G4Media.ro

Știri îngrijorătoare din Democrația Militară România, despre care nu auziți mai nimic…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Știri îngrijorătoare din Democrația Militară România, despre care nu auziți mai nimic la televizor

Câteva informații recente indică degradarea accelerată a statului de drept din România și transformarea țării dintr-o democrație deficitară, amenințată de haos și instabilitate politică, cum a fost mereu în ultimii ani, într-o democrație militară, stabilă politic dar cu mari instituții democratice puse la pământ. Uniforma preia treptat rolul civililor în actul de conducere. Partidele de la putere au devenit simple interfețe, cu consecinte dramatice pe termen lung.

Anihilarea justiției penale, paralizarea DNA și altor parchete în ce privește investigarea marilor cazuri de corupție își arată acum efectele. Raportul Departamentului de Stat privind drepturile omului în România pe anul 2021 vorbește despre ”practici de corupție larg răspândite”,  ”corupție generalizată” sau ”corupție guvernamentală în condiții de impunitate”.

Acest tip de evaluări din partea Departamentului de Stat amintesc mai degrabă de vremurile negre pentru democrația românească, de epocile Năstase sau Dragnea, caracterizate de ”corupție endemică”, stil autoritar și de obsesia controlului presei.

Cu toate că fostul lider PSD a fost condamnat pentru corupție, până și partidul lui Liviu Dragnea a ajuns să se mire că, iată, se poate chiar mai rău decât pe vremea lui: ”Niciodată, în ultimii ani, nu a mai existat un asemenea Raport de țară devastator despre încălcarea legilor și samavolnicii la adresa cetățenilor. În timpul guvernării Dragnea nu au fost constatate asemenea abuzuri și fărădelegi” se arată într-un comunicat hilar al Alianței Pentru Patrie.

Raportul Departamentului de Stat se ocupă pe larg de problema libertății presei în România, Presa, altă instituție fundamentală a statului de drept, s-a caracterizat anul trecut, potrivit raportului, prin  politizarea excesivă, mecanisme de finanțare corupte, libertate de exprimare limitată din cauza accesului restricționat la informații de interes public, cazuri de hărțuire, intimidare, atacuri la adresa jurnaliștilor.

De anul trecut încoace, presa a mers din rău în mai rău. Ce n-a mai consemnat raportul Departamentului de Stat este alinierea cvasi-totală a marilor posturi de televiziunie la agenda guvernamentală și cumpărarea presei cu bani de la guvern în timpul pandemiei sau cu bani de la partid. Postul de Radio Europa Liberă relatează, într-un articol recent, că partidele au plătit, în ultimii trei ani, peste 300 de milioane de lei din bani publici pentru propagandă și promovarea în presă. Numai în ultimele două luni, PNL și PSD au cheltuit aproape 3 milioane de euro. PSD secretizează informațiile despre beneficiarii banilor publici.

”Fenomenul contractelor între partide și instituțiile media a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, remarcă analiștii. Pe măsură ce Parlamentul a aprobat majorări substanțiale ale subvențiilor încasate de partidele parlamentare, sumele care au plecat din conturile formațiunilor politice spre media au crescut exponențial”, notează jurnalistul Cristian Andrei de la Europa Liberă.

Marile redacții au fost cumpărate, așadar, cu bani gheață pentru a-și alinia agenda editorială cu politica guvernamentală. Marile partide și-au cumpărat liniștea. Televiziunile au devenit goarnele puterii, gazete de perete, câinii de pază ai PNL și PSD, cu care liderii acestor partide colaborează într-o alianță reciproc avantajoasă.

Am văzut deunăzi o campanie dezlănțuită la A3 împotriva Speculanților, scoși responsabili pentru creșterea prețurilor la alimente, ca și cum piețele și magazinele din România funcționează mai departe cu prețuri fixate de stat ca înainte de 89. Reportajele aminteau puțin de celebra emisiune Reflector din timpul comunismului, care înfiera mici potlogării, dar niciodată nu îndrăznea să critice puterea.

Cam acolo ne-am întors azi, după 30 de ani. Aceleași redacții care vituperau acum câțiva ani împotriva ”statului paralel” au devenit astăzi parte din sistemul militarizat de putere din România, soldăței disciplinați sub comanda generalilor care conduc România.

Ziariștii de teren se lovesc de tot mai multă cenzură și limitări în a pune întrebări, subiecte tabu iar dezvăluirile puse pe agenda publică de cele câteva site-uri independente și jurnaliști de investigație sunt pur si simplu ignorate. Cel mai relevant este cazul Șercan, dezvăluirile despre plagiatul premierului Ciucă și acuzația că, ulterior, ziarista de investigații a fost ținta unei campanii de compromitere. A văzut cineva cazul dezbătut intens la TV?

Mai este o știre importantă, poate v-a scăpat. Zece organizații europene și internaționale, între care și Reporteri Fără Frontiere, au reacționat la hărțuirea Emiliei Șercan, exprimând îngrijorări serioase cu privire la acest caz și la implicațiile pe care acesta le aduce pentru libertatea presei în România. Cele zece organizații au trimis, joi, o scrisoare deschisă către autoritățile române și premierului Nicolae Ciucă, prin care cer investigații prompte și independente. Este, iarăși, un demers specific țărilor cu deficite democratice majore.

Cazul Șercan, alături de tentativele de intimidare a soției redactorului șef al G4Media.ro, Cristian Pantazi, au ajuns să fie mai dezbătute în presa de afară, decât în țară. Publicația Politico, extrem de influentă la Bruxelles, a scris pe larg despre cele două cazuri, cu precizarea importantă că aceste atacuri la libertatea presei ”readuc în discuție temerile vizând situația statului de drept din această țară”.

Justiția și presa sunt instituții fundamentale într-o democrație. Când ele sunt reduse la tăcere, sistemul democratic se dezechilibrează grav. Abuzurile și derapajele puterii riscă să rămână nu doar nepedepsite, dar nu mai ajung să fie nici măcar semnalate opiniei publice.

Jurnalista Sabina Fati a atras, la rândul ei, atenția, într-o comentariu publicat pe site-ul Deutsche Welle, asupra deficitelor democratice care se manifestă vizibil în România: ”Dacă Justiția și Presa nu sunt independente, România are toate șansele să urmeze calea Ungariei, dar fără strategiile ei economice. Dacă Justiția și Presa nu sunt independente, alegerile vor fi și ele deformate. Fără Justiție și Presă independente, România ar putea alege din nou drumul greșit. Fără Justiție și Presă Independente, generalul Ciucă își va păstra doctoratul plagiat luat între două deplasări pe frontul de luptă din Balcani și Afganistan, PSD va acapara Justiția, iar alegerile din 2024 vor fi prestabilite de cei aflați la putere, ca și cum România ar fi o țară din lumea a treia”.

Ar fi o iluzie să credem că deteriorarea rapidă a statului de drept din România nu se vede la Bruxelles. Din informațiile G4Media.ro, nu doar că se vede, dar Comisia Europeană este tot mai îngrijorată și mai iritată din cauza derapajelor Bucureștiului. Incompetența partenerilor de dialog din Guvern începe să deranjeze afară. Să nu uităm, totuși, că UE are la îndemână un nou mecansim puternic care condiționează fondurile europene de statul de drept. Mecanismul tocmai a fost activat în cazul Ungariei. De văzut câtă răbdare va mai avea Bruxelles-ul cu autoritățile de la București.

