G4Media.ro

Sora dictatorului Kim Jong Un, dezlănțuită la adresa sud-coreenilor: „Idioți”, marionetele americanilor/…

sursa foto: AFP/ JORGE SILVA / POOL

Sora dictatorului Kim Jong Un, dezlănțuită la adresa sud-coreenilor: „Idioți”, marionetele americanilor/ Sancţiunile şi presiunile suplimentare asupra regimului de la Phenian vor spori „ostilitatea şi furia” Coreei de Nord

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, care a căpătat o influenţă tot mai mare în cadrul regimului de la Phenian, este citată joi de agenţia de presă a statului dictatorial cu o declaraţie formulată în termeni foarte duri prin care denunţă presiunile Coreei de Sud de a impune sancţiuni suplimentare ţării sale, relatează Reuters, citată de News.ro.

Kim Yo Jong i-a numit „idioţi” pe preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol şi administraţia sa şi a spus că sunt marionetele Statelor Unite, a relatat agenţia de presă nord-coreeană KCNA. Sora liderului nord-coreean a avertizat că sancţiunile şi presiunile suplimentare asupra regimului de la Phenian vor spori „ostilitatea şi furia” Coreei de Nord.

Reacţia vine după ce Ministerul de Externe al Coreei de Sud a declarat marţi că va revizui sancţiunile unilaterale pe care Seulul le impune Phenianului, care ar putea fi suplimentate incluzând sectorul cibernetic, în cazul în care Coreea de Nord va face un test nuclear.

Coreea de Nord a avut în acest an un număr fără precedent de lansări de rachete balistice, iar Washingtonul avertizează de luni de zile că Phenianul ar putea efectua în orice moment un test cu bombă nucleară, primul din 2017.

„Dacă ei cred că pot scăpa de actuala situaţie periculoasă prin „sancţiuni”, trebuie să fie cu adevărat idioţi, întrucât nu ştiu cum să trăiască în pace şi confort”, a spus Kim Yo Jong în declaraţia citată de KCNA. Ea a spus că preşedintele sud-coreean Yoon şi guvernul său sunt ca „un câine vagabond care aleargă cu un os” dat de Statele Unite.

Ministerul sud-coreean al Unificării, care se ocupă de afacerile intercoreene, a reacţionat la aceste declaraţii, pe care le-a calificat drept comentarii „deplorabile”.

„Ne exprimăm un regret puternic faţă de atitudinea (Nordului) care încearcă să arunce vina asupra noastră, când actuala tensiune din Peninsula Coreeană a fost cauzată de provocările repetate cu rachete ale Coreei de Nord”, spune ministerul sud-coreean într-un comunicat.

Statele Unite au îndemnat Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite să dea dovadă de unitate şi să tragă la răspundere Coreea de Nord pentru testele sale periculoase cu rachete, în condiţiile în care organismul ONU format din 15 membri – între care Rusia şi China, care au drept de veto – a fost divizat în ultimii ani cu privire la modul în care să se raporteze la Phenian. Deşi atât China, cât şi Rusia au susţinut sancţiuni mai stricte după ultimul test nuclear al Phenianului din 2017, anul acesta, în luna mai, au respins prin veto un demers al SUA pentru sancţiuni mai aspre din partea ONU ca urmare a noilor lansări de rachete.

Kim Yo Jong, care este directoare adjunctă pentru propagandă în cadrul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, a asistat vinerea trecută, împreună cu fratele şi nepoata sa, la lansarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) ce ar putea să lovească continentul american, scrie NK News.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Coreea de Nord o tara prospera, bogata si suverana fata de saracia si mizeria din Coreea de Sud care au ramas cu 200 de ani in urma din cauza SUA.
    In curand Romania o va lua pe calea Coreei de Sud daca nu ne aparam suveranitatea.
    Votati Aur si PSD-PNL sa ne aduca pe calea dreapta si inteleapta a Rusiei.

  2. „nu ştiu cum să trăiască în pace şi confort”
    ceea ce numai in NK se gaseste.
    Daca nu stiati de unde sa luati lectii.