G4Media.ro

SUA anunță că vor aloca 14 milioane de dolari pentru reactoare modulare…

Foto: G4Media.ro

SUA anunță că vor aloca 14 milioane de dolari pentru reactoare modulare în România/ Klaus Iohannis salută decizia: ”Asigurarea securității energetice este un obiectiv comun al Parteneriatului Strategic”

SUA au anunțat, duminică, în cadrul Summitului G7, că vor oferi României 14 milioane de dolari pentru reactoare modulare, conform site-ului oficial al Casei Albe.

Klaus Iohannis a salutat, printr-un mesaj publicat pe Twitter, că salută decizia Americii, amintind că ”asigurarea securității energetice este un obiectiv comun al Parteneriatului Strategic” româno-american.

 • ”Guvernul Statelor Unite împreună cu firma americană NuScale Power LLC (Tigard, OR) vor oferi 14 milioane de dolari pentru susținerea studiului de Front-End Engineering and Design în vederea implementării de către România a unei centrale de tip SMR (Small Modular Reactor), prima de acest fel. Bazându-se pe eforturile guvernului SUA, inclusiv pe sprijinul de susținere din partea Comerțului și pe asistența tehnică din partea statului și a USTDA, această investiție este menită să mobilizeze un efort de mai multe miliarde de dolari și să pună în valoare ingeniozitatea SUA în sectorul nuclear avansat, să accelereze tranziția către o energie curată, să creeze mii de locuri de muncă și să consolideze securitatea energetică europeană, respectând în același timp cele mai înalte standarde de siguranță, securitate și neproliferare nucleară”, a anunțat Casa Albă, duminică.

Foto: G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. 14 milioane de dolari pentru o tehnologie care se măsoară in miliarde?
  Astea-s chestii normale, guvernul SUA da prietenilor săi din banii plătitorilor de taxe americani niște sume pentru achiziția de produse de la firmele americane, ca sa para costul total mai mic, mai palatabil.
  Dar suma e ridicol de mica, nici simbolica nu e, tehnologia e într-un stadiu foarte incipient de cercetare si Klaunus nu ar trebui sa puna botul si sa se laude ca un fraier cu asta.
  Nu când investițiile in uzine pentru baterii cu litiu curg cu miliardele in Ungaria lui Orban in timp ce la noi nu mișca de fapt nimic.

  • Orbán e dictator după cum se lamentează ursula când prinde microfonul… și Ungaria nu e românica slugilor… aia știu sa voteze cu buzunarul nu cu pomenile pesediste sau promisiunile de trai in comun de la usereplusrepercuraj

  • @zeze total din alta lume esti .. ungurica e doar sluga rusilor

  • nu a zis nimeni de la usr ca sa traiesti in comun, a zis cu totul altceva gagica aia. dar nu e cazul sa iti explic, mai bine ramai ignorant. oricum esti un troll stupid. da, ungaria e sluga rusilor. de 1000 de ori mai rau. cand se va termina totul vor fi de partea eronata a istoriei. TEAPA!

  • @Andrei, Ungaria este sluga lu mă-ta!!! Ești un troll cr3tin, cu creierul ars.

 2. Doamne, chiar suntem colonie. Proștii aia de americani nu sunt in stare sa le facă se meargă și l-au găsit pe sclavul de Iohanis sa se ocupe. 14 milioane de euro, de toată jena.

  • Pentru că vrem să fim colonie, votăm PSDNL 55% ca o colonie.

  • tu care daca ai castigat in total 10k de euro toata viata ta vorbesti ca 14 milioane e o suma mica? loooooooooool. vezi-ti de copeicile tale mai bine.

 3. Sluga și stăpânul!!

 4. Noi ăștia care avem câte 10-20 milioane de dolari nu apreciem gestul.

  • 😂😂😂😂👍👍👍👍

 5. 6.5 MILIOANE VOTURI FURATE

 6. Devenim testing ground pentru USA.

 7. Daca tot n-au construit niciunul in America undeva tot trebuie sa-l testeze,nu? 🤣

 8. „14 milioane de dolari pentru susținerea studiului de Front-End Engineering and Design în vederea implementării de către România a unei centrale de tip SMR (Small Modular Reactor)”

  Pentru aia care se plang ca e bataie de joc: asta e finantare pentru ceva gen studiu de fezabilitate.

  Cam aceeasi se lamenteaza la orice proiect de infrastructura ca de ce se platesc milioane pentru studii de fezabilitate la autostrazi cand e ceva ce ar putea face si ei din sufragerie, cu doar cateva mii si doar pe hartie, fara sa mai bati coclauri si sa faci nustiu cate mii de foraje
  Astea 14 milioane sunt chiar numai studii; se platesc experti, expertiza lor aplicata pe cazul punctual si asta costa.

 9. Banii ăștia sunt c sa fie siguri că începe treaba! după, completează românul!nu sunt multi banii ăia având în vedere că am dat pe armamentul lor în 8 ani peste 31 de miliarde de dolari!!!