În România, nu doar presa și justiția au de suferit, ci și calitatea actului de guvernare. Conduse de oameni de paie, marile partide aproape că nu mai au nici un cuvânt de spus în gestionarea treburilor țării. Premierul Nicolae Ciucă pare un simplu executant al unor decizii luate în altă parte.

De exemplu, numele viitorilor judecători de la Curtea Constituțională, unde expiră în iunie trei mandate, le sunt comunicate liderilor PNL și PSD, care iau notă de ele. Așa a ajuns Marcel Ciolacu să afle că partidul său îl va susține, spre stupoarea pesediștilor, pe actualul prim adjunct de la Parchetul General, Bogdan Licu, om de sistem.

În democrația militarizată a generalului Ciucă a mai trecut o știre neobservată, deloc dezbătută în spațiul public.

Economedia.ro a dezvăluit că Guvernul a adoptat joi o ordonanță de urgență care reglementează investițiile străine în România venite din state care nu sunt membre UE (Rusia, China, SUA, Marea Britanie etc.). Ordonanța prevede un proces de verificare pentru investițiile în sectoare sensibile și sunt de peste 2 milioane de euro, iar SRI și SIE au un cuvânt de spus în procedură. Motivul? ”Protejarea intereselor esențiale de securitate și ordine publică”.

SRI și SIE mereu au avut un cuvânt de spus, investitorii străini n-au putut pune piciorul în România imediat după 1990 fără acordul lor informal, fără cooptarea unor generali în marele business. ”Infrastructura vitală a statului”, care a ajuns să cuprindă în timp aproape toate sectoarele profitabile (IT, sănătate, energie, media), a devenit terenul de confruntare între diferite servicii sau grupări din servicii.

Acum, influența lor asupra guvernului pare atât de puternică, încât pur și simplu și-au legalizat modul de operare: marele business din afara UE nu calcă în România fără avizul lor.

Se justifică această militarizare a statului cu argumentul că avem război la graniță și că a venit vremea ca țara să fie condusă de ”oameni serioși”, cum zicea sloganul de candidat unic la șefia PNL al generalului Ciucă? Este mai eficientă și dezirabilă o guvernare cazonă, partide organizate ierarhic ca niște cazărmi, ordine și disciplină în loc de hărmălaia, haosul și crizele nesfârșite oferite de partidele românești când sunt lăsate să conducă țara de capul lor?

Ce preferați? O democrație strâmbă, imperfectă dar vie sau o democrație militară, cu presa și justiția defilând la pas alături de putere, într-o liniște totală?

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

159 comentarii

 1. Ce preferați? O democrație strâmbă, imperfectă dar vie sau o democrație militară, cu presa și justiția defilând la pas alături de putere, într-o liniște totală?

  a doua .

  • Acceptam orice decît reînvierea cazurilor gen sexy-contrafaceri-pharma. Să le țină ascunse si sa ne ofere doar marketing.

  • VARANII SI MARIONETELE LOR AU FACUT „ORDINE”…

  • @MNM Sincer, si eu prefer a doua.

  • Nici ăla din Mewrița nu a stat mult pe ganduri, No.4.
   Eu inca mai sper ca UE sa ne trimita niste apa rece pentru duși

  • Eu zic să te muți într-una din „democrațiile” alea militare de prin America de Sud sau Asia de SE, e liniște, cald și mișto acolo, chiar merită. Important e să-ți ții ciocul că altfel înfunzi pușcăria, dar merită dacă vrei liniște, nu? Sclav mic ce ești.

  • La 2 clase precum personalul normal ca preferi sa primesti pomana, sa atarni mereu. E ok si asta. E nevoie si de slugi

  • raspunsul tipic al unui postac rusnac cu sediul la ferma de troli din st. petesburg

  • ma rad de anti-vaccinistii de la aur … ei, saracii, s-au temut ca le da Arafat dictatura, dar de fapt dictatura vine de la ei din fsn, numai ca e militara :))

  • Klaun a pus un general ca să avem „corupție generalizata” 😂😂😂

  • SIE si SRI au si ele micile ghesefturi. Stiti ca recent Nokia, care are in Timisoara un centru R&D cu sa zicem 1000 de oameni care produc software 5g a fost refuzata dupa avizul CSAT sa furnizeze echipamente 5g in Romania? Dar firme de care n-a auzit nimeni au primit acceptul. Miza sunt miliardele care pot fi redirectionate catre firme-paravan ale „baietilor destepti” din servicii. Si e simplu sa refuze sau sa accepte furnizorul, dupa caz. Doar invoca secretul de serviciu.

  • Na bine mă,noi știm bine că la românași daca nu stai cu sula-n coaste nu rezolvi nimik.

  • Atita timp cit democratia ne apara de putin, de rusia, de nostalgici comunisti, si de dictatura, poate fi militarizata, paramilitarizata ca e ok.

  • Pentru toti ydyotii r3tardati care spun ca e mai buna o dictatura militara macar aveti habar ce inseamna asta, cr3tinilor?! Venezuela, Afganistan, China, Coreea de Nord, Rusia, … va spune ceva cap de creta ce sunteti?! Ba, cum dreaq sunteti asa de imb3cili?! Peste cativa ani daca o sa mancati 💩 pe aici cum deja o faceti o sa dati cu subsemnatul la sectie prøstalanilør!!! Vai de capul vostru de cr3tini!!! Nici in gluma nu ar trebui mentionat asa ceva!!!

  • Dane, este vba de investitiile strategice, legate de apararea nationala. Sti ca pt dezv bazei de la M Kogalniceanu,in prima faza a castigat o firma in spatele careia erau niste preteni rusi?
   Mai sti ca pretenii unguri au vrut sa cumpere ceva banci din Transilvania si s-a opus BNR?
   Mai stii ca muscalii au vrut sa cumpere exploatarile de la M Neagra?
   Aici este nevoie de epoletii de care esti tu speriat peste masura.
   Are si democratia asta regulile ei. Pentru articolul tau cu siguranta n-o sa primesti 15 ani de puscarie, sau no sa-ti nationalizeze numeni jurnalul ca la ungurasi.
   Referitor la dna Sercan, apreciez mult munca pe care o duce pt a scoate la iveala inflatia de ,,doctori,,.
   V-as propune, dna, sa va aplecati privirea si cercetarea si asupra celor care influenteaza radical educatia copiilor nostri si anume a profesorilor, chiar daca acestia nu sunt pers. publice. Fiul meu imi spune ca are la curs un prof univ. dr. care este o calamitate. Pe toata perioada prelegerii nu-si ridica ochii de pe conspect, iar daca ceri unele clarificari, vai steaua lor. Si cati nu sunt in invatamantul nostru de toate gradele. Acestia cum si-au luat doctoratele, ii verifica cineva sau si le-au dat unii altora cum au facut si epoletii?

  • Si care e diferenta dintre ele ca se pare ca tu nu crezi intr-o democratie pe bune si vezi doar una de fatada pentru prosti care sa slugeasca la niste hoti dar care se pretinde democratie ca sa fie tinuta pe bani din tarile democratice.

