G4Media.ro

Studiu: Crește numărul vărsăturilor incontrolabile din cauza consumului de canabis  / Cazurile…

Sursa foto: Pixabay

Studiu: Crește numărul vărsăturilor incontrolabile din cauza consumului de canabis  / Cazurile de vărsături a crescut cu 29% în Colorado, după legalizarea marijuanei

O boală neobișnuită este în creștere în Statele Unite, în special în statele care au legalizat marijuana, scrie CNN. „Se zvârcolesc, se țin de stomac, se plâng de dureri abdominale și de greață”, spune dr. Sam Wang, specialist în medicină de urgență pediatrică și toxicolog la Spitalul de Copii din Colorado, care tratează adolescenții cu această afecțiune.

„Vomită în continuare orice au în stomac”, a spus Wang. „Spun adesea că au făcut un duș fierbinte fierbinte înainte de a veni la urgență, dar nu a ajutat. Atunci știm că este posibil să avem un caz de sindrom de hiperemeză a canabisului”, explică doctorul.

Hiperemeza canabinoidă a fost raportată pentru prima dată în Australia, în 2004. Un grup de cercetători a scris despre 19 consumatori de marijuana care au avut dureri abdominale și greață. Oamenii de știință au observat că simptomele acestora dispăreau atunci când nu consumau cannabis și reveneau atunci când începeau să folosească din nou.

Simptomele sindromului de hiperemeză canabinoidă (CHS) sunt greaţa, vărsăturile și crampele abdominale. Aceste simptome se pot ameliora temporar făcând un duș sau o baie fierbinte, potrivit medicilor. Complicațiile pot include insuficiență renală, probleme electrolitice, și arsuri ale pielii din cauza apei fierbinte. Cel puțin două decese au fost asociate cu CHS..

Sindromul de hiperemeză a canabisului a izbucnit pe scena medicală în 2004, când un grup de cercetători australieni au scris despre 19 consumatori cronici de marijuana care au avut episoade repetate de dureri abdominale și repicături. Cercetătorii au urmărit nouă dintre pacienți de-a lungul timpului și au constatat că simptomele au dispărut atunci când consumul de canabis a fost oprit, dar a revenit la reluare.

În mod ciudat, peste jumătate dintre cei 19 au raportat că au folosit băi sau dușuri extrem de fierbinți pentru a-și trata singuri simptomele. Pe măsură ce au început să apară tot mai multe cazuri de CHS, scăldatul fierbinte ca tratament la domiciliu a devenit o temă recurentă.

Conținutul de THC a crescut de la 4% la 20% în 30 de ani

Wang subliniază, ca o posibilă cauză, conținutul tot mai mare a THC în produsele de marijuana de astăzi. „În anii ’90 media era de aproximativ 4% sau 5%. Acum, în Colorado, este de la 15% până la 20%”, spune doctorul.

Un alt mister ține de faptul că nu toți utilizatorii de marijuana sunt afectați de CHS. „Nu este pe deplin clar cine este predispus la această boală”, a spus Wang. „Este o anumită frecvență sau durată de utilizare? Este o anumită limită de toleranță? Sau este un anumit tip de produs? Nu avem aceste date”, spune el.

Pentru a înțelege, trata și preveni pe deplin noua tulburare, cercetătorii trebuie să documenteze cazurile și să compare simptomele. Dar CHS este atât de nou încât nu are un diagnostic medical sau un cod de facturare a asigurărilor, a spus Wang, făcându-l „o țintă în mișcare”.

Pentru a face cercetări, oamenii de știință analizează dosarele medicale pentru cazurile raportate de vărsături repetitive și le compară cu consumul de marijuana într-o zonă. Wang și colegii săi au făcut exact asta în Colorado, unde marijuana recreativă a fost legalizată în 2014. Utilizarea marijuanei medicale a fost legală din 2009.

