G4Media.ro

BREAKING STENOGRAME Cum încercau să intervină doi liberali cu influență pe lângă…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

BREAKING STENOGRAME Cum încercau să intervină doi liberali cu influență pe lângă ministrul Drulă ca să le țină oamenii în funcții: ”Domnule ministru, fac ce vrei tu!”/ Afaceriștii reținuți de DNA: ”Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun! Nu se înțelege cu nimeni”

Deputatul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, după cum rezultă din propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța, consultată de G4Media.ro

Procurorii arată în propunerea de arestare că intervenția celor doi liberali ar fi avut loc la rugămintea liderului PNL Constanța, Bogdan Huțucă, dar și pentru ca deputatul Stângă să demonstreze că are influență politică și pentru ca să câștige astfel conducerea PNL Galați, potrivit susținerilor lui Stângă și Iulian Dumitrescu.

 • Deputatul Stângă: ”Aș vrea să te rog frumos să îmi prelungești mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amândouă și la AFDJ și la APDM și principalul lucru, ți-o spun din tot sufletul, pentru mine este raționamentul politic, că eu am alegeri interne în partid și nu mi-ar conveni să…, adică nu zic că aș pierde alegerile la Galați, dar nici un aș avea o situație foarte confortabilă dacă mi-aș pierde oamenii de acolo.
 • Câteva zile mai târziu deputatul Stângă revine insistent:
 • Stângă George-Cătălin: Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu ăsta 4 luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri.
  Drulă Cătălin: Te referi la APDM și la AFDJ?
  Stângă George-Cătălin: Da.
  Drulă Cătălin: Păi…., ți-am spus că soluția pentru mine este să le prelungesc mandatele, da nu e patru luni, este două luni prelungirea…

Administratorul uneia dintre firmele de apartament care intermediau tranzacțiile cu nave îi spune unui fost general SIE că întâmpină probleme la Drulă și că ”este o problemă cu acest om care e un câine” și pentru care trebuie ”găsită o soluție”: ”(…) dar este totuși o problemă cu acest om, care nu pot să spun că-i om, e un câine, acest Drulă, și trebuie să găsim o soluție pentru el”.

În cadrul urmăririi penale din dosarul de luare de mită, trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat, procurorii DNA au montat tehnică de supraveghere audio-video și în biroul ministrului Transporturilor Cătălin Drulă și au surprins mai multe discuții.

Din dialoguri pare că deputatul PNL și președintele CJ Prahova sunt interesați mai degrabă de investițiile care urmează să fie derulate de cele două instituții din subordinea Ministerului Transporturilor, așa cum reiese din stenograme:

Dumitrescu Iulian: Am o întrebare punctuală.
Drulă Cătălin: Ia zi!
Dumitrescu Iulian: Să-mi zici cu ARSVOM-ul, dacă … Ce interes ai, dacă mai ni-l lași nouă? E ceva la Constanța …
Drulă Cătălin: Da… Băi …
Dumitrescu Iulian: Știu că ai niște jocuri, niște, na, presiuni, sau dacă ai …
(…)
Dumitrescu Iulian: Zi direct, domle, vreau să-l omor, am un interes sau … Deocamdată am interes pentru organizația Constanța io, ca să-ți zic mai direct, să-l ții p-ăla.
Drulă Cătălin: Și care , ăă, adică tu ce părere ai despre omul ăsta? Sau ce …
Dumitrescu Iulian: El e ok, așa. Celălalt, dinainte …
Drulă Cătălin: Manole, nu?
Dumitrescu Iulian: Da. Celălalt dinainte a fost cu niște probleme, sunt niște probleme cu Curtea de Conturi, nu știu dacă știi tu, dar nu e pă mandatul lu ăsta. Pe mandatul la celălalt, să știi. Adică, dacă poți să mai mi-l lași o perioadă sau așa, îmi spui.
(…)
Dumitrescu Iulian: Dacă nu vrei să mi-l schimbi, ăăă, dacă vrei să-l vezi sau măcar să verifici sau mai știu io ce …
Drulă Cătălin: Da, mă, îți dai seama …
Dumitrescu Iulian: … ține-l în dreptul meu că Huțucă nu te știe și n-are el treabă cu tine, Huțucă de la Constanța.
Drulă Cătălin: Te-a întrebat de …
Dumitrescu Iulian: Da, i-am spus lasă că vorbesc io cu tine.
(…)
Drulă Cătălin: La ARSVOM, că m-ai întrebat, n-am avut decât asta cu Corpul de Control, pentru că nu știu pe cine să întreb. Dacă știi tu un om bun pe partea asta cu salvare că aici e minat cumva.
Stângă George-Cătălin: Știi ce se întâmplă, Cătăline?
Drulă Cătălin: Da?
Stângă George-Cătălin: Ei s-au descurcat în ultima perioadă și au atras și fonduri europene. Cred că au vreo trei-patru proiecte pe care le aduc acolo.
Drulă Cătălin: Păi nu, să știi că majoritatea sunt pe buget de stat.
Stângă George-Cătălin: Nu, au și pe fonduri europene acolo.
(…)
Drulă Cătălin: Acuma au mai venit pentru încă o navă-mamă pe care s-o pună la Sulina și aia voiam să te întreb, băi, dar totuși e, cum zic ăștia, „glorified ponton”, adică e un ponton cu motor…
Stângă George-Cătălin: Da, dar sunt fonduri europene.
Dumitrescu Iulian: Adică ori le iei, ori le pierzi.
Drulă Cătălin: Îhî, o să mă mai uit să văd.
Dumitrescu Iulian: Dar ideea este, să zicem cu pontonul ăsta, de care ai zis, habar n-am …
(…)
Dumitrescu Iulian: Cătălin, să ții minte, imaginea ta va fi dată tot de autostrăzi, indiferent cât te-ai chinui cu AFDJ-ul , cu astea…
Drulă Cătălin: (…) Adică dacă vorbești cu oamenii ăștia, io i-aș sfătui să iasă la iveală într-un fel sau …
Dumitrescu Iulian: Nu, că ți-i aduc la iveală, am înțeles mesajul.
Drulă Cătălin: Pentru că, dacă facem o relație de încredere, îmi explică băi, uite asta e situația …
Dumitrescu Iulian: Și tu hotărăști, îmi place sau nu-mi place.
Dumitrescu Iulian: Rămâne să vin o dată cu ARSVOM-ul la tine, da? Cu directorul, vin io cu el, da?
Drulă Cătălin: Ok.
Dumitrescu Iulian: Vii și tu?
Stângă George-Cătălin: Cu mare drag, io oricum sunt pe aicea.
Dumitrescu Iulian: El e un fel de patron în zonă, pe zona de naval.

(…)

Stângă George-Cătălin: Așa…, știu că mai este un HG, tot la fel, bănuiesc că nu vine nimeni să discute despre el.
Drulă Cătălin: Cu?
Stângă George-Cătălin: AFDJ-ul.
Drulă Cătălin: Da.
Stângă George-Cătălin: Are o dragă maritimă….
Drulă Cătălin: Da.
Stângă George-Cătălin: … care trebuie aprobată printr-un HG, investiția. Draga asta are o valoare de vreo 28 de milioane de euro. Înțeleg că au fost discuții la nivel de minister, nu știu dacă la tine sau în altă parte….
Drulă Cătălin: Asta e pe fonduri sau e pe neinteligibil.
Stângă George-Cătălin: Nu, este din buget.
Drulă Cătălin: Îhîm.
Stângă George-Cătălin: Și a fost discuția: domle de ce nu ducem banii ăștia pe fonduri europene și cheltuim din buget?
Drulă Cătălin: Îhîm.
Stângă George-Cătălin: Și explicația este una foarte simplă. Pentru că cei de la Uniunea Europeană nu dau bani pentru dragă ci ar da bani pentru un proiect mai amplu care să cuprindă și draga.
(…)
Stângă George-Cătălin: Bun, și atunci, noi dacă am merge pe un proiect major, care să includă și ăștia 28 de milioane de euro…
Drulă Cătălin: Dar e ceva pe bugetul de stat 28 de milioane de euro.
Stângă George-Cătălin: Dar cică ei le au în buget, adică sunt prinși banii.
Drulă Cătălin: Îhîm.
Stângă George-Cătălin: Atunci când a fost creionat bugetul ministerului, banii ăștia au fost prinși. Așa înțeleg eu.
(…)
Stângă George-Cătălin: Eu pot veni cu inginerul șef, cel care se ocupă de partea tehnică …
Drulă Cătălin: Da, cum îl cheamă?
Stângă George-Cătălin: … și să …, am și un lapsus ca tine…, MOVILĂ.
Drulă Cătălin: MOVILĂ.
Stângă George-Cătălin: Și el poate explica, domle, de ce este necesar acuma, poate fi amânată o lună, două, șase luni, un an, de ce o vrem acuma….
Drulă Cătălin: Îhîm.
Drulă Cătălin: Mda. Bun.
(…)
Stângă George-Cătălin: Și ultimele două care sunt la pachet….
Drulă Cătălin: Îhîm.
Stângă George-Cătălin: Și îți spun sincer de ce am nevoie de ele și tu îmi zici dacă mă poți ajuta sau nu…, aș vrea să te rog frumos să îmi prelungești mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amândouă și la AFDJ și la APDM și principalul lucru, ți-o spun din tot sufletul, pentru mine este raționamentul politic, că eu am alegeri interne în partid și nu mi-ar conveni să…, adică nu zic că aș pierde alegerile la Galați, dar nici un aș avea o situație foarte confortabilă dacă mi-aș pierde oamenii de acolo.
(…)
Stângă George-Cătălin: Nu stăpânesc foarte bine ARSVOM-ul, dar m-am interesat atunci când am văzut soluția. Ei spun că în momentul în care trebuie să se facă intervenția, este o anumită procedură de urmat. Ăia dau un semnal, ceva de genul….
Drulă Cătălin: Da.
Stângă George-Cătălin: … și identifică dacă o navă care poate interveni este în zonă.
Drulă Cătălin: Da.
Stângă George-Cătălin: Cei de la GPS erau în zonă, sau GSP, cum se numesc. Aia erau în zonă.
(…)
Stângă George-Cătălin: Nu, chiar o să-mi fac un dosar de prezentare, o să merg la ei la AFDJ să discut, o să vin și cu el și cu inginerul MOVILĂ….

