G4Media.ro

Spitalul Județean Craiova și-a făcut departament de dietetică în urma reclamațiilor că…

Sursa foto: Gazeta de Sud

Spitalul Județean Craiova și-a făcut departament de dietetică în urma reclamațiilor că mâncarea servită copiilor, la pediatrie, e ”neconformă” / DSVSA a amendat firma de catering

Conducerea Spitalului Județean a hotărât să facă un departament de dietetică pentru verificarea hranei, în urma numeroaselor reclamații primite cu privire la mâncarea dată copiilor internați la Secţia de Pediatrie, anunță Gazeta de Sud.

Comisarii judeţeni ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au făcut și ei un control la firma de catering.

În urma episodului din Secţia de Pediatrie, spitalul a trimis către DSVSA două meniuri pentru analize de laborator în data de 16 iunie, însă direcţia nu a efectuat analizele deoarece valabilitatea meniurilor „expirase în data de 15.06”, transmit reprezentanţii acesteia.

„După sesizarea scrisă venită din partea Secţiei de Pediatrie, s-a întrunit un comitet director, care a decis sesizarea autorităţilor competente. De asemenea, s-a hotărât înfiinţarea unui Departament de Dietetică pentru verificarea hranei, în subordinea directorului de îngrijiri.Am transmis solicitarea acordului la Ministerul Sănătăţii. Am organizat şi o comisie de verificare deoarece, conform contractului, spitalul poate verifica hrana şi modul de preparare la sediul furnizorului. Am stabilit şi ca medicul şef de gardă de pe spital să verifice organoleptic mâncarea şi să sesizeze eventuale nereguli managerului”, spune managerul SCJU Craiova, Eugen Georgescu.

Sursa foto: Gazeta de Sud

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Orice mâncare făcută in România este „neconformă”! Regulile sunt foarte multe, stufoase, se bat cap in cap, se modifică constant pentru ca atunci cand vine mafia (controlul) să găsească că „pavimentul era crăpat”!