G4Media.ro

Stoltenberg: „Felul în care Rusia folosește energia ca armă de coerciție evidențiază…

Sursa foto: NATO.int

Stoltenberg: „Felul în care Rusia folosește energia ca armă de coerciție evidențiază necesitatea de a ne despărți rapid de petrolul și gazele rusești” / „Este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru libertate”

Războiul din Ucraina arată „pericolul” de a fi prea dependenți de produsele de bază provenite de la regimuri autoritare, a avertizat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unei conferințe de presă la Madrid, potrivit CNN.

„Felul în care Rusia folosește energia ca armă de coerciție evidențiază necesitatea de a ne despărți rapid de petrolul și gazele rusești”, a spus Stoltenberg.

Șeful NATO a avertizat că „nu trebuie să schimbăm o dependență cu alta”.

„O mulțime de noi tehnologii verzi vin din China”, a spus el, subliniind necesitatea de a ne „diversifica sursele de energie și furnizorii”.

Comentariile lui Stoltenberg vin în timp ce SUA și unele țări europene cântăresc alte opțiuni pentru aprovizionarea cu petrol și gaze, care includ regimuri autoritare precum Venezuela și Iran.

Șeful NATO a mai spus că sancțiunile împotriva Rusiei sunt un preț care merită plătit pentru libertate.

„Bineînțeles, recunosc că sancțiunile noastre economice, de exemplu asupra unor părți din industria [rusă], asupra sectorului financiar, au, de asemenea, ramificații globale, inclusiv pentru piețele energetice și, prin urmare, europenii, aliații NATO, Statele Unite … Plătesc un preț. Nu există nicio modalitate de a nega acest lucru”, a spus el, adăugând că prețul este mult mai mic decât prețul pe care țările l-ar plăti dacă „Putin ar obține ceea ce dorește prin utilizarea forței militare împotriva unei națiuni independente”.

„Este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru libertate”, a adăugat Stoltenberg.

Sursa foto: NATO.int

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pacat ca pana acum atat UE cat si NATO, au negociat cu rusii.
    De cand negociaza lumea civilizata cu teroristii sau cu un stat terorist?

  2. De multe ori am fost în dezacord cu coana UE, dar de data asta vorbește pe limba mea.

  3. Trotinetistii plătesc 100 de lei pe litru. Oamenii care iau salariul minim dau în cap la trotinetisti.

  4. A zis-o bine Stoltenberg pana la momentu ‘O mulțime de noi tehnologii verzi vin din China’. Adica in traducere libera suntem mari tari si curajosi numa ca avem nevoie o tzara de China, un baril de sprijin de la Venezuela o lecutza de oxigen de la India. Adica noi am ajuns sa atarnam la China? Wtf?!?! Pai nu ziceau ei ca 5G-ul Chinezesc miroase a capra..?

  5. Rusia restricționează gazul dar EU baga embargo, cum plm 😂