G4Media.ro

SUA cer publicarea de informații despre deținuții din Siria închiși de regimul…

SUA cer publicarea de informații despre deținuții din Siria închiși de regimul Bashar al Assad, susținut de Rusia

SUA cer „publicarea statutului tuturor deţinuţilor din Siria şi ca trupurile persoanelor decedate să fie predate familiilor cu informaţii despre data, locul şi motivul morţii lor”, a declarat marţi ambasadoarea americană la ONU, relatează AFP.

„Cel puţin 14.000 de sirieni ar fi fost torturaţi şi zeci de mii ar fi dispărut forţat”, a reamintit Linda Thomas-Greenfield în cadrul unei dezbateri privind drepturile omului, organizată la Adunarea generală a ONU.

Cele 193 de state membre ale ONU au ascultat în prealabil mai multe mărturii ale supravieţuitorilor, care au cerut ca autorii abuzurilor să răspundă pentru faptele lor în faţa comunităţii internaţionale.

În Consiliul de Securitate, orice tentativă în acest sens a fost blocată până acum printr-un veto al Rusiei, susţinătoare a Damascului.

„Regimul lui Assad continuă să ţină în detenţie zeci de mii de sirieni nevinovaţi, femei, copii, persoane în vârstă, medici, lucrători umanitari, jurnalişti, apărători ai drepturilor omului”, a mai denunţat ambasadoarea americană.

„Aceşti civili nevinovaţi îşi văd refuzat dreptul la un proces echitabil, sunt supuşi torturii, violenţelor sexuale şi condiţiilor inumane”, a adăugat ea.

Diplomatul a denunţat, de asemenea, închiderea în 2020 a punctelor de intrare de la frontierele siriene pentru ajutorul umanitar transportat către populaţie fără acordul guvernului sirian. Un singur punct de intrare prin Turcia a rămas în nord-vestul ţării şi Rusia a anunţat deja că intenţionează să-l închidă în iulie, la expirarea autorizării ONU care permite utilizarea sa.

Aceste închideri ale punctelor de intrare „au stopat ajutorul umanitar vital al ONU, ceea ce este pur şi simplu deplorabil şi a agravat inutil suferinţa a milioane de sirieni”, a mai spus Linda Thomas-Greenfield.

„A venit timpul să ajungem la o veritabilă soluţie politică. Este singurul mijloc de a aduce o pace, o stabilitate şi o securitate durabile poporului sirian”, a estimat ea, fără a furniza detalii asupra a ceea ce intenţionează să facă noua administraţie democrată cu privire la Siria.

sursa: Agerpres, sursa foto: captură video Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. L-ati uitat pe Xijinpin. Oricine deschide baze militare fara acordul guvernului recunoscut de ONU este om bun. Restul sunt de porc.

  2. Îi mai ajută pe sirieni bombardând pe prietenii lor iranieni care se afla pe teritoriul sirian

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.