   De fapt tot cu incopetentii si hotii astia o sa votati si o sa asteptati democratia aia care nu am avut-o niciodata si care nu a fost decat o clica de mafioti la care slugareati sclavetilor? 😀

  • Marile redacții au fost cumpărate, așadar, cu bani gheață pentru a-și alinia agenda editorială cu politica guvernamentală. Marile partide și-au cumpărat liniștea. Televiziunile au devenit goarnele puterii, gazete de perete, câinii de pază ai PNL și PSD, cu care liderii acestor partide colaborează într-o alianță reciproc avantajoasă. E chiar mai ptr libertate si democratzie . decât în anii fsnisto $€kooristi

  • Am văzut deunăzi o campanie dezlănțuită la A3 împotriva Speculanților, scoși responsabili pentru creșterea prețurilor la alimente, ca și cum piețele și magazinele din România funcționează mai departe cu prețuri fixate de stat ca înainte de 89. Reportajele aminteau puțin de celebra emisiune Reflector din timpul comunismului, care înfiera mici potlogării, dar niciodată nu îndrăznea să critice puterea. Dacã nu erau partizani sau blãtuitzi .. reportajele erau despre incapacitatea guvernantzilor de a reduce costurile utilitãtzilor,combustibililor,etc

  • Ca și fabricile de diplome, sunt importante în societate și cele de troli. Observația literară privind sistemul presei remarcă apariția unei specii recente de postac tânăr și incult, cu limbaj violent murdar, focusat marșrutizat contra oricărei nostalgii sau comparații, zbierând că actuala e cea mai fericită epocă din istorie (!), cu leadership de nivel UE-USA, îndeosebi România Regală fiind șubrezită de reaua ei guvernare, până la autodescompunere.

  • La intrebarea pusa in finalul articolului, singurul raspuns corect ar fi ca e de preferat DICTATURA LEGII .
   Dar cu legi corecte, institutii si justitie incoruptibile, presa cotecta ci atenta.

  • @ Dumitru,
   Tu esti sigur ca fiul tau se duce la universitate? Nu cumva caută motive sa-si petreaca timpul in birt?

 2. Asta ați VOTAT când ați votat PSDNL 55%. VOI ați VOTAT asta! Dacă nu vă mai place democratura PSDNL, puteți vota USR.

  • Ăştia chiar cred că glumim când spunem că USR va câştiga alegerile aşa că o să îi lămurim şi pe cei care încă nu au acceptat ca aşa va fi.
   E groasă rău măi cum ar spune duşmanii celor de la USR cu frică de curcubeie că pentru cei cu percepţia fină aţi fi observat că PSD a rămas fără fanii obedienţi online că toţi ăştia de mai jos enumeraţi imediat care de obicei erau pe pagina de Facebook şi alte pagini ale PSD s-au mutat majoritatea pe paginile lui Dăncilă şi Dragnea iar acuma urmează să îi enumerăm:
   —————————-
   Doamne ajută!
   Mult Succes!!!
   Domnul să fie cu NOI 🙏
   Felicitari!!
   Credem în NOI Succese!
   etc…..
   —————————-
   Nu trebuie să ne credeţi pe cuvânt şi să vă convingeţi singuri.

   Ne e teamă PSD-eilor că veţi ajunge ca amatorii AiUR-işti dacă continuaţi în ritmul ăsta de o să vă mai voteze doar cei din partid şi postacii plătiţi, se pare că jocul ăsta e o mână moartă pentru toţi cei care îl joacă. 😀
   Hai de comedia voastră PSD-eilor că v-a pus drăcuşorul să vă jucaţi cu aia mică în aceeaşi groapă de nisip cu duşmanul de clasă Iohannes cu gaşca lui emancipată din parc. 😀

   Niciodată nu o ascultaţi pe Mama Omida şi sabatul ei. 😀

  • USR in niciun caz. Am vazut ce inseamna USR, fura mai mult ca altii, mai repede. Diferenta intre ei este ca ailalti mai lasa si poporul sa traiasca, pentru a avea liniste, ceilalti fura absolut tot.
   USR a vrut sa ne tina prizonieri in case, sa ne vaccineze cu forta si a inchis bisericile. Asta nu o sa uite votantii. Si tot de la USR era tanti aia care spunea ce frumos o sa fie sa nu avem proprietate, sa fie totul la comun, sa folosim ce avem nevoie cand avem nevoie, adica sa nu mai avem nimic de fapt.
   Asa ca nu merci la democratia USR. Orice numai democratia asta nu, om fi asa cum spuneti voi prosti astia care nu vrem sa fim inchisi in case si vaccinati cu forta, dar suntem multi si din ce in ce mai multi

 3. In Romania totul se cumpara.Presa, justitie, militie, politicieni, institutii, etc.
  TOT. Traiasca USL, presedintele de la Grivco, si toata haita lor.

 4. Egagerati când spuneți DEMOCRAȚIE MILITARA, stim și noi cum stau lucrurile, nu ne mai luați de sus!

  • Multa vorbarie despre lucruri sfinte care n-au existat niciodata in Romania.
   Democratie, justitie, presa independenta, toate astea n-au fost si nu sint decit vorbe in Romania.
   Societatea romaneasca iese greu din inapoiere, statul roman e un stat mafiot bazat pe coruptie si impostura.

  • Foarte interesant ! Protocolul ăsta e bun, tovarăși PCR-USL ? 😂😂😂😂😂

  • Cetatenii „colaborationisti” au fost si sunt majoritari, si spectrul e incapator, de la cei ce-si „aranjeaza” ceva pentru ca „merge” – un teren, o constructie ce nu respecta nicio regula, o indemnizatie, o subventie, niste fonduri, un contract,… – pana la cei ce primesc un metru cub de lemne sau o sacosa cu malai si ulei in schimbul votului.
   Spune-le astora ca lucrurile nu vor mai sta asa si ajungi la 5 -10 procente in sondaje si te rogi sa intri in Parlament. Trebuie sa spui mereu ca le dai si mai ales ca nu le tulburi universul.

 5. Diferenta intre democratia stramba si cea militara e ca a doua nu ne democratie.
  Nici nu stii cine conduce tara asta din umbra. Iohanis a fost mereu un papagal, acum e si in cusca.

  • Mai voi pe toate le-ati avut de 32 de ani continuu numai ca era condusa de niste amatori de cea mai joasa clasa incat ca perceptie niciodata nu au putut fi luati in serios dar efectele prostiei lor isi faceau. 😀 In concluzie daca ei erau asa voi la ce niveli sunteti?

   Postarea se refera la toti dar era locul potrivit pentru a posta. 😀

 6. Totul se rezuma la bani.Indiferent ce votează cetățenii, tot USL GUVERNEAZA, mai ales în momentele importante.

 7. La adapostul stirilor despre razboi mafia PNL PSD lucreaza pe la spate cu PNDL-uri pentru oligarhii locali.

  • Si ce succes au de urmatoarea tura de guvernare va avea o justitie activa. 😀

  • ” amintesc mai degrabă de vremurile negre pentru democrația românească, de epocile Năstase sau Dragnea” .
   Gresit, daca ar bate bine cineva covoarele, tot pe oamenii astora i-ar gasi la pupitre mai mici sau mai mari, nu sunt doar amintiri care ne chinuiesc, vorba poetilor. Oligarhii mici inca hranesc oligarhii mari si vechi.

