G4Media.ro

Spitalele Marie Curie, Grigore Alexandrescu și Victor Gomoiu din București, incluse în…

Spitalele Marie Curie, Grigore Alexandrescu și Victor Gomoiu din București, incluse în lista unităților suport Covid. Peste 50 de paturi pentru copiii infectați cu virusul sunt amenajate în secții speciale ale acestora

Spitalele de copii Marie Curie, Grigore Alexandrescu și Victor Gomoiu din București au fost incluse în lista unităților suport Covid, printr-un ordin al ministrului Sănătății publicat luni în Monitorul Oficial. Peste 50 de paturi pentru copiii infectați cu virusul sunt amenajate în secții speciale ale acestora, potrivit datelor furnizate G4Media.ro.

Prin noul ordin de ministru au fost introduse în lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 și cele trei mai spitale de copii din București, fiecare cu „structură dedicată pacienților COVID-19, inclusiv cu paturi ATI, cu circuite și linie de gardă separate”.

Contactat de G4Media.ro, Dan Buzatu, managerul spitalului „Marie Curie”, a precizat că unitatea a alocat pentru pacienții cu COVID-19 sau suspecți de a fi infectați 16 paturi de pediatrie, 7 de chirurgie, 2 de ATI și 2 de Terapie Intensivă nou născuți.

Managerul spitalului a mai precizat că și până acum erau testați toți copiii care veneau cu simptome asociate COVID-19 sau care aveau simptome asemănătoare, chiar dacă nu se încadrau în definiția de caz suspect, așa cum este aceasta stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică.

Am testat cam tot ce se poate testa, pentru protecția pacienților, dar și a personalului”, a explicat Dan Buzatu. Aceste teste sunt prelucrate la diverse laboratoare private, în funcție de rapiditatea cu care se pot primi rezultatele.

În acest moment, la „Marie Curie” nu sunt internați copii cu COVID-19.

Și purtătoarea de cuvânt a spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a precizat pentru G4Media.ro că încă de la debutul pandemiei spitalul are o clădire separată cu 13 paturi, din care 5 de Terapie Intensivă pentru copiii suspecți de infectare cu Sars-Cov-2. Ea a precizat că, din martie și până acum, la spitalul „Grigore Alexandrescu” au ajuns în jur de 30 de copii care au fost testați pozitiv la COVID-19.

La spitalul „Victor Gomoiu”, este în curs procedura de obținere a autorizației din partea Direcției de Sănătate Publică.

„Având în vedere faptul că Ordinul Ministrului Sănătății 1599/2020 a fost publicat în cursul zilei de ieri, 21 septembrie 2020, în acest moment nu există încă un număr stabilit de paturi destinate pacientulor COVID-19 la Spitalul de Copii ”Dr. Victor Gomoiu.” Numărul de paturi, inclusiv cele destinate ATI, va fi cunoscut abia după obținerea autorizației temporare din partea Direcția de Sănătate Publică București, procedură care acum este în curs”, se arată într-un răspuns transmis G4Media.ro de ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București).

În prezent, la „Victor Gomoiu” este internat un singur pacient cu COVID-19, la secția de Terapie Intensivă, potrivit răspunsului ASSMB.

În acest spital ar urma să fie amenajate circa zece paturi pentru copiii cu COVID-19, potrivit unor surse medicale.

Prin același ordin, și Maternitatea Bucur a fost introdusă în lista spitalelor suport, alături de Maternitatea Polizu.

Coordonatorul Direcției de Sănătate Publică București, generalul în rezervă Ionel Oprea, declara în 25 august, la Europa FM, că a cerut spitalelor de copii din Capitală să pregătească, rapid, locuri pentru minori bolnavi de COVID-19, în perspectiva deschiderii anului școlar. Detalii aici

Sursa foto: Unicef

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sa le fie tarana usoara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.