 • Câteva zile mai târziu, Stângă s-a întors în biroul ministrului împreună cu Sorin Crețu, șeful AFDJ Galați, și Florin Movilă, persoană care se ocupă de investițiile respectivei unități. Pe parcursul întâlnirii cei trei îi prezintă ministrului proiectele de investiții pe care doresc să le implementeze, o dragă maritimă în valoare de 27.000.000 euro și un sistem inteligent de semnalizare pe Dunăre:

Stângă George-Cătălin – Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu ăsta 4 luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri.
Drulă Cătălin – Te referi la APDM și la AFDJ?
Stângă George-Cătălin – Da.
Drulă Cătălin – Păi…., ți-am spus că soluția pentru mine este să le prelungesc mandatele, da nu e patru luni, este două luni prelungirea…
(…)
Stângă George-Cătălin – Dragii mei, direct la subiect că domnul ministru e operativ.
Drulă Cătălin – Da. Spuneți-mi..
Stângă George-Cătălin – Spune-ți-i proiectele.
Crețu Sorin – Deci am înțeles. Rugămintea noastră este să ne susțineți în proiectul cu draga maritimă.
Drulă Cătălin – Așa.
Crețu Sorin – Este un proiect de aproximativ 27 milioane de euro, sume care le doresc să fie alocate de la bugetul de stat. De ce? Așa cum știți, noi mai avem în lucru încă două drage fluviale la șantierul naval Mangalia. Ele sunt într-o fază avansată de execuție. Săptămâna trecută am făcut o recepție împreună cu colegii mei….
(…)
Movilă Florin – Ă, avem o ofertă de șantierul naval DAMEN GORINCHEM care este de 32,5.., ă 32,5 milioane euro fără TVA.
Drulă Cătălin – Păi și atunci de ce ați spus 27?
Movilă Florin – Avem 2 oferte, una de la DAMEN și una mai mică și am luat-o pe cea mai mică din…
(…)
Movilă Florin – Da, da. Ar trebui să mă duc din 7,32 în 8,50 să zicem. Să permitem intrarea pe canal a unor nave de tonaj mult mai mare. Și aicea avem exact probleme acestea legate de mediu, legate de ucraineni, plus în momentul de față apărările de maluri și lucrările hidrotehnice de pe canal sunt dimensionate la 7,32. Dacă mă duc la 8,50…
Drulă Cătălin – Dar cine ar obliga acest 8,50?
Movilă Florin – Păi nu, dar ăsta ar fi un dragaj de investiție…, un dragaj capital care ar fi finanțat din fonduri europene.
Drulă Cătălin – Am înțeles, și bineînțeles că ei nu vor finanța ceva ce e ca o întreținere.
Movilă Florin – Deci nu finanțează un utilaj și mai ales nu finanțează mentenanță, întreținere.
Drulă Cătălin – Îhîm. Ok! Bun, și pentru draga asta maritimă acuma sunteți în faza că așteptați să vă aprobe ministerul investiția, cum ar veni?
Movilă Florin – Ăă, da, ….
Crețu Sorin – Hotărâre de guvern.
Movilă Florin – … avem un proiect de hotărâre de guvern…
Drulă Cătălin – Îhîm.
Movilă Florin – … și după aceea, în cazul în care este avizat favorabil, toată procedura de achiziție și de …
Drulă Cătălin – Bun. Și altceva? Alte investiții?
Crețu Sorin – Semnalizarea.
Movilă Florin – Da. Exact. Suntem în…, în stadiul evaluării ofertelor depuse pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate…, ne dorim să implementăm un sistem de semnalizare inteligent pe întreaga lungime a Dunării. Adică să am…, să fie amplasate mijloace de semnalizare dotate cu tot felul de echipamente de transmitere a datelor..
(…)

 • O altă stenogramă surprinde o întâlnire în biroul lui Ion Macovei, administratorul uneia dintre firmele de apartament care intermediau tranzacțiile cu nave, la care participa un fost general al Serviciului de Informații Externe, Dumitru Ciobanu, căruia Macovei i-a cerut să găsească o cale prin care să-l convingă pe ministrul Cătălin Drulă să favorizeze o companie turcească în cadrul unei licitații. 

Macovei îi spune fostului general SIE că întâmpină probleme la Drulă și că ”este o problemă cu acest om care e un câine” și pentru care trebuie ”găsită o soluție”: ”(…) dar este totuși o problemă cu acest om, care nu pot să spun că-i om, e un câine, acest Drulă, și trebuie să găsim o soluție pentru el.

În stenograme apar mai multe referiri ale personajelor din firme și din apropierea liberalilor care la faptul că Drulă e de ”neînduplecat”, că ”nu se înțelege cu nimeni” și că ”i se cântă prohodul”.

Din convorbirile purtate de Ion Macovei mai reiese că era ajutat, în activitățile desfășurate cu șeful ARVSOM și al firmei care a cumpărat cele 4 nave, de alte persoane din cadrul Ministerului Transporturilor, una dintre acestea fiind Mădălin Matica, consilier al secretarului de stat Ionel Scrioșteanu.

Într-o discuție cu afaceristul Macovei, Matica propune o strategie de decredibilizare a lui Cătălin Drulă, prin lansarea unor zvonuri despre viitorii miniștri ai Transporturilor. Macovei îi spune că nu e o idee bună, pentru că ”Drulă e nebun”:

Matica Mădălin: Statistic, în ultimii 20 de ani, mandatul unui ministru la transporturi e între 6 luni și maxim 1 an, n-au existat (neinteligibil). Drulă are deja trei luni, ăștia deja îi cântă prohodul. Tot ministerul se uită cine va fi viitorul ministru ca să (neinteligibil). Aruncă zvonul că PNL-ul a decis că io sunt viitorul ministru. Deci, tot ce va da în mine Drulă și toate problemele pe care le vom avea noi doi, dăm vina pe da, mă, ne atacă Drulă că știe că noi suntem viitori miniștri, știi? Și suntem viitorul cabinet.

Macovei Ion: Dar nu tu, nu te băga tu aici. Nu te băga.
Matica Mădălin: Io discut, e o strategie.
Macovei Ion: Dar nu te băga tu aici, mă, nu să vină de la tine (neinteligibil). Deci încă o dată, Drulă, în momentul ăsta de față, cu tine, are 4 – 5 (neinteligibil) care uite, asta mi-a făcut așa, asta mi-a făcut așa, ăsta mi-a făcut așa. Și este oprită problema. Dacă începem scandal, crede-mă, te rog frumos că nu ajungem să discutăm, să finalizăm. Și dacă omul ăsta e nebun, e nebun, crede-mă, io știu ce spun, îți spun din sursă sigură și io nu vorbesc prostii. Las-o încet, las-o moale, până vedem ce se întâmplă în 30 de zile, 40. E posibil să dea demisia. Io vorbesc din toată inima, și frate, nu te băga în anumite chestii, crede-mă, te rog frumos, indiferent că e ministru, lasă să fie ministru întâi și după aceea te bagi. Ce să te bagi tu în situații de-astea? N-ai scopul ăsta. Gândește-te, în momentul când nu mai este acolo consilier și face omul ăsta panaramă, cine mai vorbește cu tine? Te întreb. Deci trebuie să vie aici, să discute, să spună domnule, Mădălin e partenerul meu și mergem la capăt. Și? Ce mă ajută pe mine dacă n-am informații de acolo și e ministru nou. Că secretarul de stat, indiferent că e prietenul lu președintele consiliului județean, ce, vine secretarul de stat să-ți dea ce trebuie să faci? Adică să faci cana aia, trebuie să ai și muncitori. Muncitorii suntem noi.

