G4Media.ro

Statele Unite fac apel la China să nu se situeze „de partea…

Sursa foto: Fred DUFOUR / AFP

Statele Unite fac apel la China să nu se situeze „de partea greșită a istoriei” și să retragă spijinul pentru invazia rusă în Ucraina

Statele Unite au cerut miercuri Chinei să nu mai sprijine invazia rusă în Ucraina pentru a evita, astfel, să se plaseze „de partea greşită a istoriei”, ca reacţie la convorbirea telefonică care a avut loc în aceeaşi zi între preşedinţii Xi Jinping şi Vladimir Putin, transmite AFP.

„Suntem îngrijoraţi de alinierea Chinei cu Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane ca reacţie la conversaţia telefonică dintre cei doi preşedinţi în timpul căreia Beijingul a asigurat Moscova de sprijinul său în materie de suveranitate şi securitate.

„La mai bine de trei luni de la invadarea brutală (a Ucrainei) de către Rusia, China este încă de partea Rusiei. Continuă să răspândească propaganda rusă în întreaga lume. Continuă să protejeze Rusia în cadrul organizaţiilor internaţionale, sustrăgându-se de la responsabilităţile ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. Şi continuă să nege existenţa atrocităţilor comise de Rusia în Ucraina sugerând, dimpotrivă, că acestea sunt înscenate”, a estimat oficialul american.

„Ţările care aleg tabăra lui Vladimir Putin se vor plasa inevitabil de partea greşită a istoriei. Acum este momentul ca liderii mondiali să denunţe clar agresiunea flagrantă a preşedintelui Putin şi să fie alături de ucraineni”, a adăugat el, avertizând din nou China împotriva oricărui „ajutor militar” acordat Rusiei sau împotriva oricărui „sprijin sistematic pentru eludarea sancţiunilor” impuse de Occident.

Sursa foto: Fred DUFOUR / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Rau au ajuns daca se milogesc si la China. India deja le-a zis pas.

  • Rău au ajuns rușii din Rusia ce trăiesc într-o cleptocratie dictatorială, ucrainienii ce nu pot avea o viață fără cleptocratie si românii care sunt asaltați hibrid de Rusia ce încearcă să -si plaseze cozi de topor la manete! Din 2012 viața in România a luat o turnură pro cleptocratie , anti economie de piață, pro rusă!

  • @crni tulipan
   chinezii ii vor ingropa pe americani.au 5.000 miliarde $ in obligatiuni americane de la care si-au luat adio.2.000 miliarde gaura pe bursa de la hong kong.picatura chinezeasca si sarpe constrictor.economic.comercial etc

  • Păi Rusia deja e vasala Chinei. Sper că ești mulțumit, China v-a cucerit fără să tragă un foc.

  • In sfârșit ai spus ceva care nu era în manualul de propaganda deșănțată pentru handicapații mintal. Asa e. China a cucerit Rusia fara sa tragă un foc. Pt că le-au oferit un deal mai bun decât americanii. Cu măgăriile și tupeul asta incredibil pe care îl manifestă americanii, inclusiv prin incurajarea unor neisprăviți ca tine, așa îi vor pierde pe toți de clienți…..Womp womp. Tu ești cel mai bun agent al rușilor și chinezilor.

 2. Eu nu sunt deloc așa de sigur că pe partea corectă a istoriei se vor regăsi cei care promovează scene cu homosexuali in desenele animate pentru copii.

  • Aici ai un argument bun! Cei care torturează si apoi ucid cu bestialitate homosexuali in desenele animate vor crea o lume mai bună!
   PS Ce se întâmplă cu cadrele trolli din barăcile Leningradului, de ce vin cu intrigi atât de proaste, s-au cărat cei mai isteți si-au rămas cu pleava, sau au fost trimiși in mașina de tocat rusi -Ucraina ?

  • Aia mai buni au cazut de la balcon, ca nu si-au indeplinit sarcinile. Au ramas tristii astia

 3. Știe toată planeta ca Rusia e pe partea greșită a istoriei, la fel cum e și China. CHINA e istorie oricum, se muta producția, ajung iar la sapa de lemn, tehnologic sunt la pământ fără tehnologia occidentala, e ultima zvâcnire a serpisorului comunist. Sa vedem cum vor hrăni aia 1.4 miliarde de ochi oblici după ce ii părăsește vestul și iar ajung la sapa de lemn.

 4. Dar chinezii au voie să mai mănânce orez cu bețișoarele lor sau sunt pe partea greșită a istoriei ?