G4Media.ro

STUDIU Consumul alimentelor pe bază de plante la cină poate reduce cu…

Sursa foto: Pixabay

STUDIU Consumul alimentelor pe bază de plante la cină poate reduce cu 10% riscul de boli de inimă

Persoanele care mănâncă prea mulţi carbohidraţi rafinaţi şi grăsimi animale la cină prezintă un risc mai mare de boli cardiace în comparaţie cu cele care consumă astfel de produse la micul dejun, conform constatărilor unui studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism al Societăţii de Endocrinologie din Statele Unite, citat de EurekAlert!, platforma operată de American Association for the Advancement of Science (AAAS), relatează Agerpres.

Bolile cardiovasculare, cum ar fi insuficienţa cardiacă congestivă, atacul de cord şi accidentul vascular cerebral, reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, cu aproximativ 17,9 milioane de decese din aceste cauze înregistrate în fiecare an.

Consumul de grăsimi saturate, carne procesată şi zaharuri adăugate poate contribui la creşterea nivelului de colesterol şi la un risc mai mare de boli de inimă.

O dietă sănătoasă pentru inimă, bazată preponderent pe carbohidraţi din legume şi cerealele şi pe o cantitate mai mică de carne, poate compensa în mod semnificativ riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare.

”Orele la care se ia masa şi calitatea alimentelor sunt factori importanţi de luat în considerare atunci când se caută modalităţi de a reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă. Studiul nostru a constatat că persoanele care consumă o cină pe bază de plante, cu mai mulţi carbohidraţi ‘integrali’ şi grăsimi nesaturate şi-au redus riscul de boli de inimă cu zece procente”, a declarat autoarea studiului, Ying Li, de la Universitatea de Medicină din Harbin, China.

”Este întotdeauna recomandată o dietă sănătoasă, în special în cazul persoanelor cu risc crescut de boli de inimă, dar am constatat că un consum de produse din carne şi carbohidraţi rafinaţi la micul dejun în loc de cină a fost asociat cu un risc mai redus”, a precizat Ying Li.

Cercetătorii au studiat date prelevate de la 27.911 persoane adulte din Statele Unite incluse într-o vastă bază de date din Statele Unite (National Health and Nutrition Examination Survey – NHANES) şi au analizat informaţiile asociate alimentaţiei, colectate în timpul interviurilor cu participanţii, pe parcursul a două zile non-consecutive.

Specialiştii au examinat asocierea dintre consumul de grăsimi, carbohidraţi şi proteine în diferite momente ale zilei – micul dejun sau cină – şi ratele de apariţie a bolilor de inimă în rândul subiecţilor.

Consumul unei mese pe bază de plante pe zi a redus riscul de boli de inimă cu zece procente, s-a constatat în urma acestei analize.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Plagiat după iulian mincu

  2. Si renuntarea totala la carne duce 100% la anemie. Been there, done that. Si inca ceva, carnea de porc contine grasimi nesaturate. Lol

    • Daca esti in stare sa stii de unde sa-ti iei B12(sinteza hemoglobinei), fer, vitC & Zinc(pt. asimilarea ferului), n-ai nici pe drq. 🙂

    • nu un cui

    • Hahaha, mituri carniste clasice!
      Sint vegana de 7 ani si primesc felicitari pt. calitatea hemoglobinei cand merg sa donez sange. La fel prietenul meu, care e vegan de aproape 11 ani.

    • eu am renuntat complet la carne, si suplimentez cu b12, in general din zeama de varza sau bors, fier din pasta tahini sau susan, si pastila din cand in cand, cat si coenzima q10.
      E mult mai OK asa decat sa mananc produse animale care, hai sa fim seriosi, au o gramada de dezavantaje. Am si carbon footprint mult mai mic, e mai bine pentru toata lumea.

    • Ce-au sarit frunzarii pe mine :). Deci sa renunt la carne si sa bag pastile? Si nu, ce am spus mai sus nu e nici un mit. Am avut anemie pentru ca am avut o perioada din viata in care nu am mancat carne deloc pentru ca nu imi placea(in copilarie). Va recomand sa mergeti la un doctor inainte sa luati astfel de decizii. Nu toti asimileaza fierul la fel si daca sunteti si ahtiati dupa lactate ca si mine…. moldaminu va paste.

    • Conteaza ce fel de stil de viata vrei sa ai … Calitatea primeaza.