 • Din alte convorbiri, interceptate între Ion Macovei și Daniel Manole, șeful ARSVOM, reiese că se pregătea achiziția a altor două sau trei nave, după același tipar cu cel cercetat de procurorii DNA Constanța. În discuții, Macovei se plânge la Manole că membrii USR sunt ”nenorociți” și că cine i-a pus în Guvern ”sunt nebuni” pentru că ”mai bine lucrezi cu PSD-iștii”, apoi se vorbește despre o viitoare ”susținere din umbră” a tranzacțiilor din ministerul Transporturilor. Macovei era iritat pentru că a fost schimbat Consiliul de Administrație din Ministerul Transporturilor și că ministrul Drulă nu vrea să numească propunerile înainte de terți: 

M.D.: P-acolo ce mai e?
I.M.: Măi, e bine acolo, e agitație (neinteligibil) …
M.D.: Ăăă?
I.M.: E agitație, a schimbat consiliul de administrație, omul ăsta nu e (neinteligibil) nu mai au încredere în el nici Iulian, nici George, nimeni. (neinteligibil) certat treizeci de deputați, s-au dus peste el în minister, (neinteligibil). Și ceri propunerea a doi – trei oameni și tu pui altceva. Îți dai seama ce … (pauză lungă – n.n.) Cine i-a băgat p-ăștia (neinteligibil) USR-iști, îs nebuni. Mai bine lucrezi cu PSD-iștii. Nenorociți.
M.D.: Până la urmă, probabil, la asta se va ajunge, susținere din umbră.

 • Într-o altă secvență, Macovei se plânge la Matica de faptul că Drulă ”nu pune pe nimeni” în consiliile de administrație ale instituțiilor din subordinea Ministerului Transporturilor și că ”nu se înțelege cu nimeni”: 

Matica Mădălin: (neinteligibil) Păi alea care erau urgente, astea sunt. Vezi că a schimbat CA-ul la APDM, schimbă consiliul de administrație la APC, schimbă toate CA-urile.
Macovei Ion: La APC?
Matica Mădălin: Și la APC.
…………………………………………………………………………………………………..

Macovei Ion: Dar nu auzi că nu pune pe nimeni, îi dă cu piciorul în fund, se ceartă cu omul. Poate să pregătească 10 milioane de CV-uri. Voi nu înțelegeți lucrul ăsta, că Drulă nu se înțelege cu nimeni? Dacă spun chestia asta, trebuie să mă înțelegi, te rog frumos.

Context

Procurorii DNA Constanța au descins, marți dimineață, la Ministerul Transporturilor și în alte 20 de locații din Ilfov, București și Constanța unde au făcut percheziții într-un dosar de trafic de influență, spălare de bani și constituire de grup infracțional.

Vizați sunt mai mulți angajați ai Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), organul tehnic de specialitate din cadrul Ministerului Transportului. Aceștia au achiziționat patru nave în valoare de 85 de milioane de lei de la o firmă care le cumpăra la rândul ei prin intermediul unor firme de apartament, cu activitate derizorie și câțiva angajați.

Este vorba de Daniel Manole (director general al ARSVOM), Petru Ogrinji (administratorul firmei SC Suszi SRL care a livrat navele Ministerului Transporturilor), Cristian Antohi (administratorul SC Tehnorex International SRL, una dintre firmele acuzate de spălare de bani), Valeriu Iorga (administratorul SC Blue Line SRL, o altă firmă acuzată de spălare de bani) și Ion Macovei (SC Concif Baza de Aprovizionare SRL, a treia firmă de apartament, la rândul ei intermediară a tranzacțiilor).

Pentru contribuția sa, Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele.

Patru dintre inculpați au fost reținuți marți seară, iar unul a fost plasat în arest la domiciliu, iar miercuri procurorii DNA Constanța au transmis judecătorilor propunere de arestare preventivă timp de 30 de zile pentru 3 inculpați, iar pentru alți 2 arest la domiciliu pentru aceeași perioadă. Toți cei 5 inculpați au fost plasați în arest la domiciliu de către judecătorii Tribunalului Constanța, pentru o perioadă de 30 de zile.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

152 comentarii

 1. Eu cred ca astia de fapt faceau campanie pt USR+

  • Cea mai bună campanie, mai trece DNA-ul pe la celelalte ministere USR+ și nu mai trebuie să facă ei nimic.

  • Dacă DNA-ul s-a apucat de treabă, poate trece și pe la domnul Cîțu să-l întrebe de sănătate
   https://www.cotidianul.ro/premierul-citu-e-bun-de-legat/

  • Bai frate ce ticalosi pot sa fie penelistii astia cu tot cu armata lor de postaci care ne tot terorizeaza cu mesajele lor idioate. Te intrebi de ce zice lumea ca PNL = PSD. Te mai intrebi de ce l-au eliminat pe Voiculescu de la sanatate. Pai ala era mai al dracu decat Drula, se pusese bine pe ei.

   PNL + PSD = Dragoste pentru banul public

  • Nici nu vă puteți imagina cât mă bucur că v-ați prins ! Așa e, campania prin care oamenii văd cu ochii lor cum hoții se duc incolonați la pușcărie, in brațele lui nea Alifie, e cea mai eficientă campanie electorală…
   Drulă Președinte USR+!

  • Nici nu vă puteți imagina cât mă bucur că v-ați prins și voi! Așa e, campania prin care oamenii văd cu ochii lor cum hoții se duc incolonați la pușcărie, in brațele lui nea Alifie, e cea mai eficientă campanie electorală…
   Drulă Președinte!

  • Să afirmi faptul că Voiculescu era mai „al dracu” decat Drulă, este de noaptea minții. O prostie mai mare ca asta nu am auzit vreodată
   Voiculescu este un papagal pe lângă Drulă și da, trebuia demis și punct. Nu poți conduce Ministerul Sănătății, de pe Facebook.

  • Drula meserie….candideaza frate la Congres, asa il ajuti pe Barna….altfel lasi partidul pe mana lui VV….suntem cu ochii pe tine, daca si tu ne inseli increderea, putem stinge lumina…rezultatele se vad dar sa nu fie un foc de paie…..si mai redu dracu din agentiile din subordine, ce se intampla cu Agentia de Reforma Feroviara? aia tot nu cumpara vagoane, dar sunt platiti..parca ziceai ca o desfiintezi…si ar fi multe chestii care au nevoie de interventie, dar ma opresc…ma cenzureaza G4 ca la un coment de ieri

  • Este PNL intrat în descompunere? Este! Pregătim coliva.

  • Ăla de la PSD a luat 5 ani pentru cine stie, stie de ce. E ciudata faza dar asa se face peste tot in lume.
   Iar aicea este vorba pur si simplu despre eliminarea concurentei, nimic altceva.

   Că banii tot trebuie să-i fure cineva, daca ati luat tot de la populatie si tipariti in nestire bani si luati imprumuturi fara masura. Deci daca nu merge la popor tot la oligarhie merge. Indiferent ce hram poarta. Restu-i cancan.

  • @Eugen
   I-a calculat facebook-ul si i-a indicat diferenta de oameni raportati? Te aflai si tu in vorba.

 2. “Hoții” si “eroul”?

  • poti sa tai ghilimele si ai nimerit-o.

  • nu inteleg ghilimelele si semnul intrebarii… a fost ceva neclar? 🙂

  • Ehe, pe seturi mai mari de date vei vedea ca… adevarul este undeva între fără ghilimele si cu ghilimele.

   Eu le-am folosit “strategic” ca sa nu fiu atacată de marii critici ai ministrului de pe G4M.

  • Si Antonel Tanase, prietenul lui Orban, despre care a scris si PressOne, tot cu fonduri europene lucra la Registrul Auto Roman.
   Acolo chiar nimeni nu poate face nimic! Daca citesti declaratia de avere a directorului actual intelegi imediat

  • Hai sa fiu mai specific: Registrul Auto tine si evidenta consumabilelor auto autorizate sa fie puse pe piata (ulei, antigel, lichid de frana, diluate) Şi Colaboreaza deloc cu ANPC.

  • ✨Spark✨,

   Cavalerul Drulă călare pe unicornul bunei guvernări ar trebui sa accelereze eficient, profesionist si etic reformele promise:

   1. Sa includă formularul “E-petiție” in meniul principal al website-ului MTI.
   Acolo, cei ca tine pot sa trimită sesizari cand au dovezi ca angajații din instituțiile din subordinea MTI încalcă legile.
   N-ar trebui sa lipsească de pe website nici politica de whistleblowing.

   Sesizarile ar trebui preluate si analizate de experți multidisciplinari independenți (contractați specific pentru scopul asta) si de Corpul de Control al Ministrului.
   O astfel de inițiativa ar fi justificata de faptul ca MTI manageriază anual zeci de miliarde de RON si deja exista un istoric al practicilor continue de furt al banului public prin acest minister. Nu mai spun ca ar ajuta mult si DNA-ul pentru ca informațiile primite ar fi deja structurate si încadrate legal.