 8. astia au impresia ca Arafat e ‘medic’ cand el e de fapt special gradat de la secu

  • Ne amintim cum fanii PSD au iesit in strada sa il apere pe Arafat de secu Petrov iar acuma propaganda ne spune ca trebuie linsat ca asa e cu propaganda ca azi e prietena cu tine si maine te linseasza si functioneaza dupa cum e interesul politic de moment ca sa prosteasca faraierii si suntem fosrte siguri ca tu nu te crezi fraier. 😀

 9. Sunt curios cat cheltuie USRul pe ONGuri, presa independenta si pe recmalele aleaadwords cu atacuri politice care ruleaza la greu de 2 saptamani.

  • De ce USR si nu AUR?
   II mai muscati mult de …… pe cei de la USR ca la cata ura aveti voi USL-istii ( aripa PNL) pe ei cred ca nici pe Basescu nu ati avut!

  • Nici 1% din cat cheltuie stapanii tai ca nu au nevoie popandaule ca va faceti atata de rahat incat va inecati in zoaia voastra.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

  • da, avem ura pe usr, ca dorea sa ne tina in arest la domiciliu, sa ne vaccineze cu forta, sa inchida bisericile, sa perverteaca copii cu propaganda trans in scoli cum fac altii in alte parti si sa ne impoziteze pana nu mai aveam proprietate. Romanii stiu ca astia sunt usr-istii si chiar daca se muta la alte partide ii tinem minte pe ei persoana fizica, cu mintile strambe si stim si cine a votat legile strambe la UE cu prelungirea certificatului verde, nu ii uitam la urmatoarele alegeri, daca apar pe vreo lista votez cu cei care nu ii au in partid. Nu tin sa votez cu aur, dar daca ei sunt singurii care vor sa ne lase in pace, asta este votez cu ei.

  • @elena
   Mai răsfirați tovarăși, mai răsfirați!

 10. se pare ca ati inceput sa va treziti la realitate
  foamea e cel mai bun aliment medicament terapie nutritionala
  saracia si lipsurile sunt binecuvantari,ascut simturile,instinctele
  acest blat ordinar intre toti era vizibil cu ochiul liber de vreo trei ani
  intre toti,nu doar politicieni,vorbesc de toti de la stat,au ramas niste gugustiuci pe dinafara,cativa papagali la pension la puscarie cu termen redus spre 0 dar cam atat
  e doar inceputul.ca sa nu fiu cinic pana la capat in urmatoarele 6 luni va fi crancen,macel intre ei,sunt prea multe carnivore pentru o macelarie atat de mica

 11. Odata si odata tot se muta Ficusul de la Cotroceni. Important e ca atunci Bolojan si Motreanu sa reuseasca sa preintampine implozia PNL si sa scoata partidul din siajul PSD.

  PS. Aaa… si mai e ceva sa nu cumva ca romanii sa-l voteze Presedinte pe Ciuca !

  PPS. Pana atunci trebuie sa rezistam… ajutati si de UE !

  • @PS
   Si cum iti imaginezi ca ar fi posibil sa aleaga altceva?

  • Poate se razgandeste veorica si candideaza iar pentru psd.
   Dar altfel… psd voteaza ciuca presedinte

  • @Inapasevedeinvers
   Odata plecat Iohannis, PSD o sa realizeze ca e cel mai mare partid din Romania si o sa incerce sa acapareze toata puterea.

   PS. Nu vor avea de ce sa-l voteze romanii pe Ciuca !

   PPS. In momentul in care Iohannis a plecat de la Cotroceni fiecare e pe barba lui

  • Serios te astepti de la unii care nu s-au batut pentru partidul lor sa se lupte si sa se scacrifice sa il salveze?
   Se pare ca esti cam naiv ca sa intelegi ca astfel de oameni nu sunt lideri si slugi care doar si-ar dori sa fie lideri dar si ei stiu ca nu sunt facuti pentru asta deci uita. 😀

  • De cand au hotarat sa mearga impreuna psd a salvat pnl si pnl a salvat psd si au un candidat pe care o sa-l voteze atat electoratul psd cat si pnl.
   Psd suferise o infrangere si era sters, fara lider, iar pnl nu avea cum sa mai creasca, isi atinsese varful, de la amble aur lua voturi, asa ca solutia pentru ele e impreuna pana in 2024 and beyond.
   Un miracol in turul doi ar fi pnlpsd impotriva candidatului usr, si un miracol si mai mare ar fi castigarea de catre usr. Parlamentarele sunt clare, castiga alianta psdnl.

  • @ Susufler0
   Dupa toate cele intamplate de 6 luni incoace : UNPR aka U$Lamul va avea candidat Comun la Cotroceni pe Ciuca, iar KWJ prim ministru. Ciolacuu si a dat Acordul. Este vizibil de oriunde asta. Urmatorii Zece Ani vor semana Leit cu Epoca Adrian Nastase, unde Ion Iliescu va fi Ciuca.

 12. o noua fraierela . cetatenii suntt liberi doar unii ziaristi nu .

  • Zici si tu asa, uite comentariul meu anterior nu a apărut publicat.
   Cetățenii sunt liberi daca platesc din banii lor pe cineva sa le apere drepturile.
   Constitutia nu implică ceva moka.
   Statul ea toț bani

  • vezi-ti in continuare de shaorma cu de toate

  • pentru @j e mesajul cu shaorma

  • Toti PNL-istii se cred monarhi deasupra tuturori care nu cred ca sunt inclusi in propriile postari. 😀
   ‘@J’ tata dupa retorica ta din postari te-am citi pana in ADN asa ca astea de care scri sunt chesti prea mari pentru tine si nici nu sti cat te reprezinta postarile tale. 😀

 13. bravo KWI, destept sas.
  Bine ca nu vin rusii peste noi

  • Rusii ca rusii dar sa vezi daca vine Codruta, daaaa, te-ai prins? 😀

 14. MARELE GALBEN – FICUSUL TRADATOR a infrant inca odata PEEEEESEEEEDEEEEE impreuna cu PNL (90% au votat USL) , si asta sub privirile stupefiate a 6.5 votanti

  • Handicapata-i m@ta care te-a facut asa tialos mai eduard re.tar.d

  • M😂tZ tata nu mai posta travestit de frica lui Stelica ca sa nu te loveasca la puctul G.
   Mare frica trebuie sa ai mai M😂tZ de Stelica de te-a facut sa nu ii mai injuri cu nikul tau.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 15. Iohanis si Pnl este vinovat pentru :
  -aducerea psd la guvernare
  -continuarea practicilor iliberale
  -acapararea justitiei
  -pumn in gura ziaristilor independenti si plata cu banii de la buget a scursurilor de la A3 si RTv
  -hotia generalizata
  -haos in invatamant
  -generali de armata si securitate implicati in conducerea Romaniei
  -si multe altele…

 16. Voi ,G4, ati susținut restricțiile aberante cu gura plina. Alea stabilite de un comitet de MAIsti si securiști si doar un epidemiolog.
  Atunci v-a placut, nu?

