G4Media.ro

Slovacia va cumpăra baterii antiaeriene de la Israel în valoare de 800…

Sursa foto: Pxfuel.com

Slovacia va cumpăra baterii antiaeriene de la Israel în valoare de 800 de milioane de euro

Slovacia va investi circa 800 milioane de euro în şase lansatoare ale sistemului israelian de apărare antiaeriană cu rază medie de acţiune Barak MX, a declarat miercuri la Bratislava a declarat ministrul apărării Robert Kalinak, citat de EFE, transmite Agerpres.

Slovacia deţinea un singur lansator sovietic de tipul S-300 PMU, pe care guvernul conservator al lui Eduard Heger l-a cedat Ucrainei la scurt timp după invazia rusă în februarie 2022.

„Investiţia este utilă, având în vedere că un număr mai mare de baterii va proteja întreaga Slovacie”, a declarat Kalinak pentru cotidianul Pravda.

Slovacia nu dispune în prezent de sisteme antiaeriene strategice, deoarece cooperarea cu Italia, care i-a furnizat sistemul SAMP/T, s-a încheiat în aprilie.

„În acest moment, cel mai sensibil domeniu este cel al apărării antiaeriene. Acum suntem în faza de încheiere a contractului”, a declarat ministrul social-democrat, a cărui ţară s-a arătat interesată de rachete sol-aer cu o rază de acţiune de până la 35 de kilometri.

„Am putea semna un contract pentru un sistem complet de apărare antiaeriană format din şase baterii, care ar putea acoperi în mod eficient nu doar obiective strategice, ci şi obiective civile în Republica Slovacă”, a declarat ministrul, care se va deplasa săptămâna viitoare la Tel Aviv pentru a face să avanseze acordul pe care doreşte să îl încheie în acest an.

Costul unei baterii de tip Barak cu radar şi trei lansatoare capabile să transporte opt rachete se ridică la aproximativ 128,1 milioane de euro, notează EFE.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...