G4Media.ro

SUA au revenit în mod formal în Acordul de la Paris

SUA au revenit în mod formal în Acordul de la Paris

SUA au redevenit astăzi parte a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, anunță Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat. Președintele Joe Biden semnase pe 20 ianuarie, în prima sa zi de mandat, un ordin executiv în acest scop, iar revenirea formală a SUA în acord s-a produs astăzi.

”Acordul de la Paris este un cadru fără precedent pentru acțiune globală. Știm pentru că am fost parte la crearea și operaționalizare sa. Scopul său este să ne ajute să evităm o încălzire catastrofală a planetei și să creștem rezistența la impactul schimbărilor climatice”, a declarat secretarul american de Stat, Antony Blinken.

Revenirea în Acordul de la Paris înseamnă că SUA sunt obligate să ia măsuri și decizii pentru scăderea emisiilor de carbon, cu impact asupra unor sectoare economice.

Fostul preşedinte Trump a notificat ONU asupra intenţiei SUA de a părăsi acordul în 2019, decizie care a devenit oficială în noiembrie 2020. (Foto: Antony Blinken / sursa Departamentul de Stat)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Numai americanul intra si iese din tratat, semneaza si nu ratifica, ratifica si se sustrage etc. S-a bagat licuriciul in Paris, si s-a scos, intrare / iesire, diplomateala, frectie maxima.

  Dar voi, romanache, stati cuminti in tratate! Nu poluati, bagati 19 grade ca in capitalele europene. Voi dispareti, datr alte tari cresc. E important sa lasati planeta curata pentru ceilalti.

  Mai abtineti-va un pic. Pe lumea celalata ar fi 22 de grade, iar la trecerea dintre lumi, la Bals, e chiar canicula.

 2. Acordul de la Paris inseamna: China si India pot sa Polueze industrial cat vor si SUA nu.
  Adica este de fapt o subventie a lui Obama/ Joe Biden/ Mahala Harris catre China si India in scopul distrugerii finale a SUA.
  Gestul lui Obama / Joe Biden/ Mahala Harris inseamna un singur lucru: Tradare Nationala. Nici nu e de mirare : Tatal lui Obama era un strain marxist care a urat SUA.
  Joe Biden este un englez al carui neamuri la 1861 au fost cu sudistii sclavagisti si ii urau pe yankeii din nord, iar Mahala Harris provine dintr-un tata jamaican, fost supus al englezilor sclavagisti, si casatorit cu o indianca fosta supusa a Regelui Angliei si ,,Imparat al Indiei”).
  Nici nu e de mirare ca agenda politica a acestor 3 straini de SUA este chiar distrugerea SUA.

  • Inseamna saracie si mai mare pentru sclaveti. Sa nu poti sa-ti permiti nimic pe motiv ca ce vrei tu rupe stratul de ozon in doua si cica ii superi pe „specialistii” in incalzirea globala si bineinteles pe „specilaistii” in sanatate publica. Deci ia cu paine !