  • G4 – sunteți parte din rădăcina râului, dar va acord prezumția de pro//stie, ca nu ati luat bani.

  • Mi-au sters comentariul care spunea acelasi lucru. Militarizarea societatii a inceput cu isteria virusului chinezesc.

  • Atunci s-a creat precedentul. Acuma totul este natural.
   Am stat atunci, mai stăm o data, si inca-o data ,….

  • Pai ia vedeti voi (G4) aicea, ca nu v-a placut Legea Suveranitatii, ca cica e periculoasa…

   inpolitics.ro/csat-refuz-naucitor-la-cererea-de-demilitarizare-a-serviciilor-avem-nevoie-de-ele-in-razboi_1824591900.html

   Ipocrizie mai mare ca la publicatiile astea progresiste eu nu am mai vazut decat la Catzu…
   Pana acuma sustineau toate aberatiile anti-democratice si anti-constitutionale, acuma si-au dat seama ca nu e bine, dar nu mai vad si cat rau au facut ei insisi in ultimii doi ani!

   Revoltator si sca.rbos de-a dreptul sa vina acuma sa ne tina lectii de „democratie militara”…

  • ‘@Scufita…..’ detaliaza subiectul ca nimeni nu stie despre ce vorbesti ca nu toti inotam in aceleasi deliruri pe care le ai in cap. 😀

 17. o prosteala de text . nu are valoare de intrebuintasre

  • @s,
   @m și @p ce fac, s-au lăsat pe tânjeală tocmai acum când iepurașul țopăie in drum spre aleea Modrogan și Kiseleff10 ?

  • Daca nu prea intelegi nimica poate e timpul sa se reintoarca Sugus-Sugus sa iti mai suresciteze neuronul ala de PNL-ist deprimat. 😀

 18. Supărare mare. SRI vrea să controleze banii lui Soros.

  • Te bati in logica ca cica pana acuma sustineati ca deja erau securici dar cu logica vostra nici nu e de mirare ca dati rateuri frecvent. Acuma nu mai sunt mai popandailor?

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

  • cam asta este, aici problema :))) de unde vor mai avea bani toate ongurile pro lgbtq sa faca galagie pe aici pe la noi?

 19. Supărare mare: SeRI vrea să controleze „investițiile” lui S0ros

  • Aceleasi punctaje obosite tovarasi S0ros, 5G, agenturii straine, occidentul decadent in care toti oligarhii rusi isi tin banii si plozii, extraterestrii si alte animale. N-ati mai iesit din zeama asta sovietica.

 20. Din pacate propaganda facuta de presa acaparata in proportie covarsitoare de catre PSD&Co a adormit natiunea romana. Mergem inevitabil spre iliberalism.

  • Problema este ca au cazut si ei in adormire ca au inceput sa creada ca e realitatea si dupa ea se conduc. Nu sunt sariti mai?

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 21. Eu aleg un stat democratico-militarizat, cu certificat de vaccinare ca sa am voie sa respir plus o carantina din aia a la Shanghai din cand in cand, ca face minuni cum zicea doctoUSR-ista din Brasov.

  • Alegera pentru tine ar fi un doctor sa te tina in coma ca esti un pericol si pentru tine. 😀

 22. O intrebare, de ce au disparut comentatorii la obiect, rationali, pe care ii urmaream anul trecut in preajma alegerii lui Catu? Nu dau exemple pentru ca sigur as uita pe cineva, dar va duc lipsa, 💐🖐🏻. Unii pareau ca aveau si calitatea de insider, binevenita in acest forum.

  • Cred ca G4Media nu a facut nimic sa-i pastreze. Castiga maxim din dezbinare.
   Alege cu grija comentariile care trec.
   Di.ana? Marcel?

  • Mi-a placut aia cu: vrei sa stii adevarul?! Nu poți sa intelegi „adevarul”….
   Dar ce stie talpă.albă…

  • Pai acelasi motiv care iarasi il folosesc ziele astea care va fi si ultima oara ca nu o sa mai stea nimeni dupa ei. 😀

 23. Da ce-i obsedeaza pe astia(asta) A3, vai de steaua usr. Statu de drept e camelia bogdan si dw, recte sabina fati, interviatoarea de iredentisti maghiari. Nu scapa un prilej sa livreze naratiuni usr iste. Pai nu sareati voi la beregata oricui se lua de base, de ioha, de justiție, e greu acum sa mai behăi Per seee deee. Sunteti jenibili. Usr se straduiau sa para umani in ultimul timp. Un articol patetic, de o jale, aoleoo. Daca va doare ca exista A3 suferiti in continuare, mmm ce muzica placuta!

  • Nea Mircică, mata ești, bre? Vezi că se întâlnesc ăia mâine dimineață lângă cârciuma de pe Splai ! Zic că ai putea să încerci să te răzbuni pentru alea „5 secunde”…

  • O…, dar ce onoare…! Domnu’ Pastor, ce vânt vă aduce pe site-ul nostru de știri, a mâncat dom’ Profesor fasole ?

  • USR prin surprindere chiar sunt umani fata de restul bvovinelor.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

  • Puterea presei afiliate se vede zilele astea in Rusia. „Mecanismul tocmai a fost activat în cazul Ungariei.” – asta e problema, UE a avut prea multa rabdare, si pana se misca UE … calculele sunt facute, trece 2024 si noi ne trezim in carul a3, in directia Caracal

 24. „Democratie millitara”. De 30 de ani ma straduiesc sa gasesc descrierea potrivita pentru Romania. A facut-o Dan Tapalaga. Multumesc.

 25. Prima „revolutie”ne-a organizat-o Moscova si iata ce-a iesit,un Kremlin mai mic.A doua o va organiza Occidentul si in mod sigur va fi democratica,numai ca nu ne-o baga si-n traista.Trebuie sa nu ne mai fie teama si sa sprijinim puternic presa independenta.Ea a mai ramas,din pacate,pe linia frontului.Ea trebuie sa devina un fel de Zelenski al Romaniei.Sunteti al doilea mare ziarist care indrazneste sa atace cartelul mafia-media,asa cum a numit-o neinfricatul luptator pentru adevar si dreptate,Malin Bot.
  Eu cred ca Sibiul a devenit capitala puterii romanesti,fiindca el a dat si presedintele si din ’90 incoace si regele.Unul a luat puterea,iar celalat (regele) aduce voturile de la amarati,care sa faca diferenta pentru a castiga cine trebuie.Pe viitor insa n-o sa se mai osteneasca nici macar cu atat,pentru ca la cum functioneaza legile,o sa se aplice metoda lui Stalin,folosita din plin la ultimile alegeri de Putin.

 26. Vai, vai, ce mai plâng usereii. De când au primit șutul în dos pe care singuri l-au cerut, e liniște și pace, în loc de scandal și circ.
  Așa că se screm sa inventeze „democrația militara”.
  Tapalagaaaa – nu ne mai explici ce bun e Băsescu?

