G4Media.ro

SUA vor avea un număr record de femei guvernator în 2023

sursa foto: Pixabay/ Gabo Muzi

SUA vor avea un număr record de femei guvernator în 2023

SUA vor avea un număr record de femei guvernator în 2023. Cu toate acestea, numărul record – 12 – va reprezenta o mică parte din executivii de top din cele 50 de state, notează CNN.

Precedentul record, de nouă femei guvernator în funcție concomitent, a fost stabilit în 2004, potrivit Centrului pentru femei americane și politică de la Universitatea Rutgers.

Guvernatoarele în funcție din Maine, Alabama, Michigan, Iowa, Iowa, Dakota de Sud, Kansas și New Mexico au fost realese marți, în timp ce guvernatoarea New Yorkului, Kathy Hochul, a obținut un prim mandat complet după ce a preluat funcția supremă în 2021, în urma demisiei lui Andrew Cuomo. Hochul va deveni prima femeie aleasă guvernator în acest stat.

Două state – Massachusetts și Arkansas – au ales noi femei guvernator. Democrata Maura Healey va deveni prima femeie aleasă în funcția de guvernator al statului Massachusetts și primul guvernator lesbian declarat din SUA. Republicana Sarah Huckabee Sanders, fost secretar de presă al Casei Albe în administrația Trump, va deveni prima femeie guvernator al statului Arkansas, câștigând postul pe care l-a deținut tatăl său.

Arkansas și Massachusetts vor deveni, de asemenea, primele state în care femeile vor ocupa în același timp funcțiile de guvernator și locotenent guvernator, potrivit CAWP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...