   2. Sa oblige TOȚI angajații sa semneze un Cod de Etica si sa le includă in contract indicatori de performanța care sa fie monitorizați săptămânal. STOP risipei banului public pe salariile celor care n-au produs si nu produc nimic!

  • 3. Sa recunoască ca a recrutat in anumite CA-uri indivizi si tipe pe care el ii numește “top profesioniști” dar care, in realitate, nu au certificările si expertiza necesară, conform standardelor profesionale din COR, sa practice acele meserii (strategie, financiar, procese operaționale) nici IQ-ul necesar sau creativitatea sa implementeze eficient reforme. In consecință, slaba lor performanța si dezinteresul a făcut ministerul sa piardă procese in instanța!
   Soluții mai bune si eficiente sunt generate de activiști si comentatori pe forumuri, nu de angajații din companiile de stat care dorm sau de firmele de consultanta externa care au papat miliarde de lei de la acest minister si nu au lăsat nimic util in urma!

   4. Sa recunoască ca, deși ministerul plătește anual zeci de milioane pentru activitatea de “management”, nu le-a venit ideea neiluminatilor sa standardizeze contractele de achiziție astfel încât sa includă obligativitatea ca muncitorii sau experții care crează efectiv ceea ce este considerat “livrabil” (si pentru care ministerul face plata), sa primească cel puțin xx% din valoarea contractului.

   Masura asta ar fi eliminat riscul de a rămâne fără forța de munca pe santiere si ar fi dat peste bot nesătulilor din firmele care își păstrează pentru sine 50% din valoarea contractului fără sa facă nimic.
   Cat de furat este cetățeanul când 50% din valoarea contractelor tranzacționare in licitațiile pe SEAP ajung la intermediari care nu livrează nimic pentru cetățean si câștiga ilegal cu binecuvântarea si protecția “generalilor” si a unor cârtițe actuale sau foste MAI?

  • Are potențial sa fie cel mai eficient si curajos ministru din ultimii 31 de ani, însă trebuie sa ia in considerare si ariile de îmbunătățire … a procesului decizional si a performantei.

  • Cei de la RAR, sunt auditati, contra cost, de catre PwC… si la ce le foloseste, ca fraudele tot romanesti sunt. Cat de penibil era directorul cand delega sarcina semnarii de catre el a bugetelor catre contabila sefa care delega la urmatorul… nu e clar de ce?…

  • @dia.na. r &d. research’nd dev.
   pe seturi foarte mari de cuvinte dna lili ne pierde. in schimb persoana ce îndrăzneste a folosi sintagma „unicornul bunei guvernări” merită citită. dincolo de anumite derpaje licențioase la limita inferioară sau de acroşaje cu x, y şi chiar cu ciobanul meu lucky din glanetaşii de sus sau de jos. semnez. omul cu şoareci 🐀 şi suporter de echipe modeste dar cu un joc plăcut din fotbalul mondial.

 3. pai asai cand 30 de ani votezi aceleasi partide
  ajung sa creada ca tara ii a lor

  • Voi tot PNL şi PSD votaţi! Vă place în mocirlă, în stagnare permanentă!

   Ultima oară PSD a luat 30% şi PNL 25%! Naţie înapoiată şi ticăloasă!

 4. „Mai bine te intelegi cu pesedistii.” cam asta ar fi rezumatul stenogramelor. cancer infect 3 sferturi de PNL

  • Perfect punctat, de aceea se vorbea de remanieri acum cateva zile, exclusiv USR, cu care PNl-istii nu pot “colabora” la furat

  • Sa fim bine înțelesi PNL cel adevărat a dispărut demult, ce vedem noi azi și lichelele din PDL școlate de ticălosul Petrov și care au agenda făcută în defavoarea țării

  • Este PNL intrat în descompunere? Este! Pregătim coliva.

 5. Hai dati drumul la lupta anticoruptie, vreau sa vad tot PNL-ul inghesuit la puscarie

 6. Nu inteleg fondul scandalului. Acele posturi par sa fie numiri politice din totdeauna. Ce e socant ca niste politicieni negociau cine sa le ocupe? Trebuia sa ii numeasca Muniz-Fabricius?

  • Și nu vrei ca măcar in al 13-lea ceas să incercăm să schimbăm cursul istoriei? Vrei să mergem tot inainte ca pionierii, cu hoții la butoane ?

  • In ce alta tara, directorii peste bugete de miliarde sau sute de angajati se aleg prin test grila? Cum e in Anglia, cum e in Franta, cum e in Germania?

   Sau tu chiar voiai sa ii numeasca Muniz-Fabricius?

 7. interesant. dar metehnele sunt foarte vechi. pare absurd, ridicoo..dar este exasperant. rotițele unui minister învârtite de diverşi conțopişti, care „fac bani” şi fac lucrurile să meargă. o marotă fanariotă, apoi adoptată de capitalismul timpuriu românesc, apoi accentuată de comunism şi continuată din generație în generație. in anii ’80 eram cu un unchi inginer creativ, avea un dosar cu inovații industriale. la uzină s-a lovit de tovăraşi, de secretarul de partid, un analfabet, care i-a dat cu dosarul în cap, de directorul complet apatic şi speriat de bombe. un „interesat” i-a şoptit că la minister sunt totuşi oameni „competenți”. am mers cu el în audiență la un director de la minister. voce puternică, bombastică „bă tu te crezi ainnnştain bă!” aşa vorbea!! un găunos perfect, un idiot care ne-a sugerat că trebuie unse anumite rotițe pentru ca cineva să aprobe ..o inovație.

 8. Asta-i conceptia generala a mafiotilor din PNL: ”mai bine lucrezi cu PSD-iștii”! 🙂
  Pentru penelisti, membrii USR sunt ”nenorociți”, ca nu-i lasa sa fure, de aia li se „canta prohodul”…
  Va dati seama ce smenuri se faceau anul trecut, pe vremea guvernului Orban/PNL, in cabinetele ministrilor?
  Le sta acum USRPlus in coaste celor de la PNL, nu mai pot fura in liniste. 😛

  • tu chiar nu stii cum e situatia…USRistii tai, odata ce au semnat un protocol au intrat in troaca politica….la golaneli se pricep destul de bine…consultantii care fac parte din lidershipul usr sunt plini de bube, Barna e mic copil….bulelile lui din POSDRU sunt mici gainarii, oricum tot programul a fost un esec….dar nu pot spune prea multe, daca zic ceva impotriva politicii editoriale G4, nu apare comentariul…am multe commenturi care nu apar, mai ales cand spun care e adevarul gol golut

  • @PR MAXIM Acuma ce sa zici și tu când vezi ca ți se scufunda peneleu?

 9. A inceout DNA-ul cu stenogramele? tulbura linistea lui Johanis?

 10. De asta speranta a murit in romanica…. trebuie sa iti lipseasca o doaga sa speri!

 11. un om normal e chiar un „nebun” între toți paraşutații partidelor din ministere, între unii din funcționarii de „rang înalt” convertiți de servicii şi între alte neamuri, pile, relații, cunoştinte ale foştilor puternici ai statului. that’s all, folks!

  • Țara are nevoie de eroi cu curaj nebun
   …printre politicieni, jurnaliști, activiști, cetățeni cu spirit civic.

  • De obicei te fac „nebun” cei obisnuiti sa nu faca nimic. Pentru ca ei castiga maxim (prin interpusi) din asta 😉
   Un exemplu concret ar fi ANPC, în subordinea lui Cîtu.
   Drula al fi cu Registrul Auto Roman.
   Ei autorizeaza orice la vanzare pe piata. Sunt doar secretare, aduna hartoage. Nu e treaba lor daca sunt false, ezpirate, neomologate.
   Raspunderea e la consumator!

 12. Je suis Drula

 13. PNL = PSD aceeasi mafie.
  Noul lider PNL va trebui sa ne demonstreze ca sunt diferiti de mafiotii din PSD.
  Alstfel PSD va cadea in derizoriu.
  In Romania avem nevoie de USR-Plus si mai este nevoie de un partid curat de centru-stanga cu intelectuali
  Coruptie si prostitutie politica este peste tot nu au fost inventate de romani. Oricum, coruptia este princupalul instrument folosit de rusi si chinezi pentru a ataca democratiile. Cu cat mai putina coruptie, cu atat mai putine vulnerabilitati.

 14. pe bune g4media ca partea de comentarii e moderata la modul nu se publica automat ci asteapta ceva manual? adica toate aberatiile pe care le vad pe aici au fost de fapt moderate de cineva la un moment dat. buna asta!

 15. A solicitat Drula bugging-ul biroului lui și interceptarea telefonului, sau nu știa nici el de “misiune”?

  • Ma intreb daca l-au numit „caine”, „i se canta prohodul” chiar la el in birou.
   Daca nu, atunci inregistrarile vin din alta parte ….

  • Eu ma refeream strict la înregistrările făcute in biroul lui Drula. A solicitat Drula bugging-ul biroului lui ? Sau nu știa nici el de înregistrări?
   Eram curioasa cine a solicitat inițierea acestei inițiative de monitorizare a persoanelor x, y, z, etc.

