G4Media.ro

Sorin Grindeanu propune ca Centura Capitalei să fie preluată de Primăria Bucureşti.…

Sorin Grindeanu propune ca Centura Capitalei să fie preluată de Primăria Bucureşti. Centura, unul dintre cele mai mari eșecuri ale guvernelor din ultimii 34 de ani

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a propus ca Centura Capitalei să fie preluată în administrarea Primărie Bucureşti şi a precizat că aceasta a devenit un inel al Capitalei, transmite News.ro. Centura Capitalei este modernizată doar parțial, pe mari porțiuni din ea circulându-se cu viteze extrem de reduse din cauza stării proaste a carosabilului.

Guvernele din ultimii 34 de ani au promis constant modernizarea șoselei esențiale pentru traficul greu, dar problema nu a fost niciodată rezolvată complet.

Nu e clar cum ar putea moderniza Primăria București acest proiect major de infrastructură, dat fiind că pentru rezolvare e nevoie de investiții de miliarde de lei.

Sorin Grideanu a fost prezent, duminică, depunerea candidaturii Gabrielei Firea pentru funcţia de primar al Capitalei.

„Am venit azi aici să-mi arăt susţinerea faţă de Gabi, faţă de Rares, faţă de Daniel, de Robert, de Adrian şi de colegii care candidează atât la sectoare pentru Consiliile Locale cât şi la Consiliul General. Dar mai vreau să transmit ceva. Cred că cel mai bun exemplu în aceşti patru ani a fost interminabila discuţie cu metroul între Ministerul Transporturilor şi Primăria Generală. De fapt, n-a fost un dialog. Eu tot am invitat la dialog şi a fost un război sau un dialog al surzilor. De pe partea cealaltă n-a venit nimic. Şi să ştiţi că cine pierde în final nu e ministrul Transporturilor sau primarul general sunt bucureştenii. Dacă vrei să discuţi de un plan integrat al transportului în comun în Bucureşti, nu poţi să discuţi fără metrou. De aceea am invitat la dialog în toţi aceşti patru ani. Din păcate, n-am avut cu cine”, a afirmat Sorin Grindeanu.

El a făcut şi o altă propunere, ca Centura Capitalei să treacă în administrarea Primăriei Capitalei.

„De aceea, cred că o altă propunere, Gabi, care e una în favoarea bucureştenilor, este Centura să fie preluată în acest moment de către, sau în viitor, odată cu venirea ta la primărie, în administrarea Primăriei Generale, pentru că a devenit, de fapt, dacă vrei, ca un bulevard interior, un inel al Bucureştiului.

Asta ar ajuta iarăşi la fel de mult şi sigur, ne străduim în perioada următoare, până în septembrie, să terminăm A0, varianta sudică, care va scoate foarte mult trafic din Bucureşti”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Eu propun sa o dea la BOR.

  2. Când vii de pe Centură spre Centru, te minunezi că Șoseaua Măgurele-Laser cât e în Ilfov are 4 benzi, iar cât e în Sectorul 5 a rămas cu numai două deși s-au aprobat numeroase blocuri, încât la orele de vârf mai mult nu se circulă.

  3. Șoseaua de centură se află pe teritoriul altor comune/orașe din jurul Bucureștiului. Nu mai bine desființăm toate aceste comune, cu tot cu miile de „lucrători” (primari, viceprimari, consilieri locali, angajați din primării) și înființăm o zonă metropolitană unde se pot aplica politici unitare? Nu mai bine desființăm sectoarele, care aveau poate o logică în anii ’60, dar azi nu mai au, în afară de a oferi mii de sinecuri unora din partide?
    Reformă administrativă reală și dură, asta trebuie făcut pentru a scoate cu adevărat România din mocirlă.

  4. Cum a facut Grindeanu asocierea de idei Firea-Centura Capitalei? Sa-i fie.