G4Media.ro

Statele Unite au aprobat primul test de diagnosticare rapidă pentru coronavirus, cu…

sursa foto: Pexels.com

Statele Unite au aprobat primul test de diagnosticare rapidă pentru coronavirus, cu rezultat în 45 de minute

Compania de diagnosticare moleculară Cepheid a obţinut sâmbătă acordul de urgenţă al Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite pentru utilizarea unui test rapid pentru detectarea noului coronavirus (Covid-19), potrivit site-ului People, preluat de News.ro.

Testul, numit SAR-CoV-2 Xpert Xpress, este destinat să fie folosit pentru pacienţii din punctele de îngrijire şi poate detecta virusul care provoacă boala COVID-19 în 45 de minute, fiind cel mai rapid test care poate face acest lucru, potrivit unui comunicat al companiei.

În timp ce majoritatea testelor au nevoie de zile pentru aflarea rezultatului, Cepheid a explicat că în acest caz este nevoie de minute pentru a pregăti mostra de la pacient şi de aproximativ 45 de minute pentru a produce rezultatul, arată site-ul Cepheid.

“În această perioadă de cerere crescută de servicii pentru spitale, medicii au nevoie urgentă de teste de diagnosticare la cerere, pentru gestionarea în timp real a pacienţilor care sunt evaluaţi pentru a fi internaţi în spitale”, a afirmat dr. David Persing, director pentru medicină şi tehnologie la Cepheid.

”Un test corect efectuat aproape de pacient poate fi transformator şi poate ajuta la atenuarea presiunii exercitată de epidemia de Covid-19 asupra unităţilor medicale care au nevoie să aloce corespunzător resursele de izolare respiratorie”, adăugat Persing.

Cepheid se va folosi de sistemul său GeneXpert System pentru efectuarea testelor, dintre care există peste 23.000 de la nivel mondial şi 5.000 în Statele Unite, a precizat comunicatul.

GeneXpert Systems “nu necesită ca utilizatorii să aibă o pregătire specială pentru a efectua testarea”, a adăugat preşedintele Cepheid, Warren Kocmond.

Potrivit CNBC, testele vor începe să fie livrate săptămâna viitoare, iar produsul va putea fi utilizat de la sfârşitul lunii martie.

Până pe 21 martie, în Statele Unite au fost confirmate cel puţin 21.000 de cazuri de coronavirus şi 267 de decese.

Preşedintele Donald Trump a declarat stare de urgenţă naţională în Statele Unite pe 13 martie, în contextul creşterii numărului de cazuri. Cu toate acestea, numărul cazurilor nu este cunoscut, în mare parte din cauza lipsei kiturilor de testare.

Epidemiologii au spus că americanii trebuie să înceapă să practice distanţarea socială, adică să stea în case cât mai mult posibil, să păstreze o distanţă de circa 2 metri unii de alţii şi să menţină o igienă strictă, pentru a limita riscul ca persoane asimptomatice să răspândească virusul.

Sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Tot respectul pentru SUA si China dupa cum reactioneaza la infectia cu coronavirus….pe cand UE e un dezastru..niste incompetenti….

  2. Alo, USA?
    Vindeți vreo 2-3 portavioane, că pirații somalezi v-ar putea oferi un preț bun! Păstrați totuși câteva focoase nucleare, că se spune cum că norul radioactiv l-ar putea distruge pe temutul Covid19…!