G4Media.ro

Spitalul din Mediaș a început să preia pacienți cu COVID-19 după ce…

Spitalul din Mediaș a început să preia pacienți cu COVID-19 după ce un bărbat infectat cu coronavirus a murit în timp ce aștepta să se elibereze un loc la ATI

Spitalul Municipal din Mediaş a început să preia, de joi, pacienţii COVID-19, inclusiv pe cei care au nevoie de ATI, după ce, în urmă cu o săptămână, un bărbat infectat cu virusul SARS-CoV-2 a decedat aici, aşteptând un loc liber la Terapie Intensivă într-un alt spital din ţară, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Adela Morar.

Întrebată dacă Spitalul Municipal din Mediaş a început să trateze pacienţi COVID-19, reprezentanta DSP Sibiu, Adela Morar a răspuns: „Da. (…) Noi avizul l-am dat, după aceea le-am dat şi autorizaţia în următoarele ore (…) şi de ieri (miercuri – n.r.) au trimis de la Spitalul Judeţean”, a explicat Adela Morar.

Potrivit acesteia, deja „doi pacienţi sunt pe ventilator” în salonul ATI COVID de la Mediaş.

Un pacient cu COVID-19 a decedat în urmă cu o săptămână în Spitalul Municipal din Mediaş, aşteptând eliberarea unui loc la ATI COVID în alt spital din ţară, ca să fie intubat. La Mediaş, medicii au spus că au făcut tot ce au putut ca să-l salveze.

„În data de 21 octombrie, un bărbat în vârstă de 65 ani, cunoscut cu multiple comorbidităţi, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Mediaş în stare gravă. Acesta prezenta simptome asemănătoare cu simptomatologia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, astfel că i s-au recoltat probe în vederea testării RT-PCR COVID-19. Acesta a fost internat, starea lui agravându-se treptat. După primirea rezultatului pozitiv s-a luat legătura cu CNCCI în vederea solicitării unui loc pe secţia ATI, Spitalul din Mediaş având secţia de ATI destinată pacienţilor COVID în amenajare. Între timp, ţinând cont că starea acestuia a prezentat o agravare progresivă, s-a solicitat intervenţia medicilor de pe secţia ATI Mediaş, în urma căreia a fost ventilat mecanic şi monitorizat în permanenţă de medicul pneumolog, medicul ATI şi medicul de gardă. În cursul zilei de astăzi, din nefericire, a decedat”, au transmis vinerea trecută, reprezentanţii Prefecturii Sibiu, într-un comunicat de presă.

A doua zi după decesul pacientului, directorul Spitalului din Mediaş, Gheorghe Nicorici, declara pentru AGERPRES că nu poate funcţiona ATI-ul COVID din acest spital până nu se pune în funcţiune liftul din unitate.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Olivier Véran

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nebuni de legat..Romanii se arunca in COVID precum spaniolii între taurii din Pamplona apoi striga după salvare…

  2. A trebuit să moara un om, ca sa se miște ceva. Echipamentele zăceau din aprilie în spital( sponsorizare de la Romgaz), dar lenea, dezinteresul , incompetenta au dus la moartea omului, pentru care nimeni nu răspunde.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.