G4Media.ro

Sondaj: Germanii, sceptici în legătură cu învingerea coronavirusului în 2021

sursa foto: Pixabay

Sondaj: Germanii, sceptici în legătură cu învingerea coronavirusului în 2021

Aproximativ un sfert dintre germani cred că pandemia va fi în mare măsură învinsă în 2021, în timp ce două treimi consideră că coronavirusul va continua să le afecteze negativ viaţa tot anul viitor, relatează marţi agenţia DPA, citată de Agerpres.

22% se aşteaptă ca pandemia să continue să le afecteze grav viaţa, potrivit unui sondaj YouGov comandat de DPA.

Virusul a ajuns în Germania în urmă cu aproape un an, cu prima infecţie cunoscută pe 27 ianuarie în Bavaria.

De atunci, peste 1,6 milioane de persoane s-au infectat în ţară şi mai mult de 30.000 au murit.

Începutul celei mai mari campanii de vaccinare din istoria Germaniei duminică a adus o oarecare speranţă, dar mulţi rămân sceptici.

YouGov a chestionat 2.035 de persoane între 21 şi 23 decembrie, când UE aprobase deja un vaccin şi era clar că vaccinările ar începe în Germania pe 27 decembrie.

Doar 20% se aşteaptă ca meciurile de fotbal din Bundesliga să fie reluate în prezenţa mulţimilor până la sfârşitul anului 2021, în timp ce 54% nu cred.

Numai 7% cred că cinematografele, teatrele şi sălile de concerte se vor deschide fără restricţii privind numărul de vizitatori sau regulile de igienă. Un total de 72% se aşteaptă ca acestea să se deschidă în timpul anului în anumite condiţii, în timp ce 12% cred că ele vor rămâne închise.

Doar 9% cred că măştile vor dispărea din viaţa cotidiană, în timp ce 84% se aşteaptă ca publicul să fie obligat să poarte acoperire pentru nas şi gură cel puţin în unele locuri până la sfârşitul anului. Regulile actuale impun purtarea măştilor în locuri publice, inclusiv magazine şi transport public.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...