G4Media.ro

Studiile clinice, o gură de oxigen pentru acces la medicamente. Autoritățile promit…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Ce subtil e marcata reclama asta. Dati-i cu covidul si agatati usurel oameni pentru meseria de cobai.

    • Reclama la ce? La medicamente asa, in general, pentru orice companie? Meseria de cobai? Participarea in studiile clinice e voluntara si nu se plateste, compania producatoare nu are acces la datele personale ale pacientilor din studiu si monitorizarea se face de catre organizatii independente. Nici nu-mi dau seama daca esti ignorant sau prost.

    • Eu incerc sa vad daca stii sa citesti. Ca de inteles sunt sigur ca nu esti in stare.
      Cuvantul advertorial scris micut il vezi? Stii ce inseamna? Nu.
      Este un articol de pregatire psihologica, urmat de altul mai la obiect si apoi de un articol clar cu nume de companie. E greu, nu?

    • E pe dracu’. Arpim-ul nu e o companie, e asociatia producatorilor de medicamente exasperata si presata de pacienti sa ajute in problema blocajului si intarzierilor de la ANMDM, blocaje din motiv de incompetenta si lipsa de personal. Intarzierile uriase ale autoritatii fac ca Romania sa nu mai fie selectata de niciun producator pentru desfasurarea de studii clinice. Mai mult, dispar medicamente in prostie de pe piata romaneasca. Faptul ca Arpim-ul plateste articolul asta e din disperare ca dispare de tot cercetarea medicala din Romania si o sa ajungem sa ne tratam cu musetel. Plimba ursul!

  2. Ca expert in acest domeniu și consultant la crearea raportului prezentat (si nu din partea vreunei companii farma) cred ca Știrea putea fi ceva mai bine scrisă astfel încât sa se adreseze publicului larg. Articolul cred ca își propune, intr-un mod prea tehnic, după părerea mea, sa transmită concluziile acestui raport de țara referitor la domeniul studiilor clinice și care este public, raport la care s-a lucrat aprox 3 ani (deci fără legatura directa cu pandemia și inducerea ideii de promovare a vaccinarii anti-covid) și care arată fără dubiu situația dezastruoasa a României la acest capitol, comparativ cu toate țările UE. Cauze: dezinteres la ANMDM și dezinteres la Ministerul Sănătății, situație care trenează de peste 10 ani. Articolul putea fi îmbunătățit prin prezentarea unor definiții ale studiilor clinice pe întelesul publicului larg precum și explicarea contextului legislativ, astfel încât niciun pacient din România sa nu mai tragă concluzia ca poate fi considerat “cobai”. Era esențial sa se menționeze ca cercetarea clinica din România este obligată sa respecte aceleași standarde/ghiduri europene și aceeași legislație din UE, foarte restrictive de altfel, precum și faptul ca studiile sunt verificate permanent de experți independenți și de autorități astfel încât sa se asigure permanent siguranța pacienților și corectitudinea datelor strânse. Dar probabil toate acestea cu o alta ocazie…