  • Asa te-au invatat academiile de dezinformare Antena3, RomaniaTV, Digi24, ca s-au cerut sa iasa de la guvernare?! Sa te uiti la acele televiziuni spune mult despre tine:incult, analfabet, IQ<50, imb3cil, frustrat, la.ba.giu, … Ba ca.ca.ciosule, poti veni cu orice lozinca dar sa zici ca si-au cerut-o inseamna ca r3tardul tau atinge nivele astrale… Fiti ba originali, nu v-ati saturat sa fiti prøsti?!

  • Deci recunosti ca au primit suturi in dos si s-a dorit plecarea lor de la guvernare care ii face sa aiba dreptate in tot ce au spus pe de la USR, nu e logic mai popandaule?

  • Mersi Andrei, ca amintesti lumii ca USR inca exista. Daca ar fi sa ne luam dupa tembeliziuni, n-a existat niciodata. Dar intelegi de ce daca citesti articolul.

  • Andrei, linistea si pacea sunt facute de presa, la fel ca si scandalul si circul. Exact aia despre care vorbeste Tapalaga. Gheret?

  • @Andrei, daca n-ai fi natarau ai fi chiar netot !

  • Da, e liniste si pace. Ca sefii tai (indiferent daca sunt de la pesede sau doar penele lor galbene) mereu s-au inteles cand a mai fost vorba de vreo gainarie sau tun din bani publici.
   E liniste, mai ceva ca pe vremea lui Ceasca. Tocmai chestia asta ar trebui sa te puna pe ganduri, daca esti doar un cetatean dezinteresat.
   Ma indoiesc!

 27. Tăpălagă hotărăște-te . Ori Emilia Șercan ori Kovesi. Sau le puneți pe amândouă pe o listă de candidați în 2024?
  Așa cum politicienii sunt cam toți la fel așa sunteți și voi presa. Fiecare ziar cu partidul lui
  Așa că las-o.
  În rest îmi place ziarul tău.

  • Simtim ca amandoua vor avea succes in viitor cu USR.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 28. Vrei sa zici stat mafiot, mafie la toate nivelele, nu stat militarizat. Ca nu e vreo ordine deplina în România și nu are nimeni curajul sa încalce vreo regula ca vine miliția și îl saltă. Poți spune democrație de praduiala.

 29. Eu am router care prinde viteza de peste 1 Terra bit si pot downloand ain telefon si televizor chetsii din serverele de la nasa

  • Sa intelegem ca astia care stati in pesteri traditionalisti sunteti ofticati ca altii sunt mai tare ca voi in live?

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 30. Tapalaga l-a votat pe Iohannis cu ambele mâini și acum ne spune că sistemul lui Iohannis e nasol….
  La asta se reduc toate articolele lui din ultimul an.

  • Ce le sti tu pe toate mai popandaule, de unde sti ca nu a votat cu Dancila?

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 31. De la un mom dat, devine contraproductiv sa ne mai uscam rufelele in vazut vestului. Fati si compania – ciocu mic sa nu mai atragem atentia in stil Cristian Mungiu la fetidul din Romania. E prea urat. Sa il rezolvam intern, sa zambim extern si sa fie bine. M-am saturat sa fiu asociat cu rahatul cand sunt in Vest. In Germania presa e absolut la fel de aservita puterii. Nici un ziar german nu critica puterea nici unul. Asa si la noi. Liniste uber alles sa fie bine.

  • Ne mai adancim noi in razboiul din Ucraina si cine stie ce mai aflam despre niste democratii din Euriopa, uita-te la aia din Ungaria. Nu o sa ne mire ca si la case mult mai mari libertatea prin presa e legata cu sarma. Intrebare e cine a dat tonul.

 32. Spune-mi ce numiri in funcție semnezi, ce destituiri – ca sa-ti spun cine esti?
  ANPC in subordinea Parlamentului? NU!?

 33. Si dvs. aveti incredere in Departamentului de Stat?

 34. Haidi bre…pleaca cu dictatura ta militara de-aici. Titlu pentru agitat curcile, serios acum! Se pare ca voi, presa, sunteti dependenti de tragedie.

 35. Despre problemele psihice ale/la angajatii/lor statului… nimic?
  Ai cu cine sa menții un… stat?

 36. Subscriu, Lae. Traducerea în engleza, cu obstinație a articolelor d-lui Tapalaga, au acest rol. Asa cum este clasa politica, asa este și presa romana. Putem, în egala măsură, sa fim la fel de circumspecți în ceea ce privește echidistanta G4 M. Tratam în valori absolute ceea ce e de fapt e foarte relativ.

 37. LIBERATEA e doar o ILUZIE,
  iar asta o stiti si dumneavoastra la fel de bine;
  Nici Dumneavoastra nu scrieti sau publicati intotdeuna chiar ce doriti……

 38. Mai zi-ne totusi domnu’ tapalabå despre cât de bun sunt båse si kovesi. Articolul este despre tine.

 39. Doamna Sercan, avem un caz de plagiat. Dl Tapalaga l-a plagiat pe dl. Drula …cu statul militarizat!
  Dl. Tapalaga, dar cand mata erai in aparatul de stat la madam Macovei, si umblai in dosarele judecatorilor, ala ce stat era?
  Bananier, cumva?A scris ceva Departamentul de stat al USA, despre aata, democratie militarizata de csnd se stie ea?

 40. Știm… de exemplu, recompensele pentru milițienii anilor 90-‘00, au fost stabilite prin HG-uri “cu caracter militar”…. Asta mi-a răspuns mie SGG-ul in mod oficial.
  Adică nația asta nu are dreptul sa știe cum niște șmecheri din MAI au încasat niște stipendii…

  Dar o sa ma zbat sa obțin declasificarea lor pt ca legea zice ca e interzis sa ascunzi smecherii administrative prin clasificarea ca secret de stat …

  • Crezi că a fost treabă ușoară ca la mijloc de Iunie să se echipeze in salopete groase de miner și să bată la ochelariști și la bărboși ca la fasole, cot la cot cu ortacii getbeget? Sau înainte de asta să aprindă autobuzele staționate pe Calea Victoriei echipați in „golani”…?
   Toate acestea trebuiau recompensate, că doar:”frate, frate, dar brânza-i pe bani!”

  • S-ar puea scrie o carte cu titlul „Din iunie pana in august. Strategie in negrul carbunelui si albul camasii din panza de in”.

 41. V-a placut doi ani de zile, penelistilor, useristilor, udemeristilor, sa va jucati de-a eroii stand pe canapea inchisi in casa cu masca pe bot, in timp ce partidele voastre au pus umarul la construirea a ceea ce se intampla acum. Asta cu drepuri, libertate, constitutie, era pentru „postaci”, „troli”, „antivaccinisti”, „hauristi”. Doi ani ati executat de tot ce a decretat partidul asa ca acum inghititi pana la capat, sa fiti pregatiti pentru ce urmeaza.

  • Da, statul polițienesc este deja o treaba acceptata de popu//lime.
   Si in mare parte datorita presei .

  • Latrinarule, ai omis PSD si (H)AUR-ul (deja coclit) !

  • Iti place nebunule noptile de nebunii cu tatu Simion?! Iti place dos.niacule?! De cate ori pe zi stai ca.pra?!!👡👡👡😛😛😛💑 Limbuta tot maro e?! Nebunaticule, dupa ce se termina rublele pe care centura mergi?!

