G4Media.ro

Spitalul Colentina din Capitală solicită revenirea la activitatea în regim mixt pentru…

Spitalul Colentina din Capitală solicită revenirea la activitatea în regim mixt pentru a interna și cazuri non-COVID

Spitalul Colentina anunţă că va depune o solicitare la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru a reveni la activitatea în regim mixt COVID şi non-COVID, având în vedere îmbunătăţirea situaţiei epidemiologice, relatează News.ro.

Începând din data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat spital-suport COVID şi a funcţionat în baza Avizului de funcţionare cu caracter temporar nr.1/25.03.2020, la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă.

”Spitalul a funcţionat în regim mixt (COVID şi non-COVID) doar pentru o lună, în septembrie 2020, perioadă în care a asigurat internarea şi tratamentul atât a pacienţilor COVID-19, cât şi celor non-COVID. Începând din luna octombrie 2020, şi până în prezent, Spitalul Clinic Colentina funcţionează ca spital COVID-19, cu număr maxim de paturi pentru spitalizare continuă, destinat exclusiv tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 (forme medii, severe şi critice)”, a transmis, joi, Spitalul Colentina.

Unitatea precizează că, în data de 5.03.2021, a depus la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti o solicitare pentru obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID), înregistrată la DSP cu numărul 7374/05.03.2021.

”Urmare abrogării Ordinului MS nr.555/2020 şi apariţiei Ordinului MS nr. 434/26.03.2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de COVID-19, modificat ulterior prin Ordinul MS nr. 537/23.04.2021, pentru Spitalul Clinic Colentina a apărut necesitatea depunerii unei noi cereri la DSP Bucureşti, în acord cu noile reglementări, prin care să solicite obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt (COVID şi non-COVID). În acest sens, şi având în vedere şi îmbunătăţirea situaţiei epidemiologice la nivelul întregii ţării, Spitalul Clinic Colentina a redactat o nouă solicitare, pe care urmează să o depună la DSP Bucureşti în cursul zilei de vineri, 6.05.2021”, a mai transmis unitatea medical.

Integral pe News.ro.

Sursa foto: Spitalul Clinic Colentina / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Blasfemie, sacrilegiu. LUCOVIDUL ESTE UNICA ȘI CEA MAI GRAVĂ BOALĂ DE PE PLANETĂ!
    Altceva nu mai există. Totul trebuie închinat lucovidului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.