Analiza lui Wang, publicată vineri în revista JAMA Network Open, a găsit peste 800.000 de cazuri de vărsături raportate în Colorado între 2013 și 2018. Aceasta a reprezentat o creștere de aproximativ 29% de când legalizarea marijuanei în stat. Rata a fost cea mai mare în județele fără dispensare anterioare de marijuana.

Aproape una din cinci persoane văzute pentru tulburări de vărsături au consumat marijuana între 2005 și 2014.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Prea multe comentarii la articolele impirtante! Din păcate nu le pot citi pe toate, insa as vrea sa le citesc pe cele mai importante dintre ele. Multe comentarii sunt simple mizerii și au exact rolul sa umple inutil spatiul pt ca eu si cei ca mine sa nu poata citi comentariile valoroase. Va rog faceți un sistem de comentarii cu plusuri și minusuri ca pe hotnews.

  • Nu știu dacă e o idee bună pt că postacii sunt mai activi decât simplii cititori și ar ajunge toate aberațiile în capul listei

 2. good traditional family fun
  https://youtu.be/_SKdN1xQBjk

 3. probabil dupa ce au fumat au vazut realitatea din jur si le-a venit rau

 4. Pfiuu, hipstarii progresiști își vor lua PANICĂ de la articolul ăsta.

 5. Articol gen “ gainile din vaslui au facut cu 29% mai multe oua dupa ce au trecut pe porumb”.

 6. Un articol de cct :)))) alooooo !!!! Redactiaaaa , trezireaaaaa .
  Nu aveti subiecte despre lgtbskxkf ? Sau Kelemen ???? O dati in sf’uri ?

 7. Un articol interesant, care ne lasă de gândit.
  Care sunt efectele neprevăzute, neașteptate, ale „liberalizării” consumului unor substanțe potențial toxice. Cum vor fi influențați cei care iau decizii, cei care au responsabilități, cei care prestează munci care presupun atenție, control, finețe? Care sunt consecințele fiziologice pe termen lung.
  Una e dacă „ciudatul” tribului se afumă ocazional, ca să „vadă” cum va reuși vânătoarea de tanaka, sau dacă bătrânii tribului se strâng într-un cort, să-și afune reumatismele, alta dacă tot tribul începe ziua cu „amețirea” de dimineață…
  China a învățat pe propria piele ce înseamnă consumul de opiacee.
  Rusia a învățat pe propria piele ce înseamnă multă votcă tare și ieftină.
  Poate că și SUA începe să învețe ceva…

  • Si Olanda a invatat, a trecut pe biciclete.
   Sa compari vodca sau opiumul cu marijuana dovedeste in IQ imens.

  • Robi , ai cazut in cap cand ai fost mic ?

 8. Poti sa faci ceva daca omul vrea sa se omoare ??Te spurca ,face manifestatii,ca atentezi la libertatea sa!(???)Libertatea de a se sinucide ,caci daca nu reactionezi la semnalele corpului,inseamna ca mintea ti-e pierduta,esti pierdut pentru tine,dar si pentru societate!Cu fumatul tigarilor obisnuite,e la fel.La fel si cu antivaccinistii…dar totul e sa nu atentezi prin actiunile si hotararile tale la libertatea celorlalti de a trai sanatos!!Caci dreptul la viata nu e ingradit prin NICIO LEGE OMENEASCA!!

  • E decizia fiecăruia ce face cu viața lui. Canabisul nu este toxic si nu prezintă un pericol pentru viața ta. Vorbești prostii

 9. „Sindromul de hiperemeză a canabisului a izbucnit pe scena medicală în 2004, când un grup de cercetători australieni au scris despre 19 consumatori cronici de marijuana care au avut episoade repetate de dureri abdominale și repicături.”

  Ce sunt aceste repicaturi?

 10. Bai G4Media, chiar asa de rau ati ajuns de numarati de cate ori se duc unii in funful curtii ca sa vomite ? Absolut penibil sa publici un asemenea articol de kko.