G4Media.ro

Statul New York a atins o rată de vaccinare de 70%. Guvernatorul…

Statul New York a atins o rată de vaccinare de 70%. Guvernatorul Cuomo a ridicat majoritatea restricţiilor

New York a atins marţi un moment important în gestionarea pandemiei după ce guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat că 70% dintre adulţii din acest stat american au primit cel puţin o doză dintr-un vaccin anti-COVID-19, informează DPA, preluată de Agerpres.

Pentru a marca momentul, clădiri emblematice vor fi iluminate în albastru şi auriu şi vor fi organizate focuri de artificii pe teritoriul statului New York odată cu ridicarea majorităţii restricţiilor.

”Decretele statale care s-au dovedit adecvate şi corecte şi care ne-au ajutat să traversăm această pandemie vor fi relaxate începând de astăzi, cu efect imediat”, a precizat guvernatorul Cuomo în timpul unui eveniment festiv organizat la One World Trade Center, la care au participat susţinători şi lideri sindicali.

Începând de marţi, regulile privind capacitatea spaţiilor, distanţarea socială, dezinfectarea şi protocoalele privind măştile şi monitorizările sanitare nu vor mai fi obligatorii pentru cele mai multe dintre activităţile comerciale.

O parte dintre restricţii şi limitări vor rămâne obligatorii în cazul evenimentelor de mari dimensiuni, şcolilor, transportului public, adăposturilor sociale, penitenciarelor, azilurilor şi altor unităţi de îngrijire medicală.

Andrew Cuomo a stabilit obiectivul de 70% săptămâna trecută în timp ce căuta modalităţi pentru a-i încuraja pe tot mai mulţi newyorkezi să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Ratele de vaccinare au încetinit în ultimele săptămâni în unele regiuni ale statului, inclusiv în zone rezidenţiale urbane.

Alte 14 state au depăşit deja acest prag, potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

În ciuda numeroaselor scandalurilor şi a cererilor de demisie ca urmare a unor acuzaţii de hărţuire sexuală, guvernatorul Cuomo şi-a concentrat acţiunile asupra campaniei de vaccinare şi a redeschiderii economiei statului New York.

El este vizat, totodată, de anchete statale şi federale referitoare la modul în care a gestionat pandemia, precum şi de o cerere de suspendare din funcţie înaintată legislativului statului New York.

Evenimentul de marţi a reflectat mai multe apariţii recente în timpul cărora Andrew Cuomo a promovat proiecte de infrastructură şi s-a înconjurat cu suporteri şi aliaţi politici.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Foarte bine. Să fie waxereală la muricani. Barem 90%. Cu ambele doze.

  2. Asta cu „au primit cel puţin o doză” nu intereseaza pe nimeni.
    Si britanicii „au primit cel puţin o doză” dar variantei indiene nu i-a pasat de ea si s-a extins. Asa ca britanicii se grabesc acum sa o administreze si pe a 2a.

    In SUA poate fi spus clar procentul de populatie complet vaccinata, ei nu au intirziat administrarea dozei2.

    • In Regatul Unit 45% din populatie e vaccinata cu doua doze, si inca 17% cu o doza, in total 62%. Cam 90% din batranii lor sunt deja complet vaccinati. Deci nu-i un capat de tara daca varianta indiana se raspandeste, cata vreme sunt putine decese si spitalele nu vor mai fi pline.

    • Desigur „nu e un capat de tara”:
      -M.Britanie a fost pusa pe lista rosie de multe tari importante din acesta cauza
      -relaxarea in M.Britanie a fost aminata cu o luna
      -tinerii aceia care se imbolnavesc cu varianta indiana vor duce-o totusi la cei care nu au primit si a 2a doza sau la cei nevaccinati
      -cu pandemia asta guvernantii s-au obisnuit sa se uite numai la starea spitalelor si nu si la cea a indivizilor. Dreptul la sanatate al individului este din ce in ce mai mult negat, chiar si prin aceasta aminare voita a doze 2

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.