   Dar dacă ma gândesc ca si in cazul protestului Metrorex Drula s-a adresat cu întâietate catre DNA si nu instanței …e posibil sa fie o colaborare.

  • Instanțe ? Care Instanțe, cele aflate la cheremul
   Savonierei ?

  • Eu am rămas cu impresia că a colaborat cu DNA-ul. Nu știu dacă a solicitat el sau nu, dar din răspunsurile pe care le dă ălora pare să-i îndemne să vorbească ei cât mai mult, să dea nume, etc.

  • @Nume, da. Reiese atat din modul cum s-a comportat in cazul Metrorex cât si din faptul ca a spus in cazul asta : “Noi nu suntem procurori, sunt anumite lucruri pe care le putem face şi unde ne oprim. Facem însă SESIZARI.”

  • @Diana 𝓡𝓓 – Daca urmaresti cu atentie discutia in care apare si Drula, ai sa sesizezi ca toate raspunsurile lui Drula sunt ambigue, lasa loc de interpretari, ca si cum ar vrea sa-l provoace pe interlocutor sa vorbeasca mai mult. Deci, da, din punctul meu de vedere toata supravegherea a fost facuta cu acceptul lui Drula.

  • @kafka: Da, probabil chiar el a avut inițiativa.
   Din moment ce si-a declarat printre valori si obiective: anti-corupția si anti-hoția, este firesc sa-si eficientizeze potențialul de a atinge aceste obiective prin asociere cu DNA-ul.
   Intuiam ca stia de interceptări încă de când am formulat întrebarea si mi-am confirmat numai după ce am văzut ce a declarat aseară la Antena 3.

 16. Aripa psd din PNL. Cu astia vrea Orban sa castige alegerile interne.

  • Dar, CATI in PNL sunt din aripa NE-PSD?!
   Nici 1%!!!!!!!!
   Asa au guvernat de 31 de ani, au furat cat au putut si PNLeii si PSDeii, TOTI au facut averi uriase exclusiv din politica, unul n-a avut vreo mare afacere a lui, sa produca ceva, averi uriase pentru ei si ai lor exclusiv din furat BANII publici!
   Dovada cea mai buna au facut-o in 2020 guvernele Orban 1 si Orban 2: clientelism fara rusine, marca PSD!
   PNL=PSD=aceeasi mizerie!
   Nu vad nici o sansa de SCHIMBARE la PNL, daca Zombie asta va incerca sa schimbe ceva, PNLeii il vor schimba pe el!
   PNLul profund asta e: coruptie si clientelism, cum au facut 31 de ANI!

  • Tavi, la cite ministere a dat Orban usereului te poti gindi ca colaboreaza cu ei pentru stirpirea coruptiei in pnl.

 17. ”Domnule ministru, fac ce vrei tu!”
  Asta e statul paralel, statul capra si statul in genunchi.

 18. Intrebare importanta.
  Drula stia ca DNA inregistreaza convorbirile din biroul sau?

  Ca daca stia, inseamna ca absolut tot ceea ce „recita” el in direct sau la telefon nu are absolut nicio valoare.
  Altfel, ce s-a inteles de acolo, e ca niste PNL-isti incercau sa obtina o prelungire de mandat cu 4 luni pt doua persoane, iar Drula le-a promis ca le prelungeste alora mandatul dar nu cu 4 , ci cu 2 luni. Practic, Drula s-a dat pe mana lor, dar le-a taiat putin din pretentii.
  Ca la taraba.
  Restul sunt barfe marinaresti, fara nicio valoare.

  Sa inteleaga fiecare ce vrea.

  • Oricare ar fi raspunsul, ar fi o prostie sa se divulge o astfel de informatie in spatiul public, fiind la baza anchetei

  • Draga postac, inregistrarile in care i se „canta prohodul” sau era numit „caine” au avut loc la el in birou?

   Asta este „diversiunea” cu care a venit partidul? „stia drula”? asta schimba cu ceva continutul stenogramelor, in special cele in afara biroului lui Drula ?

  • Cosmin,
   Nu reiese ca Drula este părtaș la actul de corupție. Probabil le-a prelungit cu 2 luni mandatul pentru ca nu avea cum sa găsească mai repede 2 profesioniști care sa-i înlocuiască pe cei existenți. Un proces de recrutare care sa fie corect, complet si legal durează cam 1-2 luni.

  • @Cosmin Deac. Prelungirea mandatelor cu 2 luni este in spiritul legii. Drula a aplicat legea, altfel putea pune punct contractelor mai devreme. Cele 2 luni sunt necesare -vezi explicatiile lui Diana.

  • Sincer, Dianei. 🤣

  • @Diana. Amandoua formele sunt corecte. Eu sunt un mare admirator a lui George Calinescu si m-am molipsit de la el. Multumesc, in orice caz

  • „Articolul proclitic lui se foloseşte înaintea numelor de persoane de genul masculin (lui Andrei, lui Mircea etc.), ca şi înaintea numelor de persoane de genul feminin de provenienţă străină (lui Elisabeth, lui Juliette etc.) ori înaintea numelor de persoane terminate în consoană (lui Carmen) sau în vocalele „o”, „i” (lui Teo, lui Mari).”

  • Domnule Sincer, sper ca nu sunteți si Sigur! 🙂

   In rest, recunosc ca sunteți un domn rafinat cu intervenții obiective pe teme politice si îmi face plăcere sa va citesc comentariile.

  • Prelungirea de doar 2 luni s- ar putea sa fie prevazuta prin lege( pana se organizeazaa un concurs „pe bune” chiar dureaza) sau sa fie cutumiara, asa ca e posibil sa nu le fi „oferit” nimic. Dnul Drula nu cred, in schimb, ca l- a informat si pe dnul Barna.
   😇 Doar au alegeri interne in partid, parca tot prin toamna.
   Personal, cred ca dnul. ministru stia de existenta tehnicii din birou.
   Si mai cred ca e inceputul sfarsitului evident al colaborarii la guvernare_ cata o fi fost_ intre USR si PNL.

  • @Check again, domnul Sincer s-a grăbit. In general nu greșește.

  • @Diana @Check again

   Divagam de la subiectul articolului, sper sa nu se supere pe noi G4m

   Cunosc subiectul. A fost si este dezbatut in lung si-n lat de lingvistii romani.
   Nu am timp sa va exemplific din operele lui George Calinescu (NB printre altele si critic literar), care utiliza ambele variante.
   Va dau un citat dintr-un articol de pe site ul « destepti.ro » :
   « În privinţa numelor din operele literare, pe care le-am menţionat anterior, chiar şi în critica literară (în studiile lui George Călinescu, de exemplu) apar ambele variante – Zoei/lui Zoe, Maitreyiei/lui Maitreyi – ambele fiind admise, dar considerându-se că cele cu articol la sfârşit sunt mai « elevate », ţin de un limbaj mai pretenţios”.

   PS. Nu puteti spune ca exprimarea mea este total gresita ; eventual nu e elevata, pedanta etc, recunosc asta.

  • Domnu’ Sincer, aveți cel mai frumos caracter de pe G4M, la concurență cu FF Leagu, cred că acesta este rafinamentul suprem pe care prea puțini mai reușim să-l atingem. Lăsați detaliul irelevant cu gramatica, acum regret că l-am menționat. :))

  • Vai, domnule Sincer, daca v-ati facut o asemenea imagine frumoasa va rugam sa continuati pe aceeasi linie si sa nu ne mai trimiteti cu sacul cu pietris in spinare sa asfaltam gropile pe care ar trebui sa le asfalteze altii care sunt platiti cu bani grei, invocand spiritul civic, ok?

   P.S. Vedeti ca Diana l-a aparat si pe domnul R.M., care este intr-un fel mai altfel ca sa zic asa …. 🤣
   In rest numai bine!

  • @🤔: Sincer si FF Leagu si-au păstrat bunul simt, indiferent de context.

   R.M. e din alta categorie de comentatori, cu spirit critic ceva mai condimentat, uneori destul de direct (când are motive rezonabile), însă preponderent comunica in limitele bunelor maniere – cu sarcasm, satira si umor.
   Apreciez varietatea de opinii si de stiluri de comunicare; ceea ce nu tolerez este vulgaritatea extrema si hate-ul nejustificat.

  • @Sincer
   Ma scuzati ca ma bag in vorba – oricum e cam la spartu’ targului, ca cine mai citeste? … dar…
   Nici marele Calinescu nu s-a hazardat (cel putin nu in citatul pe care l-ati dat ca argument) sa dea exemple cu nume proprii feminine tipice, romanesti – care se termina in „a” tocmai ca sa sublinieze femininul, celelate sunt contributia altor amestecuri (inclusiv Zoe, un diminutiv de la un nume de provenineta slava/ruseasca ) – pentru cazuri de folosire a articolului hotarat „lui” inaintea numelui propriu.
   Bine, putem sa spunem ca v-ati referit la „comentatorul” Diana 𝓡𝓓 …

   Desigur, de multe ori polemica are farmecul ei, atunci cand este doar un schimb de pareri, din care fiecare pleaca cu ceva invataminte, daca stie sa traga folosul asta din galceava.
   Si, mai uitam de alea rele.

