G4Media.ro

Statele Unite își doresc să încheie un parteneriat cu țările care adăpostesc…

Sursa foto: Unsplash/ Waren Brasse

Statele Unite își doresc să încheie un parteneriat cu țările care adăpostesc marile zone forestiere de pe Terra

Statele Unite vor să încheie un parteneriat cu ţările care adăpostesc marile păduri de pe Terra, inclusiv cu cele din Bazinul Congo, pentru a proteja aceste covoare de vegetaţie ce participă la regularizarea climei globale, a declarat luni, la Brazzaville, un trimis al preşedintelui american, relatează AFP.

„Ceea ce vizează guvernul american astăzi, în marja COP26 de la Glasgow din noiembrie, este să facă un anunţ oficial potrivit căruia guvernul american se angajează să lucreze cu aceste ţări care adăpostesc pădurile importante”, a declarat pentru presa din capitala congoleză Jonathan Pershing, trimis special adjunct al preşedintelui american pentru probleme legate de climă.

El a evocat Amazonia, Indonezia şi Bazinul Congo, considerat cel de-al doilea plămân ecologic al planetei noastre, cu cele 220 de milioane de hectare ale sale acoperite de păduri, din care 57% se află în Republica Democrată Congo şi 10% în statul vecin Congo.

„Aici, în Bazinul Congo, trebuie să ne asigurăm că nu se va produce o despădurire masivă. Pentru că, aici, pădurea reprezintă o comoară”, a adăugat Jonathan Pershing.

Într-un comunicat, Ambasada americană din Congo a deplâns despăduririle din Amazonia. „Este imperativ pentru viitorul planetei noastre ca noi să nu permitem ca un astfel de lucru să se producă în Congo”, au transmis reprezentanţii săi.

„Bazinul Congo captează echivalentul a trei ani de emisii mondiale de gaze cu efect de seră şi a 15 ani de emisii produse de Statele Unite”, au adăugat ei.

La Brazzaville, trimisul special american s-a întâlnit cu preşedintele congolez Denis Sassou Nguesso, care a evocat Le Fonds Bleu, un mecanism pe care l-a creat în urmă cu cinci ani pentru a finanţa proiecte de dezvoltare în Bazinul Congo.

Înainte de vizita lui în Brazzaville, Jonathan Pershing a călătorit în Africa de Sud şi Namibia. Luni seară, el s-a deplasat la Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo. Dakar, principalul oraş şi capitala Senegalului, va fi ultima etapă a turneului său african.

Sursa foto: Unsplash/ Waren Brasse

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Adicatelea, baieti, tineti voi padurile alea in buna stare si traiti cu 1 dolar/zi, ca sa neutralizati basinile noastre poluante si sa putem cu totii trai fericiti ! :D.
    Drept rasplata va vom trimite un vagon de pui congelat si ii vom dona presedintelui vostru un cadillac!

    • SUA ar fi bine sa aiba mai putine curse aeriene care ne polueaza pe toti in lume, sa mai circule si cu alte mijloace de transport mai putin poluante.

  2. Il si vad pe Biden pe trotineta electrica,cum merge el in vizite de lucru,in lume….