G4Media.ro

Stelian Ion: Inspecția Judiciară s-a compromis definitiv prin abuzurile săvârșite. Se impune…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Stelian Ion: Inspecția Judiciară s-a compromis definitiv prin abuzurile săvârșite. Se impune reformarea din temelii a IJ, dar și a CSM în ansamblu

Deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției, cere reformarea din temelii a Inspecției Judiciare, „instituție care a fost și este folosită împotriva magistraților incomozi”. Solicitarea este formulată în contextul în care două judecătoare de la Curtea de Apel București, al căror nume este legat de condamnări în mai multe dosare de corupție, au câștigat toate procesele prin care au contestat excluderea lor din magistratură, se arată într-un comunicat de presă al USR.

„Ani la rând, Inspecția Judiciară s-a jucat cu reputația profesională și cariera unor judecători care fie au avut curajul să se opună legilor comandate de Dragnea, fie au luat unele decizii curajoase în procesele penale, care au deranjat cuiburile de viespi. Deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazurile Panioglu și Guluțanu ne arată că Inspecția Judiciară a fost doar o unealtă care acționa la comandă împotriva magistraților incomozi. Iar Secția pentru judecători controlată în trecut de doamna Savonea, care a fost de acord cu propunerile Inspecției Judiciare, și-a pierdut orice credibilitate”, declară Stelian Ion.

Fostul ministru USR al Justiției subliniază necesitatea reformării Inspecției Judiciare pentru ca această instituție să-și redobândească credibilitatea.

„Inspecția Judiciară nu mai poate exista în forma actuală fără a ridica suspiciuni în legătură cu orice decizie pe care o va lua. S-a compromis definitiv prin abuzurile săvârșite. Remediul l-ar putea reprezenta doar reformarea din temelii a Inspecției Judiciare, dar și a CSM în ansamblu”, precizează Stelian Ion.

Judecătoarele Curţii de Apel Bucureşti Daniela Panioglu şi Nadia Guluţanu au câştigat al patrulea şi ultimul proces în care au contestat excluderea din magistratură, potrivit portalului Înaltei Curţi. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Adică eu mă duc să îl reclam LA I.J pe Domnu PRIM PROCUROR Alin (Cozma) coadă de RECHIN DE LA PARCHET Sector 1 CĂ M-A ABUZAT și IJ MĂ ABUZEAZA IN LOC SĂ MA REZOLVE?