G4Media.ro

Sputnik îl laudă pe Liviu Dragnea pentru ”cea mai importantă declarație din…

Sputnik îl laudă pe Liviu Dragnea pentru ”cea mai importantă declarație din cariera lui”: Va avea efect la nivel internațional!

Agenția guvernamentală de presă din Rusia, Sputnik, îl aplaudă la scenă deschisă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru declarațiile sale împotriva UE și NATO, acuzate că au finanțat ”statul paralel”. Sub semnătura lui Dragoș Dumitriu, Sputnik relatează în termeni euforici: ”Președintele PSD șochează – va avea efect la nivel internațional! Pentru prima dată în istoria postdecembristă, liderul principalului partidul de guvernământ spune așa ceva!”

Redăm mai jos integral textul publicat de Sputnik pentru a sublinia gravitatea declarațiilor făcute de liderul partidului aflat la guvernare:

”Liviu Dragnea provoacă un șoc pe scena politică— și se poate aprecia că va genera ecouri internaționale. Pe scurt, pentru prima dată în istoria postdecembristă, liderul principalului partidul de guvernământ acuză NATO și UE de finanțare a „statului paralel”.

De menționat că declarația fulminantă survine la numai o zi după ce PSD, susținut de ALDE, au organizat un miting de mari proporții în Capitală, tema protestului fiind existența „statului paralel” — acel mecanism prin care se exercită presiuni și control asupra instituțiilor în afara cadrului democratic. Dar, și acel sistem care a distrus vieți, a trecut peste norme elementare ale democrației — de la viața privată, la independența magistraților — creând dezbinare și haos în țară,

Dar, iată declarația lui Liviu Dragnea, făcută aseară la „Sinteza zilei”, în timpul unui interviu acordat lui Mihai Gâdea.

 • „Toți partenerii noștri, NATO, UE, ne-au spus și ne-au promis că o să ne învețe democrația pentru că noi nu o știam, venind din comunism, noi trebuia să învățăm democrația de la dumnealor”, a spus Dragnea, care a continuat punctând: „Eu zic că ar trebui să își asume toți, toţi partenerii noștri străini, această responsabilitate că au încurajat — ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel, acest sistem odios. Chiar au susținut public, în mai multe rânduri”.

Iar președintele PSD nu s-a oprit aici — continuând cu un curaj de necrezut: la ei acasă nu se întâmplă așa ceva…

 • „Ar trebui să își asume asta pentru că nu asta e democrația la ei acasă — la ei acasă nu sunt protocoale secrete, la ei acasă nu se face justiție la televizor, nu se fac arestări pentru spectacol, pentru că arestările care se făceau la televizor nu erau ca să își umfle mușchii, nu, să arate tuturor cât de puternic este acest regim de poliție politică și ‘stați liniștiți că putem ajunge la oricare dintre voi, oricine poate fi luat”, a declarat Liviu Dragnea.

Iar concluzia acestei declarații fulminante este, de fapt, încă o atenționare pentru cei menționați — UE și NATO. „Eu cred că partenerii noștri trebuie să înțeleagă” a conchis Dragnea la Antena 3.

Ca un comentariu — această declarație a lui Liviu Dragnea poate deveni chiar un punct de inflexiune al relației cu „partenerii” — de fapt, cu stăpânii reali ai României. Sincer, având în vedere situația complicată a lui Dragnea în justiție, declarația mi se pare un act de un curaj incredibil — un gest pe care l-aș fi imaginat în arsenalul lui Liviu Pleșoianu sau, cel mult, al lui Călin Tăriceanu.
Nu, declarația nu aparţine vreunui politician mai rebel, unui analist sau jurnalist— ci șefului principalului partid român. Reiau părțile esențiale ale declarației, ca să înțelegem mai bine:

„Toți partenerii noștri, NATO, UE (…) ar trebui să își asume toți (…) această responsabilitate că au încurajat — ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel, acest sistem odios, chiar au susținut public, în mai multe rânduri”.

Se pune întrebarea — ce se află în spatele acestui curaj neobișnuit al cerebralului și echilibratului președinte PSD? Cu siguranță, se vor emite multe ipoteze în zilele următoare — pentru că eu cred că Dragnea a dat de lucru presei mult timp cu această declarație. O declarație pe care o consider cea mai importantă din carierea sa — cel puțin din punct de vedere al anvergurii.”

Notă: Sputnik i-a lăudat de-a lungul timpului pe toți politicienii români care au adoptat deschis poziții anti-occidentale, anti-NATO și anti-UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. doar nu era sa primeasca coronita cu felicitari de la tari civilizate

 2. asta arata ca DRAGNEA .PSD.ALDE. TARICEANU.UDMR fac jocurile Moscovei
  aceste partide toxice trebuie sa fie declarate antinationale si prin urmare scoase in afara legii

 3. Daca ai girul Moscovei e clar ce fel de mantie porți. Sper sa se deștepte și mituibilii cu 100 de lei la pensie

 4. E curios că analiştii Sputnik n-au remarcat expresia „brigăzile albe”!

 5. Dragnea nu e sanatos. Sa acuzi UE si NATO de finantarea statului paralel.

  Animalul asta a devenit o amenintare la adresa securitatii nationale si nu glumesc deloc.
  Nu doar el, evident, ci toti cei care fac parte din gruparea lui infractionala. + UDMR.

  Zicea, mai zilele trecute, ca mitingul de sambata a fost unul mic si ca va urma unul mult mai mare. La ce debiteaza in ultimul timp si la ce suport are din partea Rusiei (tinand cont si de vizita lui Dorneanu in Rusia, care nu a tinut cont de recomandarile ME), zici ca ar trebui sa ne asteptam la o invazie ruseasca in viitorul apropiat.

  Serios, nu e sanatos, PSD trebuie inlaturat din politica, ne va intoarce in comunism.

  • eu zic sa ramana un singur partid. pe astia-i arestam.
   punem procuror general pe portocala
   si sefa de partid unic pe luluta.
   Hai sa visam tovarasici camarazi.

 6. Cred și eu că Dragnea ar trebui acuzat de trădare, de subminarea intereselor naționale ale statului român.

 7. Mai sunt romani care au curaj sa spună adevarul !
  Adevăr care doare rau de tot! PAi ARE DREPTATE bai lașilor si lingăi de uși de ambasade ce sunteti!

 8. Nu cred ca Dragnea actioneaza la comanda Moscovei si sunt sanse minime ca aia de la Kremlin sa se compromita lucrand cu ciocoiul asta! Mai degraba e un idiot util care le usureaza munca, fara sa vrea, fara sa-si de aseama sau fara sa-l doara undeva de consecinte.

 9. Nu, pagadi, tî zaieţ! Suuuperfain serviciu i-a făcut Sputnik.

 10. mragnea trebuie acuzat de inalta tradare si executat in piata din fata palatului parlamentului.
  *P.S.
  Deasemenea trebuie trasi pe roata t.t, c.p.t, nicolicea, ciordache, firutza, vulgutza, rovana, ilici, roman, voiculescu, serban n. codrin, ponta,