G4Media.ro

Sorin Grindeanu: Începe proiectarea Secţiunii 3 a A8 Leghin-Târgu Neamţ / 6…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Sorin Grindeanu: Începe proiectarea Secţiunii 3 a A8 Leghin-Târgu Neamţ / 6 luni pentru proiectare,  2 ani pentru construcție

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că în 1 februarie va începe proiectarea Secţiunii 3 a A8 Leghin-Târgu Neamţ, care are aproape 30 de kilometri, şi va fi urmată de construcţia propriu-zisă care va avea o durată de 24 de luni. Valoarea contractului este de 1,56 miliarde de lei fără TVA, bani proveniţi din PNRR, relatează News.ro.

Grindeanu a arătat, luni, într-o postare pe Facebook, că în 1 februarie începe proiectarea Secţiunii 3 a A8 (Leghin-Târgu Neamţ).

”Această etapă va dura 6 luni şi va fi urmată de construcţia propriu-zisă care va avea o durată de 24 de luni, potrivit Ordinului de Începere emis de CNAIR. Constructorul român are la dispoziţie 1,56 miliarde de lei (fără TVA) – sumă asigurată prin PNRR – pentru a finaliza lucrările şi pentru a da în circulaţie cei 29,9 km, prevăzuţi în contract, până la sfârşitul anului 2026”, a explicat el.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţa, în iulie 2023, că a fost desemnat câştigătorul contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 a Autostrăzii Târgu Mureş-Târgu Neamţ (Leghin-Târgu Neamţ), cu o lungime de aproape 30 de kilometri. Valoarea contractului este de 1,56 miliarde de lei (fără TVA).

La rândul său, Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), preciza că asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL a fost desemnată câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 a autostrăzii TârguMureş – Târgu Neamţ.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. multumim USR ca au pus la munca putorile PSDNLUDMR

  2. Sa dea o ordonanta-n treispe: Bucuresti – Timisoara, cu masina, 500km in 7 ore.
    Ca sa nu faca nimic