G4Media.ro

Spitalul municipal Hunedoara a primit un aparat de investigaţii RMN, primul din…

Sursa foto: Facebook/Primăria Hunedoara

Spitalul municipal Hunedoara a primit un aparat de investigaţii RMN, primul din istoria unităţii medicale / Până acum, investigaţiile RMN erau efectuate la Hunedoara cu ajutorul unui aparat ce aparţine unui operator privat

Spitalul municipal „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a primit, joi, un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de ultimă generaţie, primul de acest fel din istoria spitalului.

Echipamentul medical a fost achiziţionat în baza unei finanţări în valoare de aproape 6 milioane de lei oferită de Ministerul Sănătăţii, a informat Primăria Hunedoara, scrie Agerpres.

Aparatul RMN va putea fi utilizat din prima parte a anului viitor, după ce se vor parcurge diferitele etape de montaj, reglaje, probe şi autorizări necesare pentru acest aparat, a precizat sursa citată.

Până acum, investigaţiile RMN erau efectuate la Hunedoara cu ajutorul unui aparat ce aparţine unui operator privat, procedura fiind decontată de spital pentru pacienţii care erau internaţi în unitatea medicală.

Conducerea spitalului apreciază că prin achiziţia noului RMN se vor putea asigura servicii medicale de înaltă calitate, dar vor fi reduse şi cheltuielile ce rezultau în urma investigaţiilor RMN.

De asemenea, vor fi reduşi timpii de aşteptare până la efectuarea unei investigaţii RMN, deoarece programările la aparatele existente în judeţul Hunedoara depindeau de fondurile disponibile.

Spitalul Municipal Hunedoara este unul dintre cele mai mari din judeţ, are 640 de paturi şi deserveşte circa 100.000 de locuitori din oraş şi din localităţile arondate.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...