  • Doamna @inapasevedeinvers: Numele proprii feminine care au un “a” final (Ana) primesc un “ei”(Anei) la genitiv-dativ. Nu am mai scris-o ieri pentru ca vroiam sa închidem subiectul, dar dacă dvs. insistați…

  • De acord cu parerea Dianei 😏.
   Ce am vrut sa spun este ca nici Calinescu nu a sustinut varianta „lui Diana” „lui Maria” samd.
   Sincer, cred ca @Sincer a cazut in capcana din prea multa admiratie pentru Calinescu.
   Nimeni nu-i perfect!

 19. Ciuma rosie s-a facut galbena.

 20. in tara asta nu poti fi cinstit Daca apare un drula apar si o gramada de antidrula Si mai vrem schimbare ! poate cu roboti

 21. Dar cu prelungirea mandatului pesedistului florin blagaila de la CFR călători Timișoara cum stau lucrurile? Asta s-a lăudat asta iarna că a dat 100k ieuroi că să-și păstreze postul. Interesant de aflat CUI
  😈

 22. Fii câine, Drula! Câine până la capăt!! Morții lor de nenorociți, ar fi în stare să ne fure până ne lasă în fundul gol!

  • Dar tu esti pana la capat? Adica daca il va da mafia jos, iesi in Piata Victoriei sa il sustinem pe Drula?

 23. Asa cum comentezinsintu ca de fapt esti little dikus.
  Hai siktir.

 24. G4M, iarăși publicați selectiv comentariile? Unde sunt cele doua comentarii pe care le-am postat la 6:00 am si 6:06 am?
  Lăsați sa curgă si criticile, si ridicatul in slavi, si pupatul in ‘ur, si înjurăturile. Asta e democrația; varietate.

  • „Nu face fata platforma” bun venit in club!

  • Nu cred! :)) Probabil le aproba după ce se mai răcește subiectul, adică mâine.

  • @Diana 𝓡𝓓 – Incearca repostare cu mici modificari. Sau schimba device-ul. Nu cred ca e vorba de moderare pe g4media, mai degraba sunt chestii tehnice

 25. Alooo!!!… Lili și ceilalți critici înrăiți și ,, foarte bine documentați” ai miniștrilor din USRPLUS, care sunt făcuți din același aluat ca peneleii și pesedeii , poate chear dintr-unul mai PESTILENȚIAL pentru nasurile voastre fine, unde sunteți acum???…. Bănuiesc că v-ați lut concediu, sau ați citit articolul, ați văzut ce fac onor domnii penelei, l-ați pus la dospit ( articolul) și acum vă documentați vârtos pentru a găsi noi noduri în papură celor care vor să facă treabă. Vă invit cu drag să-l demolați pe acest ,, câine nebun” Drulă, care nu ascultă de ordinele venite cu atâta fermitate din partea unor ,,personalități marcante” din rândul aliaților la guvernare. JOS USRPLUS! VREM SĂ NE CONDUCĂ PNL+ PSD ( USL) , pentru că ei au experiență în crearea de MÂNĂRII de tot felul!

  • Pe doamna lili n-ați nimerit-o! Dumneaei era o critica înrăită a lui Drulă prin decembrie, dar după zeci de dezbateri cu dumneaei in mii de cuvinte, am convins-o sa vadă ce am văzut si eu de la bun început: ca Drulă are intenții bune si potențial (inteligenta, curaj, dedicație) sa facă reforme!

   Acum vad ca îl ridica in slavi (citiți comentariile la articolul celălalt despre Drulă) mai mult decât o fac eu, care nu ma feresc sa-mi manifest din când in când si spiritul critic sa-l mobilizez sa fie si mai bun si sa-si atingă adevăratul potențial.

  • Da, te rog scuză-mi indiferența profundă vis-a-vis de opinia ta!

  • Eu zic ca mai bine hack-uiesti site-ul si vezi cine ti-a dat replica aia la 6:59 am. N-am fost eu, si nici un război cu mine nu o sa-ti convină după o “asemenea neînțelegere”.

  • Mirel0 de la împins vagoane is all HOT 4 you, and she bragged on G4 that she performed on PH too! She’s def. the right girl for you! :))

   I am a warrior goddess with high moral standards not interested in games that are flashy substandard.

 26. cam astia sunt oamenii din PNL care ar trebui sa il aleaga pe CATZ, si il vor alege pe Orban, sau Orban e ala nebun ca i-a bagat la guvernare? dar CATz nu vrea cu PSD … nici johanis

  complicata dilema pentru acesti mareti PNListi

  • CATZ meritocratie / fara compomisuri ce zice?

   sau il da afara si pe Drula cum a facut cu VV si apoi s-a erijat in aparatorul corectitudinii de avem acum zilnic morti raportate din trecut?

   apropo bai CATZ de ce l-ai dat afara pe VV, ca a avut dreptate? sau ca a deranjat niste PNListi?
   vezi bai CATZ – meritocratie – fara compromisuri ca nu te mai alege nici dra cu .. sau asta cu meritocratie e pentru pacalicii care va voteaza?

  • pe cat pariu ca daca era ancheta asta inainte de motiune, acum nu aveam guvern?

 27. Vin remanierile, baieti. Criteriile tocmai au fost enuntate… De un nebun sau doi s-a scapat deja Câțu la MS.

 28. Păi, atacurile la adresa USRPLUS venite dinspre pnl și ciuma roșie, acuma, în lumina acestor dezvăluiri, sunt mult mai clar înțelese. Cu cât un ins e mai tare atacat de cele două găști, cu atât este mai corect și mai greu disponibil la combinațiile sistemului. Îmi aduc aminte cât de atacat a fost de toată hoarda de mafioți și corupți, cu mass-media în frunte, Vlad Voiculescu, ce să vezi, toate acuzele sale s-au dovedit a fi fondate. Îmi amintesc cum, la Digi^24, într-o seară, era invitat Voiculescu și „lumina” dreptății și adevărului, CT Popescu, era chiar atunci când începuse scandalul cu măsluirea datelor referitoare la morții de COVID raportat. Foarte serios și acuzator CTP-ul îi replică lui Voiculescu: „cum ați putut face o astfel de afirmație? Sunteți sigur că raportările au fost incorecte?” Ăsta tot încerca să-i explice argumentat, iar CTP, cum este el atotștiutor, încerca să-l determine să zică că a greșit, că a fost o eroare constatarea sa. Dar na… ce să faci… Ăsta, nu și nu! După cum s-a observat, Voiculescu a avut dreptate. Ați auzit să se sesizeze justiția și să verifice dacă a fost eroare sau măsluire voită de date? Eu, nu. Dacă aflați că se va întreprinde așa ceva, să mă anunțați și pe mine… Da, prefer câini precum Drulă și Voiculescu, decât „oameni” precum borfașii din politică și din justiție care au năruit această țară și speranțele a milioane și milioane de oameni. După cum am precizat și în alte comentarii, reiese și din articolul de față, sistemul corupt și mafiot e complex, nu cuprinde numai politicienii, ci și justiția, serviciile și mass-media. Toate alăturate au „făurit” sistemul de azi, cel care a îngenunchiat și îngenunchiază România și interesul public.

  • Imi amintesc emisiunea, atitudinea lui CTP a fost exact cum o descrii.

   Dar nu a fost la mijloc nicio masluire, pur si simplu exista doua sisteme de raportare si o parte din cei care raportau intr-un sistem, nu raportau si in celalalt. De aici apareau numerele diferite, dar per total, fiecare deces COVID era raportat.
   Daca exista o vulnerabilitate, era se tragea din faptul ca avand numere diferite, cineva ar fi putut alege numerele mai „convenabile” pentru a construi politici asa cum ii convenea.
   Mi-ar fi placut, in schimb, sa se intrebe cineva de ce avem nevoie de doua sisteme pt a raporta date similare. Dar unde gasesti birocrat care sa-si puna asemenea intrebari?

  • sunt si eu in asentimentul tau 100%
   CTP si DIGI sunt clar PNL-isti, nu e nici o urma de indoiala, sunt gretosi pe unele locuri, eu nu ii mai pot suporta , nu ii mai vizualizez/citesc/ascult

   „cainii” astia sunt aia care nu mai vor „MERGE SI ASA” dar pe bune

   CLAR la ROMANICA-NORMALA-EDUCATA merge si asa, e doar slogan

  • 👍
   Pentru Nuțu!

 29. Quod erat demonstrandum ! Daca se mai mira cineva ca PNL este exact PSD cu alta sigla. Orbane, esti doar un Dragnea sau Ciolacu oleaca mai cizelat. In rest fix aceleasi apucaturi.

 30. Intre timp, la Cotroceni …va rula:
  „Romania Educata”

 31. Mie mi se pare ca ambele parti sunt de aceeasi substanta. Faptul ca au loc astfel de dialoguri inseamna ca sunt posibile. Nu stiu daca admiratorii unui partid sau al altuia sesizeaza fondul problemei.