    • Lactatele pot fi cea mai paguboasa sursa de proteina … E puternica dar cam da flora microbiana peste cap cu consecinte pe masura … + ca paradoxal, goleste calciul din oase iar dupa max. 50 de ani, sunt cat se poate de contraindicate.

      (Vorbesc si eu din „Studiul China” si „Cum sa nu mori” cu toate ca nu mai sunt de acord cu ele in totalitate datorita complexitatii dietei: chiar poti trai foarte bine cu carne(de calitate:animale care misca) si verdeturi, condimente, legume(nu fructe, c-au zahar, hai poate cateva de padure) dar s-o mananci cu cap pt. a o potentializa si nu risipi …) V-am zis deja mai jos ce si cum …

  3. STUDIU: Consumul exclusiv al alimentelor pe baza de plante reduce cu 90% riscul bolilor de inima. Vedeti ce-i in ‘Best rated’ pe Amazon …

    Sunt mai multe ‘Spec’-uri pe care te poti axa, dar cel mai bun este dieta ketogenica, care nu-i pt. oricine, foamea(cu cap) si somnul fiind cele mai puternice si tot odata cele mai ieftine medicamente disponibile(teoretic, practic traim intr-un sistem de perpetua sclavie la toate nivelurile imaginabile, cel mai puternic fiind ideologic) oricui.

    Cum majoritatea nu poate sta fara cico, faina, zahar in absolut orice, de la mustar la paine, dar nici fara carnita, si toate astea de fiecare data cand flora microbiana le trage alarma, flora care fiind hranita perpetuu si haotic cu zahar tinde sa devina din ce in ce mai insistenta, luand in calcul si nivelul tot mai ridicat de insulina si amestecat cu stresul zilnic generat de-o meta-lacomie omniplanara, putini au sanse sa nu crape de inima sau de orice altceva foarte chinuitor pana-n 60 de ani …

    • P.S. : Si luati in considerare urmatoarele : Faina ridica glicemia mai agresiv decat zaharul, dar romanul ii da si la paste cu paine … (dublu rafinat…)

      Este imperativ sa dormi 8 ore pe noapte(de preferat la aceeasi ora si pt. asta si alimentatia trebuie sa fie la ore fixe) deci din 24 ramai cu 16 din care muncesti minim 8(+ timpul pt. pregatit-plecat-prestresat) din care ai maxim 8 ore pe care le imparti haotic. Asta nu e viata si e normal sa te imbolnavesti ca un animal vagabond.

      V-am recomandat podcast-ul „Health Theory”, de preferat de pe GooglePodcasts, ca sa nu va mai complicati cu conturi pe altele … De pus cap la cap e mai greu dar e un inceput …

      Omul este singurul animal care se naste supraponderal si are capul mai mare decat canalul uterin, din motive foarte specifice.

      Aproape oricine stie ca greutatea la nastere este corelata cu sanatatea pe parcursul vietii, dar asta dintr-un motiv mai putin intuitiv si anume: Cetoza, faptul ca creierul in primele lui secunde pe lumea asta(desi impropriu zis si discutabil pt. un total alt subiect:varsta reala a unui individ ar trebui calculata de la prima bataie de inima…) se hraneste din grasimi si nu din carbohidrati …

      Oricum va da cu virgula, dar poate se prinde cineva …

    • P.P.S.(sa speram ca se posteaza si P.S.-ul…): Bagati zahar in voi de 20x mai mult decat maximul recomandat zilnic. Nu-i de mirare ca apare toata pandora de boli degenerative, datorate insulinei ce forteaza fiecare celula din organism sa primeasca glucoza.

      Haosul dintr-o bomba nucleara e ecuatie de gradul 2 pe langa ce se intampla in organismul uman(pt. ca doar omul in conditie naturala(‘libertate’) mananca de parca n-ar exista ziua de maine(care, tehnic, chiar nu exista) …

      Asta e, in cursa spre groapa castiga cel care ajunge ultimul …

    • ***O sticla de ‘Cola’ la 0.5, are 54.5g de zahar, va dati seama ca-i pancreasul ca Satan in ‘Passion of the Christ’ cand moare JFK si ramane iadul gol ?

      Sa nu va plangeti cand or incepe sa pice piese … Doar in ultimele doua saptamani am dat de baieti ce-mi povesteau ca trebuie sa-si faca dantura de cateva mii de euro … Si asta-i doar first level …

    • Aberezi cu gratie

    • Esti mort dupa zahar. Bon apetit. Clateste maselele bine …

  4. Viata e 100% mortala, sa stiti.