G4Media.ro

SONDAJ: 80% dintre români petrec Crăciunul în familie anul acesta / 50%…

sursa foto: Pexels

SONDAJ: 80% dintre români petrec Crăciunul în familie anul acesta / 50% cheltuie cel mult 500 lei pentru cadouri / Doar 21% dintre cei chestionaţi se tem că s-ar putea îmbolnăvi de Covid

Numărul celor vor petrece anul acesta Crăciunul alături de familie a crescut faţă de 2020, iar 8 din 10 români vor rămâne acasă de sărbători, având în vedere oboseala acumulată în cel de-al doilea an pandemic şi nevoia de a fi mai mult alături de cei dragi, arată un sondaj recent efectuat pe platforma de recrutare BestJobs, citat de News.ro.

”Numărul celor care vor petrece anul acesta Crăciunul alături de familie a crescut faţă de 2020. 8 din 10 români vor rămâne acasă de sărbători, având în vedere oboseala acumulată în cel de-al doilea an pandemic şi nevoia de a fi mai mult alături de cei dragi, faţă de 7 din 10 anul trecut. Mai mult, jumătate au acelaşi plan şi de Revelion”, arată un sondaj recent efectuat pe platforma de recrutare BestJobs.

Riscurile de îmbolnăvire cu COVID-19 pe fondul întâlnirii cu familia şi prietenii de sărbători sunt un motiv de îngrijorare pentru numai 21% dintre cei care au răspuns sondajului realizat de Bestjobs. 30% consideră că riscurile sunt minime pentru că vor lua toate măsurile necesare pentru a limita expunerea la virus sau vor ţine cercul de participanţi foarte restrâns, iar 46% nu se tem deloc că s-ar putea îmbolnăvi.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenţi vor petrece şi Revelionul, rezervat în anii trecuţi petrecerilor cu prietenii, tot în familie, şi numai 23% au în plan să petreacă alături de prieteni, într-un cerc restrâns, după ce se asigură că sunt în siguranţă din punct de vedere al COVID-19.

Alţi 10% au în plan să treacă în 2022 doar alături de partenerul sau partenera de cuplu, pentru a evita orice riscuri, iar 6% spun că vor fi singuri în noaptea dintre ani.

Ca urmare, cei mai mulţi dintre respondenţi (72%) vor rămâne acasă de Revelion, iar 14% vor petrece în deplasare, la rude sau la prieteni. Doar 5% şi-au făcut planuri pentru a petrece în afara oraşului de reşedinţă, la munte sau la mare.

În ansamblu, bugetul celor mai mulţi dintre respondenţi pentru cadourile de Crăciun şi petrecerea de Revelion este de cel mult 500 de lei pentru fiecare. Mai exact, 48% dintre respondenţi au alocat pentru acest Crăciun un buget de cel mult 500 lei, alţi 18% între 500 şi 1.000 lei, iar 7% depăşesc 1.000 de lei, în timp ce restul nu şi-au făcut calculele încă sau nu au în plan să cumpere deloc cadouri.

Tot cel mult 500 de lei vor să cheltuie 58% dintre români şi de Revelion, 12% vor cheltui între 500 şi 1.000 de lei şi doar 4% au de gând să aloce mai mult de 1.000 lei, în timp ce 16% nu plănuiesc să cheltuiască nimic.

Cheltuielile de sărbători sunt corelate cu aşteptările angajaţilor de a primi sau nu bonus la final de an. Astfel, 41% dintre respondenţi se aşteaptă să primească bonus sau cadou de la angajator, în timp ce 27% cred că nu vor primi nimic. 40% estimează că bonusul va consta în bani sau tichete valorice. 30% dintre ei se aşteaptă ca valoarea bonusului sau a cadourilor să nu depăşească 500 de lei, în timp ce doar 13% cred că valoarea va depăşi acest prag, relevă sondajul.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20 noiembrie – 10 decembrie, pe un eşantion de 1.041 de utilizatori de internet.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Încă mai colcăie 21% de leFtarzi plusErei_lEghebetei???

  2. Aia 21% sunt obsedații de vaccin și de restricții

  3. Romanii nu cer decat sa fie lasati in pace, sa isi traiasca viata si sarbatorile asa cum cred ei de cuviinta, linistiti in familie, fara Arafati si Ciuci si Rafile care sa le dicteze ce sa faca.
    Asa ca politicienii sa-si vada de treaba daca nu vor sa rama.na, mai devreme sau mai tarziu, fara obiectu muncii…

  4. Interesanta cifra aia, 21%. Cam atitia sa nu-l fi avut (pe covrig)?