 42. Foarte bun articolul dar dacă nivelul de educare din comentariile de mai sus este reprezentativ pentru oamenii cu drept de vot din țară, cele mai negative prognoze se vor adeveri.

 43. Democrație în Românica?! Care democrație?!
  N-a existat niciodată nicio democrație, nici stat de drept.
  Dreptul partidelor aflate la putere la un moment dat de a numi și impune oameni pe sprânceană în orice funcție în sistemul public și în societățile de și cu capital de stat nu se numește democrație.
  Mai degrabă îi putem spune democratură sau prostocrație , sau prostitutocrație.
  Le dau din ce în ce mai multă dreptate celor care sunt convinși că planul pe termen lung a fost transformarea Romaniei în colonie „de sclavagism”!
  Personal, nu mă mai interesează viitorul acestei țări!

 44. Vreti sa ne spuneti ca numai acuma ati obsevat si de aceea votati doar hoti? 😀

 45. PARȚIALE.. IMPARȚIALE….

 46. E timpul să vă definim în cel mai pur mod românesc aşa că o vom face ca la copilaşi cu poveşti că numai aşa vă putem atrage atenţia şi să vă ţinem concentraţi aşa că fiţi concentraţi că ştim că o să vă placă povestea şi o să învăţaţi multe din ea.

  Cum am văzut că sunteţi mulţi pe aicea cu probleme ne gândeam să cerem sfatul aşa ca de la problematici la problematici.
  Măi frate eu sunt revoltat că m-am dus la vot ca la birt, am intrat la urne am votat cu unul şi am ieşit mai ameţit decât am intrat că am aflat dupaia că am votat cu ceilalţi iar mai grav e că toate vor să le facă pe invers, dacă asta nu e beţie din aia în care te uzi şi la cap şi la picioare nu ştim ce e.

  Şi cum umblai eu aşa pe uliţă ameţit ca postacii pe aicea mă întâlni cu primarul care îl votaşi şi îi sări în faţă ţanţoş şi îl luai la programul de guvernare:
  ————————————–
  – Eu ameţitul 😵: bre stai niţel aşa că avem o vorbă şi explică-mi cu cine am votat eu!
  – Primarul sfătos 🙄: el aşa chiorâş cu un accent de un ochi ridicat sfătos îmi spuse: dacă cu PSD nu am ce îţi face, dacă cu PNL iar nu am ce îţi face, dacă cu USR mai sunt speranţe la tine, dacă cu AUR nu mai văd nici o speranţă la tine.

  – Eu ameţitul 😵: măi frate ăsta cred că umblă cu deochiul la mine aşa că nu mă lăsăi şi îi spusei: măi eu te-am votat că am vrut spitale bune că am un platfus care mă omoară de nu pot merge la vot.
  – Primarul sfătos 🙄: el deodată însufleţit ca un doftor care îşi pune ocheanul la ochi îmi spuse că nu e problemă că intru pe facebook la secţiune celor nevaccinaţi şi mă rezolvă online ăia cu rugăciuni sfinte de mă fac mai sănătos ca un dac de acuma 2000 de ani.

  – Eu ameţitul 😵: la asta nu mă aşteptam că am primit-o aşa de tranchilizant încât am uitat de platfus şi deodată îmi aminti că mă călcă hoţii în grădină şi îi spusei: frate dar ce facem cu justiţia că îmi fură ăştia macul pe care îl foloseam pentru platfus.
  – Primarul sfătos 🙄: e simplu, îţi dăm subvenţii şi nu contează dacă te fură sau le arunci la gunoi că bănişorul vine oricum apoi mergi la oraş şi iei mac gata preparat de Afganistan.

  – Eu ameţitul 😵: deştept primarul şi cum mergeam noi aşa agale pe uliţă dădui cu platfusul într-o groapă pe drum de îmi aminti de ce îl votai şi aşa îi spusei: ai promis că îmi faci autostradă prin faţa casei ca să merg cu căruţa la oraş şi tu îmi făcui o străduţă de merg cu căruţa pe două roţi şi mai multe gropi are.
  – Primarul sfătos 🙄: măi omule acuma suntem în era maşinăriilor economice pe energie verde aşa că i-aţi şi tu o trotinetă şi mergi pe marginea drumului unde nu e prea umblat şi nu sunt gropi.

  – Eu ameţitul 😵: cum cugetai aşa cum să pun calul pe trotinetă căutând soluţii informaţionale în capul meu iarăşi îmi aminti de unele de ce îl votai şi îl întrebai: ai spus că mă digitalizezi şi bagi internet pe uliţă ca să îmi plătesc facturile online ca să nu rămân fără bani că poştaşul cam umblă cu arsul că UDMR-iştii se tot plânge că îi arde.
  – Primarul sfătos 🙄: ce îţi trebuie ţie internet, uită-te la tembelizor imediat după emisiunea cu numerologi şi primeşti toate informaţiile de care ai nevoie.

  – Eu ameţitul 😵: eu deja debusolat că rămăsei cu poştaşul ţinându-mă de turul pantalonului deodată îmi zornăii mărunţişul în buzunar de îmi aminti iarăşi: măi primare ai zis că dai taxe 0 pe salariu meu minuscul ca să pot să mânc şi eu măcar din două în două zile.
  – Primarul sfătos 🙄: măi băiete acuma vrei taxe 0 pe salariu sau pomeni, hotărăşte-te!

  – Eu ameţitul 😵: şi cum stăteam aşa nehotărât şi nu mai ştiam de ce eram ameţit îl întrebai: dar eu cu cine să mai votez?
  – Primarul sfătos 🙄: el oftând şi uitându-se la mine cu lacrimi în ochi îmi spuse: dacă cu PSD nu am ce îţi face, dacă cu PNL iar nu am ce îţi face, dacă cu USR mai sunt speranţe la tine, dacă cu AUR nu mai văd nici o speranţă la tine.
  ————————————–
  Şi aşa eu rămăsei în mijlocul uliţei la fel de ameţit cum eram înainte de a mă întâlni cu primarul cu singurul gând care îl mai aveam că nu găseam soluţia la problemă motiv pentru care v-am spus povestea mea „că nu ştiu cum oare să îmi pun calul pe trotinetă”. Acuma înţelegeţi care e problema mea şi vă rog să mă ajutaţi cu o soluţie şi să îmi spuneţi cum să îmi pun calul pe trotinetă, vă rog că am văzut că sunteţi mulţi pe aicea cu probleme şi sigur aţi păţit-o şi voi că sunteţi GENul. 😀

 47. Tendința patologică de a scrie mult și fără rost se numește grafomanie. C.l.a.r suferi de asta! Du-te, nene, cu pildele tale scremute, că n-are nimeni nevoie de ele! Stați p.r.o.s.t rău în sondaje sau ce?

 48. Modelul pe care il descrieti e exact cel din Rusia. Ofiteri de servicii secrete infiltreaza lumea afacerilor devenind adevarati oligarhi iar justitia si presa sunt intesate de agenti sub acoperire care actioneaza doar la comanda primita de sus.

