dumitru Buzatu, absolventul de Filosofie, bugetar de 30 de ani și șeful celui mai sărac județ, potrivit unei analize G4Media.

Judecătorul care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, arată în motivare că lăsarea în libertate a inculpatului ar afecta grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare de a acționa eficient. Totodată, corupția amplifică neîncrederea oamenilor în clasa politică, iar discrepanța care se creează la nivelul societății, prin îmbogățirea ilicită și excesivă a persoanelor corupte și starea de sărăcie a unei însemnate părți din populație, consolidează lipsa de încredere a populației în liderii politici și instituțiile statului.

Judecătorul precizează că există probe temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunile pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale, infracțiunea fiind dovedită de mijloacele de probă administrate în cauză.

Măsura arestării preventive este necesară în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal și al prevenirii săvârșirii altor infracțiuni.

„Astfel, se constată faptul ca lăsarea în libertate a inculpatului, pe de o parte, ar afecta grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare de a reacționa eficient împotriva infracțiunii care face obiectul prezentului dosar, iar, pe de altă parte, ar putea impieta asupra bunei desfășurări a urmăririi penale având în vedere că in cauză urmează a fi audiați martori asupra cărora inculpatul are un ascendent fiind subordonați acestuia pe linie profesională.

Sub acest aspect, lăsarea în libertate a inculpatului ar putea impieta asupra cercetărilor efectuate dată fiind influența și autoritatea de care inculpatul BUZATU Dumitru se bucură în rândul persoanelor implicate în procedura de atribuire și efectuare a plăților în contracte precum și de faptul că acesta este o persoană care prin funcțiile care le ocupă se bucură de o notorietate locală și națională. Inculpatul BUZATU Dumitru ocupă de peste 10 ani funcția de președinte al consiliului Județean Vaslui și conduce Organizația Județeană Vaslui a Partidului Social Democrat fiind o influentă figură politică atât la nivel Județean cât și la nivel Național, creându-și în acest fel un sistem puternic de relații interpersonale cât și de subordonare cu funcționari din cadrul consiliului județean Vaslui și nu numai”, se arată în motivare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. cand ajunge ANI la Marian Oprisan ?

 2. Dar pana acum ce a facut agentia asta? Toti trebuie verificati, niciunul nu-i mai breaz in functiilea astea de baroni ai judetelor. Dupa care primarii si alti bugetari de lux.

 3. Toti pesedistii trebuie verificati.

 4. Pe bune? Acum verifica ANIsoara asta, cand deja e prins in flagrant de DNA? Da’ pana acu’ ce-a facut? Io stiu ca ani asta ar trebui sa fie prima care verifica si semnaleaza mai departe neregulile

 5. Wooow, s-au trezit incompetentii de la ANI ca trebuie sa faca ceva pentru salariile alea. Dupa ce a bubuit toata media, evident, doar nu verificau asa, benevol.

 6. Înseamnă că Buzatu l-a supărat rău pe Ciolacu .

 7. Nu pe bune?!?
  De ce nu verifică averea lui Vadim Tudor, nu de alta, dar e la fel de autentică tb.
  După război mulți viteji.

  ANI este un cancer.

  Existența ANI a fost gândită ca un astfel de dinozaur Buzat, să nu ajungă dinozaur. Nu să vina ANI la mormântul dinozaurului sa dea cu pensula pe acolo.

 8. O sa-l gaseasca sarac , lipit pamintului, ,,,