G4Media.ro

Solidaritate pentru Ucraina: Mitinguri în Belarus, Cehia și Polonia / Se aude…

Sursa foto: Captură video

Solidaritate pentru Ucraina: Mitinguri în Belarus, Cehia și Polonia / Se aude „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor” în centrul capitalei Minsk

Proteste împotriva atacului armat al Rusiei împotriva Ucrainei s-au desfășurat duminică în capitalele Cehiei, Poloniei și Belarusului.

În capitala Belarusului, Minsk, localnicii au desfășurat un miting pentru sprijinul statului ucrainean, care a fost atacat de Rusia. Ei se opun ferm ca președintele Alexandr Lukașenko să pornească o invazie comună a Ucrainei, alături de Rusia, relatează ziarul ucrainean Bozrevatel.

Oamenii au început să se adune la ora 17, lângă clădirea Statului Major al armatei Belarusului, întâlnirea fiind organizată de liderii opoziției din această țară Svitlana Tikhanovska și Pavlo Latushko.

Ei au cerut mai multor organizații civice să participe la eveniment pentru că „ucrainenii nu vor înțelege niciodată tăcerea noastră”.

Se relatează că s-au adunat sute de oameni și se scandează împotriva războiului din Ucraina. Se strigă „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor”, „Nu războiului!”, „Ucraina, bielorușii sunt cu tine!”

Mitingul de susținere a Ucrainei este în curs de desfășurare în capitala Poloniei, Varșovia. La fel ca și sâmbătă, când s-au adunat peste 15.000 de persoane, mitingul a început în fața clădirii ambasadei Rusiei, protestatarii urmând să meargă apoi în fața Ambasadei Marii Britanii, relatează TVN Varșovia.

Protestul a fost organizat de Uniunea Ucrainenilor din Polonia împreună cu Comitetul Civic de Solidaritate cu Ucraina.

Se strigă „Ucraina liberă!”, „Opriți Putin”, „Ucraina fără Putin”.

În capitala Cehiei, Praga, mii de oameni s-au adunat în Piața Wenceslas pentru a-și exprima sprijinul pentru Ucraina. Protestul a început cu un minut de reculegere, apoi ambasadorul Ucrainei, soția sa, alături de premierul Petr Fiala s-au adresat mulțimii, scrie site-ul de știri DRBN.

„Ne exprimăm sprijinul pentru cetățenii Ucrainei. Vom fi împreună pentru independența Ucrainei. Și vom arăta că Ucraina nu este singură în lupta pentru democrație, libertate și securitatea cetățenilor”, au declarat organizatorii de la Asociația Million Moments înainte de începerea demonstrației.

Ambasadorul ucrainean Yevhen Perebyjnis, a mulțumit guvernului și națiunii cehe pentru sprijinul, solidaritatea și asistența acordată Ucrainei. „Ne vom lupta pentru a rămâne o țară democratică independentă”, a spus ambasadorul.

Un discurs foarte emoționant a ținut soția ambasadorului ucrainean, Olga Perebyjnis. Într-un discurs care i-a făcut să plângă pe mulți dintre participanți, ea a cerut închiderea spațiului aerian deasupra Ucrainei. Mulțimea a început apoi să scandeze „Închideți cerul”.

Premierul Petr Fiala le-a mulțumit și el celor prezenți pentru susținerea unei Ucraine ”libere și independente”.

„Guvernul ceh luptă alături pentru cele mai puternice sancțiuni împotriva Rusiei”, le-a spus prim-ministrul Fiala protestatarilor, spunând că trebuie să-l oprească pe președintele rus Vladimir Putin.

Sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Noi de ce nu nationalizam Lukoil, inclusiv rafinariile Lukoil?? Asteptam sa le inchida rusii?

  2. Rusia trebuie izolata cat mai mult

  3. Neo bolsevicii cu federatzie kriminalã si mafie statalã .. sunt rãzbunãtori din fire,chiar dacã rãzbunarea i arma prostului .

  4. Ăștia fac ca japonezii în WW2. Situația e aproape identica. Și se știe ce au pățit. Și auzi la ei. Să ceară capitularea. Pai capitularea se face doar în urma unui război, ori asta este doar o ” operațiune specială”., nu- așa? Te pui cu rusul? Am vrut sa spun: cu prostul și ticălosul de rus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.