G4Media.ro

SUA renunţă la obligativitatea testului COVID-19 pentru turiştii care sosesc în ţară…

sursa foto: Captură video

SUA renunţă la obligativitatea testului COVID-19 pentru turiştii care sosesc în ţară cu avionul

Statele Unite vor renunţa la obligativitatea testului COVID-19 pentru turiştii care sosesc în ţară cu avionul, a anunţat vineri biroul de presă de la Casa Albă, informează AFP, citată de Agerpres.

Confruntându-se cu efectele provocate de apariţia valului de infectări cu Omicron, autorităţile sanitare americane au înăsprit în decembrie 2021 procedurile de testare care permiteau pătrunderea pe teritoriul Statelor Unite. Toţi călătorii cu vârste de peste doi ani, în timp ce se îmbarcau într-un avion ce urma să decoleze din străinătate cu destinaţia Statele Unite, erau obligaţi de atunci să prezinte un test COVID-19 cu rezultat negativ şi realizat cu cel mult o zi înainte de decolare, indiferent dacă erau vaccinaţi sau nu împotriva noului coronavirus.

Potrivit lui Kevin Munoz, asistent al purtătoarei de cuvânt de la Casa Albă, care a anunţat pe Twitter decizia privind anularea acestei obligativităţi, autorităţile sanitare americane vor continua „să evalueze măsurile necesare în funcţie de ştiinţa medicală şi de contextul dat de circulaţia variantelor virale”.

Anularea obligativităţii privind prezentarea testului negativ va intra în vigoare duminică, au anunţat mai multe companii mass-media americane.

În schimb, administraţia americană nu a precizat până în acest stadiu dacă va menţine obligativitatea de vaccinare anti-COVID-19 pentru străinii nerezidenţi care pătrund pe teritoriul Statelor Unite.

Mai multe ţări, în special în Europa, au renunţat deja la obligativitatea testului COVID-19 realizat înainte de îmbarcare de turiştii internaţionali.

În urma unei decizii a instanţei americane, purtarea obligatorie a măştii sanitare a fost de asemenea anulată în Statele Unite în luna aprilie în cazul transportului public şi, mai ales, la bordul avioanelor.

Statele Unite înregistrează în prezent peste 100.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi, un număr care ar fi în realitate subestimat, potrivit experţilor din domeniul sănătăţii. Creşterea recentă a numărului de cazuri a fost asociată cu apariţia unor subvariante Omicron.

Aproximativ 300 de persoane mor în continuare din cauza COVID-19 în fiecare zi în Statele Unite, însă autorităţile sanitare americane subliniază de acum numeroasele tratamente disponibile, inclusiv vaccinurile existente, dar şi antiviralul Paxlovid în caz de infectare.

Ridicarea restricţiilor antiepidemice a fost o cerinţă puternic susţinută de sectorul economic american, mai ales de companiile aeriene, care doresc o revenire cât mai rapidă la situaţia de dinaintea pandemiei.

„Credem că am realizat progresele necesare pentru ridicarea acestei obligativităţi şi cred că este o veste bună pentru călătoriile de afaceri, o veste bună pentru comerţul american, precum şi pentru companii”, a declarat pentru postul de televiziune CNBC Brian Deese, principalul consilier pe teme economice al preşedintelui Joe Biden.

Airlines 4 America, federaţia companiilor aeriene americane, a salutat într-un comunicat decizia guvernamentală de vineri, considerând că aceasta „va contribui la încurajarea şi la restabilirea zborurilor spre Statele Unite în beneficiul comunităţilor din ţara noastră, a cărei economie depinde puternic de călătorii şi de turism”.

„Suntem nerăbdători să primim milioane de vizitatori, care sunt pregătiţi să vină în Statele Unite pentru vacanţe, călătorii de afaceri sau pur şi simplu pentru a-şi revedea rudele”, a declarat preşedintele acestei federaţii, Nicholas Calio.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter