G4Media.ro

STUDIU Vaccinurile Pfizer şi Moderna sunt eficiente în cazul femeilor însărcinate şi…

STUDIU Vaccinurile Pfizer şi Moderna sunt eficiente în cazul femeilor însărcinate şi a celor care alăptează

Vaccinurile împotriva COVID-19 ale companiilor Pfizer/BioNTech şi Moderna sunt eficiente în cazul femeilor însărcinate şi a celor care alăptează, potrivit unui studiu publicat joi de revista American Journal of Obstetrics and Gynecology, relatează EFE.

Potrivit articolului, preluat şi de postul CNN, o echipă de cercetători de la Massachusetts General Hospital (MGH), Brigham and Women’s Hospital şi de la Institutul Ragon al MGH, MIT şi Harvard, toate din SUA, au studiat 131 de femei care au primit respectivele vaccinuri.

Printre participantele la studiu se aflau 84 de femei gravide, 31 care alăptau şi 16 care nu erau însărcinate.

Probele au fost prelevate în perioada 17 decembrie 2020 – 2 martie 2021, se arată în articolul care prezintă studiul.

Nivelul de anticorpi produs după vaccinare a fost echivalent în cazul femeilor însărcinate şi cele care alăptau cu cel dezvoltat de femeile care nu erau însărcinate.

De asemenea, nivel de anticorpi a fost „surprinzător mai ridicat” decât cel prezent după o infecţie cu coronavirus în timpul sarcinii, potrivit studiului.

„Aceste vaccinuri par să funcţioneze incredibil de eficient la aceste femei”, a declarat Galit Alter, unul dintre cercetători, profesor de medicină la Institutul Ragon.

Echipa de cercetători a descoperit şi că femeile transmit anticorpi nou-născuţilor, prin intermediul laptelui matern şi al placentei.

„Aproape toate mamele au transmis un nivel semnificativ de anticorpi bebeluşilor lor”, a precizat Alter, care a adăugat că este nevoie de un studiu adiţional pentru a înţelege cât timp durează aceşti anticorpi în organismul bebeluşilor.

El a subliniat totodată că nu s-au găsit indicii privind efecte secundare sau efecte secundare mai intense, după vaccinare, la femeile însărcinate sau la cele care alăptează, comparativ cu restul populaţiei.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Si AL celor… etc. Ai lipsit de la lecția cu al, a, ai, ale , clasa a VI -a.

  2. Nici nu mi imaginam ca ar fi altfel!!

  3. Tocmai ca niciun studiu ce poate se intampla in cazul unori bebelusi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.