G4Media.ro

Sportiva din Belarus care a refuzat întoarcerea acasă a plecat din Tokyo,…

Sportiva din Belarus care a refuzat întoarcerea acasă a plecat din Tokyo, cu destinația Viena. Oficialii din Belarus au încercat să o ducă acasă cu forța

Kristina Ţimanuskaia, sprinterul din Belarus care a refuzat să se mai întoarcă acasă după ce nu a mai fost lăsată să concureze la 200 de metru, a urcat în dimineața zilei de miercuri într-o cursă Austrian Airlines, cu destinația Viena, anunță CNN.

Sportiva în vârstă de 24 de ani trebuia să concureze la proba de atletism de 200 de metri feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar, în schimb, spune ea, oficialii echipei au încercat să o trimită cu forța înapoi în Belarus, împotriva dorințelor ei, după ce a criticat staff-ul tehnic.

Kristina Ţimanuskaia a fost văzută sosind la aeroportul Narita miercuri dimineață și era de așteptat să călătorească spre Varșovia, Polonia, acolo unde premierul țării a anunțat că i se oferi o viză umanitară. Deocamdată nu este clar dacă va merge din Austria, în Polonia, sau dacă va rămâne în această țară.

Într-o postare pe Instagram, Kristina Ţimanuskaia a spus că oficialii echipei au determinat-o să-și facă bagajele, după ce a fost exclusă din echipa olimpică. Ea a fost dusă duminică la aeroportul Haneda, dar a refuzat să urce în zborul spre Belarus, spunând că se teme pentru siguranța ei fiind convinsă că va fi închisă odată ajunsă în țara sa natală.

Ţimanuskaia a declarat că a fost amenințată de oficialii echipei pentru că s-a împotrivit unei decizii de a o introduce în ștafeta de 4×400 de metri, la care nu mai concurase înainte, fără consimțământul ei. Ea a spus că antrenorii ei nu i-au spus cine a luat decizia de a o trimite acasă. „Eram pregătită pentru Jocuri, în special pentru cei 200 de metri. Mi-au luat visul de a juca la Jocurile Olimpice. Mi-au luat această șansă”, a spus ea.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Internațional, Mark Adams, a declarat miercuri că se va deschide o „comisie de disciplină”. Adams a mai spus că Comitetul Național Olimpic din Belarus a prezentat un raport scris cu privire la situație. Conform oficialilor din Belarus, Ţimanuskaia a fost retrasă din competiție din cauza „stării sale emoționale și psihologice”.

Cu toate acestea, Ţimanuskaia a respins această afirmație, spunând că niciun medic nu a examinat-o și că nu are probleme de sănătate sau probleme mentale.

citește și

Comitetul Internațional Olimpic a anunţat că a început o investigaţie privind cazul sportivei belaruse Kristina Ţimanuskaia

Sursa foto: Twitter/ @tutby

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. BelaRus e o Rusie mai mică, iar Lukașenko e un Putin mai mic.

  2. Să aibă mare grijă când merge la alergat să nu se împiedice că poate intra cu capul în ștreang

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.