G4Media.ro

SUA denunţă ”absurditatea” unor reuniuni ale Consiliului de Securitate al ONU, la…

Sursa foto: Organizația Națiunilor Unite/ dam.media.un.org

SUA denunţă ”absurditatea” unor reuniuni ale Consiliului de Securitate al ONU, la cererea Rusiei: „Afirmaţii fără sfârşit cu privire la programe de arme chimice şi biologice în Ucraina, categoric false şi ridicole”

Rusia şi-a reînnoit vineri în faţa Consiliului de Securitate al ONU afirmaţiile potrivit cărora SUA desfăşoară în Ucraina un program secret de arme biologice, Washingtonul calificând în schimb aceste acuzaţii drept „absurdităţi”, potrivit France Presse, citată de Agerpres.

„Conversaţie aiuritoare”, „dezinformare şi teorii ale conspiraţiei cu privire la Ucraina”, „reuniuni absurde” – ambasadorul american adjunct la ONU, Richard Mills, nu a făcut economie de cuvinte pentru a respinge acuzaţiile ruse în cursul unei sesiuni a Consiliului, convocată la cererea Moscovei.

Aceste sunt „afirmaţii fără sfârşit cu privire la programe de arme chimice şi biologice în Ucraina, care sunt categoric false şi ridicole”, a declarat el.

La fel ca Franţa, SUA s-au întrebat dacă această insistenţă rusească de a ţine reuniuni asupra acestui subiect – a treia de la începerea invaziei în 24 februarie – nu este cumva preludiul recurgerii la o armă biologică în Ucraina.

Potrivit ambasadorului rus la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, deşi ONU a reafirmat vineri că nu are cunoştinţă de activităţi biologice suspecte în Ucraina, există „programe periculoase” americane în această ţară care sunt o „ameninţare pentru Rusia şi ţările din regiune”.

Ele ar putea duce la „răspândirea în aer a unor bio-agenţi periculoşi”, a insistat el, evocând descoperirea în Ucraina a unor drone care au o capacitate de a transporta încărcături biologice.

Diplomatul a mai spus că Rusia va recurge în viitor la articolele 5 şi 6 ale Convenţiei asupra armelor chimice din 1972 pentru a cere o anchetă internaţională.

Articolul 5 cere statelor semnatare să coopereze pentru rezolvarea oricărei probleme. Articolul 6 autorizează pe fiecare dintre ele să depună o plângere pe lângă Consiliul de Securitate în caz de presupusă încălcare a Convenţiei, integrând toate probele posibile care să susţină demersul.

Sursa foto: Organizația Națiunilor Unite/ dam.media.un.org

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Ca sa vezi, dar ei cu Blair ca spuneau ca Sadam are arme chimice și biologice???

  Cât de ipocrit să fii?

  • Cine vorbește de ipocrizie, un troll sovietic. Diferența e că Saddam chiar a folosit arme chimice împotriva kurzilor, iar americanii nu întruneau consiliul in fiecare săptămână pentru asta, au acționat pur și simplu ca sa elimine teroriștiii.

  • @droggy: mananci ra.hat cu polonicul…

 2. De unde , că n-a mai rămas nimic, l-ati mâncat voi,. propagandiștii pro -sovietici pe tot.

  • asta da specula, sa vrei sa mananci si sa nu gasesti😆 il anuntam imediat pe ciuca, sigur are provizii suficiente si pt tine👍

  • asta da specula, sa vrei sa mananci si sa nu gasesti😆 il anuntam imediat pe ciuca, sigur are provizii suficiente si pt tine👍

 3. Asa este. Se stie faptul ca americanii nu mint niciodata. Intreaga planeta ar trebui sa-i creada pe cuvant

 4. Daca SUA e asa nevinovata de ce se opune cu vehementa impotriva unei anchete?

 5. Toți mint în funcție de interesele pe care le au.