G4Media.ro

SONDAJ: FIDESZ, partidul premierului ungar Viktor Orban, conduce cu două puncte în…

Foto: Facebook.com/ Orban Viktor

SONDAJ: FIDESZ, partidul premierului ungar Viktor Orban, conduce cu două puncte în fața alianţei de opoziţie înaintea alegerilor din aprilie

Partidul FIDESZ al premierului ungar Viktor Orban a trecut pe primul loc – conduce în opţiunile de vot ale electoratului, devansând cu două puncte procentuale alianţa partidelor de opoziţie, indică un sondaj publicat joi de institutul IDEA, în perspectiva scrutinului parlamentar de pe 3 aprilie, informează Reuters, citată de Agerpres.

Sondajul creditează FIDESZ cu 39% dintre intenţiile de vot, iar alianţa de şase partide de opoziţie, cu 37%.

Sondajul realizat în decembrie de acelaşi institut arăta cele două tabere la egalitate, fiecare cu un scor de 38%.

Rezultatele publicate joi confirmă faptul că, ‘lună de lună, FIDESZ îşi creşte susţinerea în mod sistematic, chiar dacă nu spectaculos’, a comentat IDEA, arătând că ‘partidul de guvernare a câştigat un avantaj în toate grupele de vârstă cuprinse în anchetă’.

Premierul Viktor Orban se va confrunta cu un front al opoziţiei unite pentru prima dată de când a preluat conducerea guvernului printr-o victorie electorală detaşată în 2010.

Din alianţa de opoziţie fac parte Coaliţia Democratică (social-liberală), Partidul Socialist Ungar, formaţiunea ecologistă ‘Politica poate fi diferită’, partidul liberal Momentum şi fostul partid de extremă dreapta Jobbik, acum de centru-dreapta. Candidatul lor comun la funcţia de prim-ministru este Peter Marki-Zay, un independent care ocupă în prezent postul de primar al oraşului Hodmezovasarhely, din sudul Ungariei.

Potrivit sondajului IDEA, două formaţiuni marginale, Partidul ‘Câinele cu două cozi’ (MKKP) şi Mi Hazank (Patria noastră, de extremă dreapta), sunt creditate cu câte 3% din opţiunile de vot, sub pragul de 5% care asigură intrarea în parlament.

Foto: Facebook.com/ Orban Viktor

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Omul lui Putler în Ungaria..

  2. Sper sa castige Orban altfel UE se transforma in dictatura cu acte in regula.Din pacate nu pot vota si eu in Ungaria

  3. Bravo, m…e la socialistii de la Bruxelles sí la toti stangaci

  4. Spre deoasebire de noi, ungurii nu vor accepta niciidata, la fel ca si polonezii, sa fie hartia igienica pentru capetele incoronate de la Bruxelles

  5. Opozitia e o oaste de strinsura, daca ar cistiga cele 6 partide ar fura mai mult decit Fidesz, doar au mau aratat cum pot duce tara in incapacitate de plata si ungurii nu au uitat. Iar candidatul lor Marki-Zay e jenant, nu are un partid in spate deci e o marioneta .

  6. Opozitia unita nu a condus in sondaje decat o perioada foarte scurta in ianuarie-aprilie 2021. Pe masura ce se apropie alegerile opozitia va pierde si mai mult. https://www.politico.eu/europe-poll-of-polls/hungary/