G4Media.ro

Social democrații germani se așteaptă ca un proiect privind vaccinarea obligatorie anti-COVID-19…

Sursa foto: Wikipedia - Deutscher Bundestag / Steffen Prößdorf

Social democrații germani se așteaptă ca un proiect privind vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 să fie supus la vot în Bundestag în luna martie

Partidul Social Democrat (SPD) german, aflat la guvernare, se aşteaptă ca un proiect legislativ ce va face obligatorie vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 să fie supus la vot de parlament în luna martie, a indicat liderul grupului SPD din Bundestag, Rolf Muetzenich, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Parlamentul german a adoptat în decembrie o lege privind introducerea acestei obligativităţi în cazul anumitor profesii începând de la mijlocul lui martie.

Germania traversează un nou val de infectări, iar rata de vaccinare rămâne scăzută în comparaţie cu alte state europene.

Publicitate electorală

SPD îşi propune să aibă finalizat un proiect privitor la o obligativitate extinsă de vaccinare după o dezbatere parlamentară la sfârşitul lunii ianuarie, a afirmat Muetzenich.

Cancelarul Olaf Scholz (SPD) susţine impunerea vaccinării obligatorii a populaţiei împotriva COVID-19 şi spera ca aceasta să intre în vigoare până la finele lunii februarie, au declarat anul trecut pentru Reuters surse familiarizate cu acest subiect.

Potrivit lui Ralf Muetzenich, Bundestagul va vota un proiect de lege în martie.

‘Sunt foarte încrezător că majoritatea grupului parlamentar al SPD va vota favorabil’, a spus el marţi.

Anterior în cursul zilei, opoziţia conservatoare a semnalat că este deschisă discuţiilor privind introducerea vaccinării obligatorii a populaţiei, adăugând că dezbaterea parlamentară ar trebui să aibă loc independent de impactul variantei Omicron a coronavirusului.

‘Suntem pregătiţi pentru ea’, a declarat Ralph Brinkhaus, liderul blocului conservator CDU/CSU din Bundestag, arătând că introducerea obligativităţii nu va putea să întrerupă valul actual de infectări.

În jur de 72% din populaţie este dublu vaccinată, iar 43,5% dintre locuitori au primit şi doza booster.

Germania a raportat miercuri, pentru prima dată, depăşirea pragului de 80.000 de infectări într-o zi, a transmis agenţia dpa.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), în precedentele 24 de ore au fost înregistrate 80.430 de cazuri noi de contaminare, cu 21.500 în plus faţă de acum o săptămână.

În acelaşi interval de 24 de ore au fost raportate 384 de decese, ce ridică la 114.735 numărul total de la debutul pandemiei.

Sursa foto: Wikipedia – Deutscher Bundestag / Steffen Prößdorf

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Zicea cineva ca tot trebuie sa-ti mearga mintea un pic sa realizezi ca esti prost. Ei, astora nu le merge mintea absolut deloc. 🤣

  • La dvs se vede ca merge bine de tot. S-a departat atat de mult de dvs incat ati pierdut-o si nu mai stiti pe unde e.

 2. SPD este pa.rtidul so.ci.alist ac.tu.al din Germania. Pentru cine nu stie, ide.olo.gia lui Hi.t.ler , de la care vine ter.me.nul „nazi”, a fost n.atio.nal so.c.ia.lismul.
  E norm.al ca SPD-ul sa se c.om.porte na.z.ist.

  • Departe de a fi admirator a spd-ului, dar afiramația ta este absolut falsă. Socialdemocrații germani nu sunt în nici un fel continuatorii nazismului. SPD nu este partid socialist ci socialdemocrat.

  • In ce sens se comporta cum spuneti dvs, pentru ca supune legea la vot in parlamentul ales in mod democratic? Asa faceau si aia de care spuneti dvs? Am impresia ca ati uitat sa va luati Xanax-ul azi.

  • Daca vrei sa int.ro.du.ci pr.oc.eduri medicale obligatorii, esti na.zi.st, nu democrat.

  • Daca vrei sa int.ro.du.ci pr.oc.ed.uri me.di.cale ob.lig.atorii, esti na.zi.st, nu de.moc.rat.

  • Si pe vremea lui Ceausescu se vota. Cu una.nim.itate !

 3. 0.03%/ an global!!! Magic, nu?? Covidul, ca despre el vorbim!!

  • Atat inseamna cei 5,5 miloane de oameni care au murit? Sau ce reprezinta acel procent?

  • Bv te prinzi repede!!!

 4. Pana in martie trece pandemia…

 5. De la procentul de 70 % vaccinatzi, la care Mutti spunea ca se termina cu povestea asta, amu nemtzii is la 72 % si parlamentul discuta de vaccinare obligatorie. Sa vedem, dar cred ca le va iesi pe nas. Nemtzii au defecte ca toti altzii, dar nu se jeneaza sa ti ceara explicatzii daca nu ti ai tzinut promisiunea.

 6. Un singur om daca murea și tot era mult. Dacă omul ăla era unul dintre părinții voștri mai gândeati la fel? Până nu vi se întâmplă vouă nu aveți cum să înțelegeți. Moartea este ceva care se întâmplă întotdeauna altora. În trecut vaccinarea era obligatorie și asta a salvat multe vieți.