G4Media.ro

Statele Unite oferă un ajutor suplimentar în valoare de aproape 144 de…

World Food Programme trucks pass through the Company area on the outskirts of Kabul, Afghanistan on 24 May, 2021. The trucks, which were filled with sacks of wheat flour, distributed their contents in the provinces of Khost, Wardak and Ghazni later that day. The WFP continues to support vulnerable communities and IDPs in Afghanistan, including those displaced by recent fighting between armed opposition groups and Afghan government forces in the district of Jalrez. The WFP continues to support vulnerable communities and IDPs in Afghanistan, including those displaced by recent fighting between armed opposition groups and Afghan government forces in the district of Jalrez. Sursa foto: World Food Program

Statele Unite oferă un ajutor suplimentar în valoare de aproape 144 de milioane de dolari pentru Afganistan, țară afectată grav de o criză umanitară

Statele Unite oferă aproape 144 de milioane de dolari ajutor suplimentar pentru Afganistan, grav afectat de o criză umanitară, a anunţat vineri, la Washington, Consiliul Naţional de Securitate, relatează dpa, citată de Agerpres.

Ajutorul umanitar acordat de Statele Unite pentru Afganistan şi pentru refugiaţii afgani din regiune urmează să totalizeze aproape 474 de milioane de dolari în acest an.

Consiliul Naţional de Securitate a făcut însă clar că sprijinul nu va fi furnizat prin guvernul taliban, ci prin intermediul unor organizaţii umanitare independente.

„Partenerii noştri oferă ajutor de urgenţă, adăpost, sprijin pentru mijloace de trai, îngrijiri medicale esenţiale, ajutor pentru iarnă, ajutor alimentar, apă, servicii de salubritate şi igienă ca răspuns la nevoile umanitare în creştere, exacerbate de penuria de asistenţă medicală, secetă, malnutriţie şi iarna care se apropie”, a declarat purtătorul de cuvânt al NSC, Emily Horne, într-un comunicat.

Programul Alimentar Mondial (PAM) a avertizat luni că mai mult de jumătate din populaţia Afganistanului s-ar putea confrunta cu o foamete acută de luna viitoare.

Operaţiunea militară de aproape 20 de ani condusă de SUA în Afganistan s-a încheiat cu aproape două luni în urmă odată cu retragerea ultimilor soldaţi.

Talibanii au preluat din nou puterea în Afganistan la jumătatea lunii august. De atunci, o mare parte din fondurile internaţionale de ajutor şi dezvoltare au fost suspendate, iar rezervele Băncii centrale afgane din străinătate au fost îngheţate.

Sursa foto: World Food Program

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Eu nu înțeleg! Așa de tare i-au bătut talibanii pe americani că acum ăștia le dau bani? Frați daci liberi, puneți mâna pe coasă și fuga la Deveselu că e loc de $$$!!!

 2. Politicienii nostri, ca si ai lor, fac harcea parcea pentru ei si familioane orice le pica moca.

 3. 144mil euro.. pai mai bine ramaneau in continuare acolo cu armata. Macar banii astia ar fi fost consumati domestic.

 4. Foametea de care vorbim nu s-a putut instala doar de cind au plecat americanii si prietenii lor! Slabanogii pe care ni-i arata TV n-au avut ce minca nici inainte! Deci organizarea unei intregi tari sub obladuirea trupelor de ocupatie si a unui guvern marioneta, nu a putut obtine recolte, stocuri de alimente de siguranta, locuri de munca si salarii pentru majoritatea populatiei. Ce au cautat acolo, pina la urma, fortele misionare ale civilizatiei Occidentale?
  De ce nimeni nu vrea sa aprofundeze acest subiect?

  • Sa plătească banii din taxele încasate in SUA de la firmele de armament si de tehnologii militare, singurele profitoare majore (la cifra de afaceri) de pe urma miliardelor consumate de SUA in acea țara!

 5. o sa primim si noi ajutoare umanitare dupa ce vom avea prim-ministru si presedinte dat de galeriile de fotbal :))

 6. Culmea decreptitudinii -pina acum erau ocupati si li se implementa dimocratia amerlocilor ,acu’ii platesc . Mare iti e gradina Doamne .

 7. Dar de ce toți soldați și doctori păcălesc femeile romînce să le dea bani și le păcălesc setimetal

 8. De ce toți soldați păcălesc femeile și le cer banii și le păcălesc sentimental