  • Wow.M-ai dat pe spate cu inteligenta ta . Esti un fenomen al desteptaciunii. Eu zic sa emigrezi in cosmos ca Terra nu te merita.

  • Poate nu intelegeti. Incerc sa va explic eu:

   „E agitație, a schimbat consiliul de administrație, omul ăsta nu e (neinteligibil) nu mai au încredere în el nici Iulian, nici George, nimeni. (neinteligibil) certat treizeci de deputați, s-au dus peste el în minister, (neinteligibil). Și ceri propunerea a doi – trei oameni și tu pui altceva. Îți dai seama ce … (pauză lungă – n.n.) Cine i-a băgat p-ăștia (neinteligibil) USR-iști, îs nebuni. Mai bine lucrezi cu PSD-iștii. Nenorociți.
   M.D.: Până la urmă, probabil, la asta se va ajunge, susținere din umbră.”

   Adica Drula a refuzat propunerile celor de la PNL si a facut ce numiri a crezut el. Iar cei din PNL, obisnuiti cu aranjamentele cu bani si functii, au turbat. Deja se gandesc la actiuni media de compronitere a lui Drula si de o guvernare cu PSD-ul, ca sunt „mai rezonabili”

   Vi se mai oare ca vorbim de „aceeasi substanta”?

   Da, e aceiasi substanta intre PNL si PSD. Si asa se va face politica multi ani de aici incolo, se va baga mana pana la cot in banul public. Ca USRPlus e un accident votat de 15% dintre alegatori si vor fi eliminati de la guvernare, fara doar si poate. Nu poti face nimic daca poporul vrea in continuare PSD si PNL.

  • @ d – Gresit, Drula era in jocul DNA… A purtat discutii lejere, ambigue cu ei pentru a ii face sa vorbeasca mai mult, daca nici asta nu ai inteles, atunci e greu cu intelesul la tine.

 32. Deocamdata e liniste totala la digi sau alte publicatii. Din pacate asta e realitatea, Romania e corupta pana in maduva oaselor si problema e cu justitia..acolo e nodul gordian. Apoi urmeaza piata media. Nu se schimba nimic in bine fara ajutor din UE. Astazi eram la nivelul Belarusului si al Ucrainei daca nu aveam norocul sa intram in UE.

 33. Bogdan Hutuca e din tabara reformatoare cituleasca constanteana, cum sa faca asa ceva, duamne fereste? E absolvent de-alde securici si fost sef la Finante Municipiu Constanta pe vremea minunatilor domni Mazare si Nicusor Constantinescu.:)))))))
  Aripa tanara penele e si ea in fata in acest scandal cu domnul senator(:)))))George Stanga, unii spun ca ar fi fost striper pe nave de croaziera dupa ce a terminat Sportul. Apoi, intr-o zi, l-a lovit brusc cheful de invatat si a terminat Masteratul in Drept inainte de facultatea propriu zisa, record mondial, ba si lucra full time in acelasi timp in care invata la doua chestii, masterul inainte de licenta, un fel de Napoleon mioritic cum ar veni. A fost si absolvent de-al coruptului Severin la chestia aia numita ‘Ovidiu Sincai’, bine domnu’senator zice ca a invatat la Strasbourg, eu l-as pune sa arate Strasbourg ul pe harta. :))))). Dar, a meritat, s-a angajat la Directia Copilului Galati(de-aia protectia copiilor in Romanika e zero, nada, sunt doar de-astia si rudele si prietenii lor), apoi consilii de administratie de ale lui statu’roman si afaceri babane prin firme abonate la stat. Promitator senator si om politic.
  Ei, cel mai tare dintre toti e domnul de la Prahova, bani dincontracte cu statul, absolvent de securici, numiri politice peste tot in institutiile publice, cineva i-a platit studiile la Harvard Kennedy( !a nu se confunda cu Harvard, la HArvard Kennedy vin sponsorizatii din tari bananiere sau semibananiere sa obtina o diploma pe care apare si numele Harvard, Ramona Bruynseels e si ea absolventa, e vorba de o diploma de aproape 100 000 dolari). CE este mai haios e ca acest domn declara in 2020 ca locuieste cu inca doi, primarul din Plopeni si un consilier judetean, intr-un apartament de 41 mp din Plopeni.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Iata-l pe domnul Dumitrescu in toata splendoarea sa :
  https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/un-senator-pnl-a-fost-prins-cu-o-dubla-minciuna-de-paula-herlo-a-fost-halucinant.html

  PS: Avand in vedere spatele acestor domni, de natura stim noi care, nimeni nu va pati nimic, in plus, vor continua sa acumuleze functii publice si averi impresionante pentru o tara cum este Romanika cea jefuita. Degeaba ne minunam/indignam acum, oamenii astia ne vor rade in nas in curand, dupa ce se mai duce spectacolul.
  Catalin Drula pare, in schimb, promitator ca lider si ar putea trage ce-a mai ramas din USR in sus.

 34. Colaborarea între ministru și DNA este benefică pentru societate. Este o radiografie care ne arată ,, cancerul” din politica românească. Era clar că există dar nu știam cine-l dezvoltă, cine-l folosește: politicieni, foști generali, firme de apartament… Spor la muncă dlui Drulă. Mai vrem nebuni turbați … câini… oameni, care să-și facă treaba și care să schimbe ceva din țara hoților. Atât cât se poate.

 35. Drula are interese la Constanța,se regăsesc în primele citate la începutul articolului,deci pe unde umblă mafia?

 36. Ce nenorociti…

 37. Well, trafic de influenta cel putin pare pe acolo, chapeau Drula – singurul ministru „greu” din tabara USR care produce schimbari foarte bune si care este cu adevarat ce trebuie… sunt tare curios cum o sa intoarca povestea asta PNL-istii… o sa incerce sa spuna ca „uite, statea la masa la discutii cu aia?” (altfel, o tactica penibila daca tii cont ca omul si-asa i-a inlocuit pe aia).

  Prin presa antenista oricum se vorbeste despre toti la gramada ca si cum ar fi manjiti, nu pare sa existe vreo diferentiere intre atitudinea lui Drula si a alorlalti.

  Eu dupa faza cu Voiculescu am zis ca poate USR trebuia sa plece de la guvernare, dar daca il dau jos pe Drula, USR chiar ca nu mai au ce cauta la guvernare; daca ar mai sta, ipotetic vorbind, dupa ce l-ar da pe Drula la o parte, posibil sa nu mai ia votul meu la viitoarele alegeri. Altfel, e trist ca au un singur om de calibrul lui Drula – cam pe aici erau asteptarile de la oamenii din USR…

  • Mafia din Justiție beneficiază de inamovibilitate, iar de dom’ doctor până si dom’ procuror se cam teme, că deh, „…dacă ajunge fix la cuțitul celui anchetat și se aude apoi un „oops” urmat de un ridicat din umeri, pe model „dr. Ciomu”…”
   PS. Nici ref la Ghinea n-aș băga mâna-n foc că n-o să se facă si el „câine” intr-o bună zi…

  • Drula are si marele avantaj ca nu depinde de altii atata timp cat primeste finantarile… iar acolo are si ajutorul lui Ghinea. El este de capul lui, face proiecte, le anunta… Hai sa comparam cu ala de la Justitie, are foarte putine parghii, nu poate sa faca de capul lui nimic, are nevoie sa treaca totul prin parlament si automat de colaborarea PNL. Eu sper ca si asa sa inceapa si ceilalti sa miste lucruri si sa fie doar o chestie de timp…

 38. DATI DRUMUL LA CAINI…

 39. PNL și ciuma galbena trebuie starpiti, PSD este pistol cu apa pe langa golaniile și vânzarea de tara făcută de aceste cozi de topor

 40. Orban la cite ministere a dat usereului te poti gindi ca lucreaza impreuna cu ei la stirpirea coruptiei din PNL.

 41. Ca o recomandare catre comentatori: cititi si articolul, nu numai titlul, inainte de a da in clape.

 42. Si daca va disparea, ce?

  Nu cred ca avem nevoie de oameni politici care sa fie in frunte 30 de ani. Ca am vazut unde au ajuns unii ca Basescu, Blaga, Tariceanu sau Orban.

  E suficient sa isi faca treaba bine vreo 8-10 ani si apoi sa pot sa vina altii.

 43. Drula-my kind of dog!

 44. Daca forteaza demiterea lui Drula liberalii pierd guvernarea pt ca USR iese de la guvernare iar urmatoarea motiune de cenzura a PSD trece fara probleme !

