G4Media.ro

„Soledar a fost, este și va fi ucrainean” – Comandamentul ucrainean neagă…

Captura Google Maps

„Soledar a fost, este și va fi ucrainean” – Comandamentul ucrainean neagă că orașul se află sub controlul rușilor

Atașatul de presă al comandamentului Direcției de Est a Forțelor Armate ale Ucrainei, Serhii Cherevati, a declarat că rușii, contrar afirmațiilor lor, nu controlează orașul Soledar, transmite BBC.

„Rușii spun că se află sub controlul lor, acest lucru nu este adevărat. Așteptați detaliile în rezumatul Statului Major General”, a declarat colonelul Cherevati, citat de postul de televiziune ucrainean Suspіlne Novini.

„Soledar a fost, este și va fi ucrainean”, a declarat într-un comunicat ramura de comunicare strategică a armatei ucrainene, precizând că fotografiile publicate de grupul de luptă Wagner despre care presa rusă a spus că au fost făcute în Soledar au fost făcute în altă parte.

Șeful așa-numitului „grup Wagner”, Evgheni Prigojin, a declarat cu o seară înainte că grupul său a capturat Soledar, recunoscând totodată că luptele continuă în partea centrală a orașului.

În rezumatul de dimineață al Statului Major General ucrainean, practic nu se relatează nimic despre situația din jurul Soledar. Judecând după informațiile de la fața locului, formațiunile rusești au intrat în centrul orașului, dar nu l-au luat încă sub control total.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Știam că specialii ruși sunt la fel de praf ca și specialii românești.
  Se dovedește că modelul de conducere pe bază de furat, statul-mafie nu are viitor logico-economic!

 2. Dupa nea comandamentul, rusii nici nu au trecut granita!!! Abia, abia s au apropiat de glia ucrainiana!!!
  Unii dezinformeaza un pic mai mult decat ceilalti!
  C’est la guerre!!

  • Troll putinist

  • Da mai trompeta ruseasca, ati cucerit Ucraina in 2 zile 🤣🤣🤣🤣

  • vezi ca chiar si impotentul sef al mercenarilor wagner a declarat ca „in centrul orasului se duc inca lupte grele” imediat dupa ce a spus ca orasul e cucerit.
   dar na, voi mujicii sunteti prostiti cu texte de genul un pic virgina, aproape insarcinata, rus destept, armata rusa victorioasa, soldati rusi profesionisti si alte povesti asemanatoare.
   de fapt rusia nu mai e de mult un stat, a devenit o cooperativa in care puterea e detinuta de cei cu trupe de mercenari care acum sunt oficial deasupra legii si fac ce vor chiar in rusia.
   oricum putin si oligarhii jefuiau resursele naturale si trimiteau la moarte rusii pentru propriul interes de ceva timp.

 3. Din momentul in care Soledar cade in labele rușilor, încercuirea Bahkmut se aproprie de sfârșit si linia defensiva ucraineana care trece prin Bahkmut este ca si străpunsă de rusi.

  Rusii nu se vor lasa pana nu iau restul de Donetsk, asa ca vor mai muri câteva zeci de mii de soldați in lunile următoare.

 4. Prigojin ăsta se plimbă prin mina de sare de sub Soledar astăzi….mercenarii au curățat minele pt a nu se repeta episodul Mariupol probabil….