G4Media.ro

Spitalele din Iaşi reclamă cheltuieli duble cu energia electrică / La Institutul…

Spitalele din Iaşi reclamă cheltuieli duble cu energia electrică / La Institutul Regional de Oncologie ultima factură a fost de 800.000 de lei, aproape 10% din bugetul unităţii pe o lună

Creşterea facturilor pentru energia electrică, precum şi celelalte scumpiri, îi îngrijorează pe managerii de spitale din Iaşi, relatează Ziarul de Iași.

La Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi ultima factură pentru o lună şi o regularizare la energie au avut valoarea de 800.000 de lei, aproape 10% din bugetul unităţii medicale pentru o lună.

„S-a dublat efectiv valoarea facturii, este foarte mult, aproape 10% din bugetul pentru cheltuielile pe o lună ale spitalului, în afară de medicamente. Ne descurcăm destul de greu, începem să facem şi noi economii ca toate unităţile, pentru că este evident că preţurile au crescut”, a explicat ec. Mirela Grosu.

Managerul IRO mai spune că măsuri suplimentare pentru limitarea consumului nu pot fi luate momentan, cu excepţia celor care ţin de rutina zilnică şi de mai multă responsabilitate.

„Chiar dacă are deja 10 ani, spitalul este foarte bine izolat, nu avem pierderi de căldură sau pierderi de apă, toate corpurile de iluminat sunt LED, astfel că nu prea mai avem ce să schimbăm. Singura soluţie ar fi să punem nişte temporizatoare la calculatoare pentru că dacă uităm să le închidem nu înseamnă doar un consum de energie, ci şi o uzură a echipamentelor”, a completat ec. Mirela Grosu.

Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi a plătit în primele opt luni ale acestui an cu peste 340.000 de lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Şi reprezentanţii Spitalului de Recuperare se gândesc la soluţii pentru a mai reduce consumul lunar, însă spun că este dificil să poţi face economie la consum într-o unitate medicală, mai ales când este vorba despre pacienţi cu diferite boli cronice.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...