  • @Su,
   Tu de USL n-ai auzit ?
   Niște băieți deja și-au pus babețica sub bărbie, ca să nu se murdărească (politic) de la ciolanul zemos…

  • @Scara®
   Ei, pe naiba!
   Ar putea s-o faca dar ar fi ultimul gest politic al pnl inainte de a fi trecut in neant.
   Cati dintre votantii lor, care inca mai cred ca pnl are legatura cu Bratianu vor mai sustine la urmatoarele alegeri un asemenea compromis.
   Si asa, Orban a inghitit sute de broaste raioase si le-a mai dat si lor, ca sa obtina un efect atat de mic (e adevarat, bun si ala, in loc de NIMIC): psd nu mai e la guvernare dar nu e nici pe departe lipsit de putere.
   Pentru ca toate malversatiunile lui Orban au avut ca baza racolarea unor psd-isti mai spalatei sau cumpararea cu toptanul fara discernamant a altora.
   Acum dupa ipotetica inchegare a unui USL rechapat aceia cu siguranta se vor intoarce la umbra trandafirului si, cu si mai mare siguranta o buna parte dintre vechii penelei pe care-i deosebeste de pesedei doar vopseaua (ce-au gasit si ei in magazie pe moment) vor gasi ceva diluant sa stearga vopseaua de conjunctura.
   S-a intamplat si la partide mai serioase…

 45. Asta este nimic….Dl Stânga a intervenit și pentru rectorul UGAL, reprezentant de top PSD Galati (cu mulți scheleți in dulap). Prietenie mare când interesele sunt comune. Și uite așa PSD= PNL . Zburați-l odată de la conducerea PNL Galati, strânge lângă el numai nulitati, dacă încearcă unul sa se ridice ii da in cap ca nu cumva sa-i ia locul. Nimic notabil nu a făcut pentru Galati!!!! Nu va mai întrebați de ce la fiecare alegeri Galatiul este roșu!

 46. Mai, lasati omul sa-si faca treaba, ca de aia a fost votat! Nu mai umblati pe langa el cu fofarleli!

 47. Pe gigi24 la scoala de media a lui prepulipceanu e cenzura totala. :))))
  Ca de altfel pe orice subiectiv sensibil care afecteaza pnl, gen apele romane, costel alexe & chirica, flutur si toti baronetii din teritoriu.
  psd are trompetele aneta3 si ronaniatv. pnl are protectia gigi24, realitatea, b1.

 48. Atata vreme cat justitia functioneaza selectiv si la comanda, toate stirile acestea sunt doar strategii politice. Toate posturile de conducere exact asa se ocupa, ca la piata. Traficul de influenta, desi incriminat in Codul penal, este mijlocul prin care niste indivizi obscuri, dar influenti isi instaleaza marionetele in functii publice.

 49. Articolul nu este despre ministrul Drula. Nu vă duceți după fentă. Este despre mafioții injectați in minister de către PSD și coafați in galben PNL. Se vede de la o poștă că Ministerul alocat USRPlus este atacat furibund de tot felul de infiltrați care nu cunosc decât șantajul, traficul de influență, sforăriile și corupția în general. Aceștia trebuie legați și îndepărtați din orice nivel de politică și administrație. Iar „Câinele” Drula trebuie susținut cu toate mijloacele. Punct.

 50. @Gusterul Pensat – Pai bine, poastac pensat, cum voiai sa ii incite pe aia sa vorbeasca? Sa-i de-a afara din birou? Care mai era rezultatul? Treabuia sa le spuna ceva in struna ca altfel cum sa-i prinda DNA? Toata povestea cu tehnica de supraveghere a fost facuta cu accptul lui Drula, chiar n-ai inteles?

 51. Greu vor merge reformele promise. Ai nevoie de oameni care sa te urmeze si de propaganda in masse media. Cu 15% in parlament si guvern + manipulari, fakes in presa si TV e imposibil.
  Eu am mai scris si sustin in continuare ca USRPLUS au fost atrasi intr-o cursa in coalitia de guvernare ; vor fi taxati pt ca nu vor reusi imposibilul.
  Va castiga in continuare usl ul care are oameni peste tot + sustinere populara + sustinere masse media.

  Bravo Drula !!!!!!

 52. A aparut o noua rasa de caine in Romania. Rasa DRULAU.

 53. Rău e să fii atât de prost. Nu că m-ar interesa de jegurile peneliste, dar cum au scăpat nene frânturile ASTEA de stenograme? Să dea toată discuția, poate a zis Sculă ceva, poate a jignit femeia. Ne întoarcem iar la vremurile de tristă amintire cu justiție în presă tip „baschetbalista”? Dați toată discuția dacă tot dați, să vedem toată priveliștea, nu doar ce vor japițele useriste. Retoric, evident, ce să ceri de la unii care-l aplaudă pe unu că dădea ilegal jos niște chioșcuri fără decizie finală în justiție (nu că i-aș apăra pe „sindicaliștii” care credeau că jmekeria le dă voie să nu plătească nimic la metrorex).

 54. Am citit cu o mare satisfacție comentariile postate. Cu mici excepții, toți suntem în asentimentul ,, DRULĂULUI” ,așa cum foarte inspirat și magistral l-a supranumit ,,un român” mai sus. Am avut deci dreptate, când în comentariul anterior, am afirmat că postacii anti-USRPLUS au intrat în concediu. Dacă se mai produc câteva acțiuni în genul ăsta, PNL-ul își arată adevărata față. DRULĂUL luptă din răsputeri cu cu haitele de lupi de toate culorile: roșii, galbene, verzi etc… care îl atacă din toate părțile și cu toate mijloacele. Fără ajutor nu știu cât va rezista. Și ceilalți: Năsui, Ion, etc., se luptă cu haitele din teritoriul lor. Lupta este pe viață și pe moarte și teamă mi-e că haitele disperate vor învinge din nou, ca și în cazul lui V. Voiculescu. Prin ei, mai avem o firavă speranță că aceste haite nu ne vor devora și pe noi.

 55. ROMANIA are nevoie de foarte, foarte mulți caini RĂI……

 56. Hai ca poate da Dumnezeu sa treaca si pe la ANR si pe la unitatile teritoriale special la Giurgiu sa il intrebe pe barosanul de acolo cum justifica MEGA averea cu care se mandreste. Si un afacerist de succes ar fi invidios.

 57. Puscarie pentru cei vinovati inclusiv pentru trafic de influienta celor de la PNL.

 58. Ai spune ca parlamentari si oameni de la varful partidului de guvernamant (PNL), partidul care spune ca va moderniza Romania dupa PSD fac trafic de influenta si sunt deranjati de USR-isti ca nu sunt baieti de treaba ca PSD. Ai spune ca e o stire destul de importanta pentru cea mai curata televiziune DIGI24 cu al sau Prelipceanu. Va inselati. Importante sunt acum in prime-time trotinetele electrice si faptul ca peste un an la bac se vor face eventual corecturi online. Pentru aceasta stire de senzatie este invitat chiar ministrul invatamantului. Bravo!

 59. Uite asa au condus băieții cu bani România de 30 de ani încoace. Politicienii doar au executat ordinele contra cost bineînțeles. Acum e prima oara când efectiv nu le mai merge, ca nu se pot „intelege” cu decidenții. Pe unii „decidenți” au reușit sa ii înlăture și sa își reia activitățile aducătoare de cașcaval, alți „decidenți” au rămas și le blochează în continuare țeavă. De s-ar mișca mai cu talent și cel de la justiție… Dar acolo nu e doar de capul lui, ci are sisteme întregi mafiote, legale, cum ar fi CCR, înalta curte, CSM, care nu le poți înlătura sau schimba după bunul plac ca sar ăștia cu „abuz” în toate direcțiile din tara și din UE. TREBUIE REFORMA CONSTITUTIONALA DAR PENTRU ASA CEVA TREBUIE VOINȚA POLITICĂ, IAR CU PNL ȘI UDMR LA CONDUCERE ASA CEVA DOAR ÎN VISE.

 60. DNA-ul trebuie să se sesiseze sa cerceteze Directorul Căi Navigabile AFDJ-RA-Galati Uzum Toma Florin , contractele de împrumut de motorină catre Navrom Galati si alte societati private, contracte semnate de directorul Uzum Toma Florin.
  AFDJ-ul regie autonomă de stat, a împrumutat motorină la societăți private…..Milos domnul director Uzum, s-a gandit să ajute unități private….

 61. Foarte bine că i-a înregistrat!
  Să dea și înregistrările cu USR-isti!
  Drula pesedinte
  P_la dresedinte
  F_tui!
  Nu-mi iese corect da’ se-ntelege…
  …în locul lui Barna.

 62. De aceea a meritat să merg sa votez, încă mai există speranță, bravo Usr+ !

 63. recitit stenogramele într-notă distantă.unii au, în ciuda situatiunii caragialeşti, un umor răvăşitor. Dumitrescu Iulian cu „..stiu ca ai niste jocuri acolo..na” e bun de personaj într-o piesă de teatru post post post modernă. un teatru al absurdului în care treci într-o secundă prin toate stările, de la extrem de furios la un calm zen, de la tristețe pân’ la un râs din ăla sănătos cu toată inima. de la stress la o bucurie totală. binele invinge într-un act, în
  următorul îl aşteptăm pe Godot. sans fin.

 64. DNA sa cerceteze contractele cu navele incheiate de Dumitru Dorian