G4Media.ro

SONDAJ Viktor Orban crește în sondaje / Popularitatea FIDESZ, sporită de măsurile…

SONDAJ Viktor Orban crește în sondaje / Popularitatea FIDESZ, sporită de măsurile anti-COVID

Un sondaj de opinie realizat de Institutul ”Nézőpont” arată că popularitatea FIDESZ-KDNP (Partidul Popular Creștin Democrat) a crescut, șase din zece intervievaţi fiind mulțumiți cu activitatea premierului Viktor Orbán, scrie ediția de luni a ziarului ungar ”Magyar Nemzet”, citat de portalul hirado.hu.

Din sondajul de opinie reprezentativ la nivel naţional, efectuat săptămâna trecută, mai rezultă că popularitatea partidelor de guvernământ (40%) față de stânga (34%) a crescut cu șase puncte procentuale.

Această reconfigurare este explicată prin succesul campaniei de vaccinare, 58% din cetățenii ungari fiind mulțumiți de activitatea premierului, responsabil cu coordonarea acțiunilor de protecție împotriva noului coronavirus.

Doar una din trei persoane (35%) critică acțiunile premierului. După un an de protecție împotriva noului coronavirus, în puține țări europene există un asemenea grad de mulțumire. Ba mai mult, indicele de mulțumire față de activitatea premierului a crescut (cu 4%) în comparație cu datele statistice înregistrate înainte de pandemie, însă este puțin probabil ca valoarea din primăvara anului trecut (72%) să se mai repete, precizează sursa amintită.

Sondajul de opinie a măsurat slăbirea listei stângii. Comparativ cu luna martie, sprijinul partidelor de guvernământ a crescut cu două puncte procentuale (până la o valoare similară din luna ianuarie), în timp ce stânga a pierdut trei puncte procentuale.

Stânga nu a fost atât de slabă de când a declarat că se va solidariza și va candida împreună la alegerile din 2022, ceea ce se poate explica prin ”imaginea anti-vaccinare creată special pentru nereușita procesului de vaccinare”.

Preferințele cetățenilor ungari au fost măsurate și în cadrul alegătorilor activi. Anul viitor se poate aștepta la competiția a două liste de partide importante, în prezent FIDESZ conducând cu 51%.

Lista comună a patidelor de stânga ar fi votată cu 43% dacă alegerile ar avea loc în această duminică, însă și alegătorii activi sunt nemulțumiți cu activitatea Guvernului, într-un procent de 6%. Dintre alegători activi nemulțumiți fac parte și cei din partidul ”Câinele cu Două Cozi” (2%) și Mișcarea Patria Noastră (3%).

Sondajul de opinie a fost realizat în zilele de 27 și 28 aprilie, prin chestionarea telefonică a unui număr de o mie de persoane. Eșantionul este reprezentativ pentru populația de peste 18 ani, în funcție de sex, vârstă, regiune, tip de așezare și educație. În cazul unui nivel de eșantion de o mie de persoane și al încrederii de 95%, marja de eroare este de 3,16%, menționează ziarul ”Magyar Nemzet”.

Sursa: Hirado/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Guvernul maghiar e expert in a vinde magarul tunat pe post de armasar. Cum reusesc sa declare masurile anticovid un succes cu cea mai mare rata de deces Covid din Europa?

  2. Dupa ce au fost vaccinati cu sputnic si zeama chinezeasca poporul il rasplateste pe marețul cârmaci!

  3. Ziceam ca ungurii-s mai destepti, mai occidentali, mai civilizati…
    Pana la urma crde ca doar stiu sa se vanda mai bine si atat.

  4. plangeti-va de mila mioriticilor, nu mai muriti de grija altora

  5. Magyar NEMzet a ajuns un fel de Scanteia în HUNgaria. Numai ”sondajele” lui Ceausescu arătau mai bine 🙂 ; Foarte interesantă ”mulțumirea” poporului pentru măsurile anti-Covid care au adus locul 1 al numărului de morti raportat la total populației ..mare mulțumire . De fapt așa-i în ziarele ILIBERALE (comuniste).

  6. Se pare că așa le este natura ungurilor, se bucură și răsplătesc prin vot moartea vecinilor. Educația lasă de dorit și în Ungaria.