G4Media.ro

SUA ar putea trimite nave de război în Marea Neagră pe fondul…

SUA ar putea trimite nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina

Statele Unite iau în considerare să trimită nave de război în Marea Neagră, în următoarele câteva săptămâni, într-o demonstrație de susținere a Ucrainei, pe fondul unei prezențe militare crescute a Rusiei la granița de est a Ucrainei, a declarat pentru CNN un oficial al apărării.

Marina SUA operează în mod obișnuit în Marea Neagră, dar o desfășurare a navelor de război ar trimite acum un mesaj punctual la Moscova, că SUA urmăresc situația îndeaproape, a spus oficialul.

SUA sunt obligate să notifice cu 14 zile înainte intenția de a intra în Marea Neagră, pe baza unei convenții din 1936, care acordă Turciei controlul strâmtorilor pentru acces în Marea Neagră.

Nu este clar dacă s-a trimis deja o notificare, transmite CNN.

Administrația Biden și comunitatea internațională și-au exprimat îngrijorarea cu privire la tensiunile crescânde dintre Ucraina și Rusia.

În ultimele săptămâni, președintele Joe Biden, secretarul de stat Tony Blinken, secretarul apărării, Lloyd Austin, precum și consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, au vorbit cu omologii lor ucraineni.

Sursa foto: Echipamente militare rusești / Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „SUA sunt obligate să notifice cu 14 zile înainte intenția de a intra în Marea Neagră, pe baza unei convenții din 1936, care acordă Turciei controlul strâmtorilor pentru acces în Marea Neagră.”
    Hai nu zau, ca le-o fi greu sa stea in Mediterana si cand se aprind lucrurile sa intre in Marea Neagra. Sa vezi ce-or sa mai astepte ei atunci 14 zile… poate 14 minute or sa astepte. Fix de turcia se impiedica americanii….vrajeli…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.