G4Media.ro

Slovenia: Șeful Poliției din capitala Ljubljana a fost demis pentru gestionarea manifestațiilor…

Sursa foto: Facebook/ Policijska uprava Ljubljana / Police Directorate Ljubljana

Slovenia: Șeful Poliției din capitala Ljubljana a fost demis pentru gestionarea manifestațiilor anti-vaccinare

Şeful poliţiei din Ljubljana, criticat de prim-ministrul sloven Janez Jansa pentru gestionarea manifestaţiilor anti-vaccinare, a fost demis din funcţie vineri, cu câteva zile înaintea unui nou protest aşteptat în marja unui summit european, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Directorul general al poliţiei a numit” o altă persoană „la conducerea poliţiei” capitalei, se arată într-un comunicat oficial.

Miercuri, centrul capitalei şi centura ocolitoare au fost blocate timp de mai multe ore, iar poliţia antirevoltă a făcut uz de tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispera mii de persoane.

În aceeaşi zi, premierul populist Janez Jansa a acuzat pe Twitter poliţia din Ljubjana că s-a lăsat copleşită de opozanţii măsurilor sanitare luate de guvern împotriva epidemiei de COVID-19.

De când guvernul sloven a anunţat la mijlocul lunii septembrie obligativitatea vaccinării începând de la 1 octombrie pentru angajaţii din sectorul public, protestele nu contenesc în această ţară.

Joi, Curtea Constituţională a suspendat măsura cu câteva ore înainte să intre în vigoare, considerând că aplicarea ei ar fi „potenţial anticonstituţională”.

Slovenia are o rată de vaccinare anti-COVID-19 de 47% din populaţie, sub media Uniunii Europene de 64%.

Slovenia asigură în acest semestru preşedinţia Consiliului UE, calitate în care va găzdui miercurea viitoare un summit între UE şi şase ţări din Balcani. În aceeaşi zi este prevăzută o nouă manifestaţie de protest.

Sursa foto: Facebook/ Policijska uprava Ljubljana / Police Directorate Ljubljana

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. La noi nu protejează nimeni. Poate mai durează vreo 45 de ani până ne trezim și noi.