G4Media.ro

Stoltenberg: Cooperarea din NATO și UE este „mai importantă ca niciodată” din…

Sursa foto: NATO.int

Stoltenberg: Cooperarea din NATO și UE este „mai importantă ca niciodată” din cauza invaziei Rusiei în Ucraina / „Putin să ne divizeze. A eșuat în mod clar”

Șeful NATO afirmă că cooperarea cu Uniunea Europeană este „mai importantă ca niciodată” din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, relatează The Guardian.

În cadrul unei conferințe de presă cu ocazia semnării unei a treia declarații comune cu Europa la sediul NATO din Bruxelles, secretarul alianței militare, Jens Stoltenberg, a amintit momentul în care, în februarie anul trecut, s-au întâlnit pentru a lua în considerare invazia lui Valdimir Putin.

Stoltenberg a spus: „Președintele Putin a vrut să cucerească Ucraina în câteva zile și să ne divizeze. În ambele privințe, a eșuat în mod clar”.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, alături de Stoltenberg, au semnat marți dimineață declarația de cooperare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Da vor pace mâine. Ucraina nu o vad bine ăștia o experimentează, arme, bani spalati etc. ZELENSCHI UN VACAR

    • Președintele Ucrainei a fost actor, nu zootehnist. În prezent, se pune cu eroism în slujba țării sale. Cum o face se poate vedea zilnic în presă.

      Dacă se încearcă prin textul lipsit de eleganță jignirea domniei-sale, atribuindu-i-se abilități pe care nu le are, demersul este ridicol. Singurul efect al comentariului poate fi acela de a face thread-ul mai puțin lizibil pentru cititorii civilizați.

  2. „Putin să ne divizeze. A eșuat în mod clar”

    Cele două, UE și NATO, probabil că nu sunt foarte divizate, dar nu par nici extrem de unite.

    Unele state se opun, fățiș sau voalat, sprijinului pentru Ucraina (spre exemplu, Ungaria), iar altele cer mai mult timp de gândire.

    În Uniunea Europeană, însă, Austria a demonstrat că nu poate fi vorba despre unitate, iar în cazul unei eventuale agresiuni [a Rusiei] împotriva unui stat membru, se poate situa de partea Rusiei.

    Precedentul creat de Austria (alături de care se pot afla conjunctural Olanda și Suedia) creează o vulnerabilitate majoră la securitatea UE și implicit NATO.