 49. „Presa, altă instituție fundamentală a statului de drept…”
  Dacă este așa, atunci și lucrătorii din această „instituție fundamentală” (ziariști, jurnaliști) ar trebui să prezinte o declarație de avere. Aveți curajul să faceți acest lucru? Eu cred că nu.

 50. „tentativele de intimidare a soției redactorului șef al G4Media.ro, Cristian Pantazi…”
  – Au fost mai multe tentative de intimidare?
  – Ați prezentat numai o tentativă de intimidare fără să prezentați nici o dovadă,
  – Ați formulat o plângere oficială „autorităților”?

  • Nu, Liviule, nu îți va răspunde nimeni la aceste întrebări deoarece sunt simple speculații. Este doar dorința de notorietate, o zbatere ilustra a incompetentei și anacronismului acestui asa zis site de știri. E o afacere de familie. Dacă au dovezi și sunt transparenți, sa le publice, întreaga convorbire telefonica, netrunchiata. Dar nu au curaj deoarece vor sa întrețină aceste suspiciuni.

 51. Cu USLamistii la putere…
  Măcar in Ungaria Orbán e pe față cu democrația iliberala…

 52. Romania este doar o mica Rusie. Lipsesc doar armele nucleare si armament, macar ala din anii ’40. Cu traditie din ’89 pana in prezent.
  Si nu, n-a fost ok cum a pompat guvernul bani in televiuni in 2020 sa ne isterizeze cu stiri dramatice despre moarte. A aparut suprasaturatia si efectual a fost exact opus: aur, reticenta la vaccin, teriile conspiratiei, nationalismul prost inteles.
  Klaus se demonstreaza a fi cel mai rau dintre toti. Macar din ’89 incoace.

  • Corect. Din păcate – și subliniez, DIN PĂCATE – între noi și ruși nu e mare diferență. Bine, nu cred că soldații noștri ar viola bebeluși sau alte grozăvii, dar nici departe nu suntem. Ca oricărei nații înapoiate, ne-a plăcut întotdeauna un tătuc care să se lumineze calea… De aia și votăm cu obstinație stânga de 30 de ani încoace, cu excepția 1996.
   …Și se vede unde am ajuns după cinci tătuci cu escu în coadă (Cizmarul, Iliescu zis Măi animalule, Constantinescu zis Țăcălie și Băasescu zis Petrov) și cu Ficus Dulapus zis 7 case ot Sibiu.
   Ce ziceți de un REGE? Ar fi chiar atât de imposibil? Că eu unul de președinți m-am săturat. Știți cum se zice: peștele de la CAP se împute!

  • Herr H: violatori exista peste tot si noi avem o gramada care au violat copile, sunt poate chiar mai multi la noi, nu stiu ce ar face ai nostri sa se duca peste altii. orice tara are multi violatori daca ii scapa din mana, aici este diferenta. daca ii pedepseste aspru ii potoleste, daca nu vedem ce este acum in Suedia ca a crescut urias rata violurilor, sunt peste tot, dar peste tot si creste numarul ca se musamalizeaza cand este vorba despre anumite etnii pentru a nu crea chipurile tensiuni in societate.
   este diferenta intre noi si rusia, mare. nu asa la modul nostru de a fi, noi ca rusii mai posaci, mai certareti, galagiosi, cu alcool, tigari, suntem foarte asemanatori. avem si noi si ei progresistii nostri. insa rusia are independenta energetica, gaz, alimentara de toate, noi doar le avem pe teritoriu dar sunt la altii asa ca platim preturi mult mai mari decat rusii (au benzina 2 lei) sau decat ungurii, care nici macar nu au de niciunele resurse si compania lor nationala de gaz tocmai ce a cumparat EON pentru ca a performat si a facut profit. la noi se fura atat de mult ca orice companie de stat este falimentara si mai avem tupeul sa spunem ca este coruptie mai mare la ei cand la noi este cu muuult mai mare.
   ca s-au dus peste altii… si noi ne-am dus cand ne-a trimis statul la razbel si noi am ocupat odesa si altele.

 53. E jale mare la pr0staci. Se cutremura ferma de trolli din st. petesburg din toate balamalele cand se misca animalele :)) v-am scufuuuundat fraierilor :))

 54. Să ne hotărâm ce avem:
  democratura, prostocratie sau prostitutocratie.

 55. Cand s-a refacut FSN (PSD+PDL), la ce altceva va asteptati? Romanul nu e interesat de ceea ce se intampla decat daca i se iau banii in mod direct LUI. Pt asta voteaza FSN de 30 de ani, dar si pt ca o buna parte a romanilor au primit ceva de la FSN-ul local(un job pt el sau unul de-al lui sau i s-a pus o vorba buna unde trebuie…). E cumva o cardasie generalizata, asa ca nu intereseaza mai pe nimeni ce e dincolo de usi. Presa? Care presa, Gadea, GhitaTV, Ciutacu si patronii penali, profitori de pe urma politrucilor? Romania e demult in cadere libera, iar asta se vede oriunde te-ai uita.

 56. chiar nu puteti sa ma lasati

  sa traiesc in liniste si pace ???

 57. Nu te uita Iohannis pentru articolul bine documentat cu traficul de copiii de la ziua. Chiar atunci a facut o criza imensa, din intamplare in 1997 eram in Germania cu fie-mea la un spital de psy ca avea depresie si era acolo si Iohannis diagnosticat cu schizofrenie-paranoida. Omul nu se lasa pana nu te distruge, nu ai fii primul, are boala in primul rand pe cei mai apropiati lui, si-a bagat in mormant zeci de prieteni. Omul este complet nebun, trust me! El are tratament din 1997 pentru schizofrenie-paranoida, uita-te bine la figura non gestica specifica bolii!

 58. Domnule Tapalagă, Subscriu. 🤔

 59. Picatura de frica , zilnica .

  • Corect!
   Oare cand vor scrie ziaristii despre ceea ce vrem noi sa se scrie.
   Singurul detaliu care conteaza e cel legat de coaliția parlamentara aflata la putere și consilierii lor bine plătiți!!! Vrem o aplicație online care sa masoare lunar rateurile Lor și a instituțiilor din Subordinea Lor!
   Ca de facut oricum nu fac mare lucru… doar cheltuiesc Toți banii pe care pun mâna (din cont)

 60. imi este foarte clar toti hodorogitii sunt nostalgici dupa comunism .

 61. După ce reușești cu multă răbdare să citești toate comentariile, formulezi o singură concluzie: PROȘTI, DAR MULȚI.

  • Da’ mulși merge mai bine.
   Niciodata nu vom mai putea returna datoria externa.
   Pe autor il doare de millytăreală…
   Pe mine ma doare ca avem inca un PM neconflictual

  • Dăsteptu a așteptat să tragă concluzia😅

 62. Gastile militare, paramilitare, politice, cauta brese sa ajunga la bani sa se imbogateasca.
  Pretorienii.
  Avem cei patru piloni ai statului esuat romanica: gasca politica, gasca militar politieneasca (pretorienii), gasca justitiei si gasca de interlopi. Acum jucativa cu ei pe masa si legatii intre ei cum vreti.O sa construiti diferite sisteme de stat.

 63. Suntem un Popor de slugi, văd că varianta a doua e preferata marii majorități a celor care răspund… Se vede cu ochiul liber…