G4Media.ro

Statele NATO „sunt parte a conflictului” din Ucraina, susține Nikolai Patruşev, influentul…

Sursa foto: Kremlin.ru

Statele NATO „sunt parte a conflictului” din Ucraina, susține Nikolai Patruşev, influentul aliat al lui Putin

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, influentul Nikolai Patruşev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat că ţările NATO sunt parte a conflictului din Ucraina într-un interviu acordat luni ziarului guvernamental rus Rossiskaia Gazeta, citat de News.ro.

„De fapt, ţările NATO sunt o parte a conflictului. Au făcut din Ucraina o mare tabără militară. Ele trimit arme şi muniţii trupelor ucrainene, le furnizează informaţii, inclusiv cu ajutorul unei constelaţii de sateliţi şi a unui număr semnificativ de vehicule aeriene fără pilot. Instructorii şi consilierii NATO antrenează armata ucraineană , iar mercenarii luptă ca parte a batalioanelor neonaziste”, a declarat Nikolai Patruşev într-un interviu care urmează să fie publicat în cursul după-amiezii şi din care Rossiskaia Gazeta a redat un scurt fragment.

În opinia sa, Occidentul nu va opri acest conflict până când Rusia nu va fi învinsă. „Încercând să prelungească această confruntare militară cât mai mult posibil, ei nu îşi ascund obiectivul principal – înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă şi dezmembrarea ei ulterioară”, a mai spus Patruşev, reiterând o teză enunţată de Vladimir Putin în discursul său din 21 februarie din faţa Adunării Federale.

Fost şef al serviciului de securitate internă FSB, Nikolai Patruşev este considerat unul dintre cei mai impornaţi membri din cercul de apropiaţi ai lui Vladimir Putin, cu vederi chiar mai naţionaliste decât ale şefului său şi care ar fi avut o influenţă considerabilă asupra declanşării agresiunii asupra Ucrainei şi formării teoriilor imperialiste ale acestuia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Hmm, oare se pregateste pregatirea publicului pt preluarea conducerii de la Putin de catre Patruşev? Asa-mi mirioase, ca Putin e pe rampa de iesire

  2. orcilor le-ar conveni ca Ucraina sa nu mai fie ajutata, sa poata ramane cu teritoriile furate, ii inteleg, dar asta nu se va intampla. invadatorii trebuie infranti, altfel s-ar crea un precedent periculos

  3. Ti-ai facut rublele pe ziua de azi 👏👏👏👏

  4. Bai Patrusev, nu e niciun conflict. Este o operatiune speciala, intreaba-l pe sef-tu.