G4Media.ro

SUA au ridicat interdicția privind livrările de arme către Batalionul Azov

foto: Wikipedia

SUA au ridicat interdicția privind livrările de arme către Batalionul Azov

Administrația președintelui american Joe Biden a ridicat interdicția de furnizare de arme către Brigada a 12-a de forțe speciale „Azov” a Gărzii Naționale a Ucrainei, scrie cotidianul ucrainean Pravda.

„După o examinare atentă, Brigada a 12-a a Forțelor Speciale «Azov» a trecut cu bine de inspecția Leahy efectuată de Departamentul de Stat al SUA”, potrivit unei declarații a Departamentului, citată de The Washington Post.

„Legea Leahy” interzice asistența militară americană pentru unitățile străine care au comis încălcări grave ale drepturilor omului. Aceasta poartă numele fostului senator Patrick Leahy, care a redactat legislația.

Departamentul de Stat nu a găsit „nicio dovadă” a unor astfel de încălcări, potrivit sursei citate.

Interdicția pentru Batalionul Azov fusese introdusă în urmă cu 10 ani.

„Suntem recunoscători Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, comandamentului Gărzii Naționale a Ucrainei, Ambasadei Ucrainei în Statele Unite ale Americii și tuturor celor care, în mod deschis sau în spatele scenei, au participat la depășirea acestei interdicții. Minciunile despre Azov, pe care regimul de la Kremlin le răspândește în Occident de ani de zile, au suferit astăzi o lovitură zdrobitoare”, a declarat Batalionul Azov într-un comunicat publicat pe Telegram.

„Aceasta este o nouă pagină în istoria unității noastre. Azov devine și mai puternic, mai profesionist și mai periculos pentru ocupanți”, potrivit declarației citate.

Autoritățile ruse au declarat Batalionul Azov drept organizație teroristă în 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...