G4Media.ro

Statele Unite şi Coreea de Sud efectuează exerciţii de tragere de o…

Sursa foto: Hanwha Defence

Statele Unite şi Coreea de Sud efectuează exerciţii de tragere de o amploare fără precedent

Forţele armate sud-coreene şi americane au început joi cele mai mari exerciţii de tragere din istoria cooperării militare bilaterale, simulând un „atac de amploare maximă” din partea Coreei de Nord, a anunţat ministerul apărării de la Seul, conform Reuters, citată de Agerpres.

Circa 2.500 de militari din SUA şi Coreea de Sud au participat la primele acţiuni din cadrul exerciţiilor de cinci zile, la Pocheon, în apropierea frontierei inter-coreene. Au fost implicate tancuri, obuziere şi avioane de vânătoare.

„Exerciţiul a demonstrat capacitatea şi pregătirea armatei noastre de a reacţiona puternic la ameninţările nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord şi la un atac de amploare maximă”, arată un comunicat de presă al ministerului.

Presa de stat din Coreea de Nord a afirmat săptămâna trecută că conducătorul de la Phenian, Kim Jong Un, a aprobat ultimele pregătiri pentru lansarea primul satelit militar de spionaj al ţării. Kim a susţinut că satelitul este necesar pentru contracararea ameninţărilor americane şi sud-coreene.

Unii analişti consideră că satelitul va îmbunătăţi capacitatea de supraveghere a Coreei de Nord, permiţând lovirea mai precisă a unor ţinte în caz de război.

Imagini obţinute recent de sateliţi comerciali au indicat progrese la o nouă rampă de lansare de la staţia nord-coreeană de sateliţi, cu activitate la „un nou nivel de urgenţă”, probabil în vederea lansării, a arătat grupul de monitorizare 38 North cu sediul în SUA.

Forţele americane şi sud-coreene au efectuat în ultimele luni mai multe exerciţii, inclusiv aeriene şi maritime, cu participarea unor bombardiere B-1B ale SUA, după o perioadă în care speranţele în diplomaţie şi restricţiile legate de epidemia de COVID-19 au dus la restrângerea multor manevre militare.

Phenianul a reacţionat cu vehemenţă, considerând că este vorba de pregătiri pentru o invazie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...