G4Media.ro

Stadionul echipei Udinese va avea 2.400 de panouri solare pe acoperiş /…

Sursa foto: Udinese.it

Stadionul echipei Udinese va avea 2.400 de panouri solare pe acoperiş / Dacia Arena și-a schimbat numele în Bluenergy Stadium

Clubul italian Udinese, din Serie A, a încheiat un parteneriat cu compania locală de utilităţi Bluenergy Group pentru ca pe acoperişul stadionului să fie montate panouri solare, în speranţa că astfel va creşte sprijinul pentru energia verde în ţară, relatează Reuters, transmite News.ro.

Instalaţia, pentru care deja au început lucrările, va cuprinde peste 2.400 de panouri şi va produce o medie zilnică de 3.000 de kilowaţi/oră (Kwh), au precizat Udinese şi Bluenergy într-un comunicat, adăugând că acest lucru va acoperi o parte din necesarul arenei.

De asemenea, cei doi parteneri iau în considerare adăugarea unui sistem de stocare a bateriilor pentru a spori eficienţa instalaţiei solare, care ar trebui să fie operaţională în luna octombrie.

„Fotbalul are o prezenţă de neegalat în mass-media şi, pe lângă propria noastră responsabilitate de a acţiona într-un mod moral, avem datoria de a răspândi mesaje care să încurajeze fanii să se unească în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a declarat directorul general al Udinese Calcio, Franco Collavino.

Udinese a spus adio numelui Dacia Arena anul trecut.

„Odată cu ultimul meci din campionatul Serie A 2022/2023, relația dintre Dacia și Udinese a luat sfârșit. Un parcurs de 13 ani presărat cu satisfacții comune, care a văzut cota de piață a Dacia în Italia să crească cu peste 4 puncte pe piața auto. Pe lângă faptul că este sponsorul principal clubului, Dacia a dat numele său noului stadion din Udine, inaugurând prima cazuistică italiană de sponsorizare a unui stadion. Dacia Arena a fost, de asemenea, primul exemplu din Europa de drepturi de denumire comercială pentru o marcă auto. Instalația sportivă, un simbol italian al sustenabilității, este o reprezentare a angajamentului față de mediu pe care îl urmăresc ambele companii”. Prin urmare, după șapte ani, stadionul friulan își va schimba numele: în așteptarea unui nou acord comercial, acesta ar trebui să se numească ‘Udinese Arena’”, preciza atunci conducerea clubului.

Bluenergy, companie de familie, este partener al Udinese din 2018, furnizând clubului energie exclusiv din surse regenerabile în ultimii ani. Recent, a achiziţionat drepturile de denumire a stadionului.

Udinese este unul dintre puţinele cluburi din Serie A care deţin în proprietate arena pe care joacă. Stadionul se află la periferia oraşului Udine, în nord-estul Italiei.

Italia îşi propune să genereze aproape două treimi din electricitatea sa din surse de energie regenerabilă până în 2030, a anunţat Ministerul Energiei în iunie anul trecut în proiectul său de plan pentru energie şi climă.

Cu toate acestea, dezvoltarea parcurilor solare şi eoliene se confruntă cu multiple provocări, inclusiv cu un proces îndelungat de obţinere a autorizaţiilor şi, în unele cazuri, cu reticenţa administraţiilor locale şi a publicului care se tem de daunele aduse atât peisajului, cât şi agriculturii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...