G4Media.ro

„Slovacia este următoarea” dacă Rusia învinge Ucraina, avertizează premierul slovac

sursa foto: Pixabay

„Slovacia este următoarea” dacă Rusia învinge Ucraina, avertizează premierul slovac

Premierul slovac a lansat un avertisment dur cu privire la viitorul țării sale în cazul în care Rusia va învinge Ucraina, în timpul unei dezbateri la Forumul Economic Mondial de la Davos, miercuri, potrivit CNN.

„Dacă Ucraina eșuează, Slovacia este următoarea”, a declarat premierul Eduard Heger în fața celorlalți lideri europeni și a liderilor de afaceri. „Ei (Ucraina) trebuie să câștige”, a adăugat el.

Heger a criticat membrii Uniunii Europene pentru că se bazează prea mult pe energia rusească și i-a îndemnat pe lideri să „înceteze să își compromită” principiile atunci când tratează cu Rusia.

„Practic, ne-am tranzacționat valorile pentru gaz și petrol ieftin pentru prea mult timp”, a spus el. „Compromisul cu Putin a cauzat un război în Ucraina. Un război agresiv, oamenii mor”.

Ucrainenii „își varsă propriul sânge pentru valorile noastre, pentru ca noi să nu fim nevoiți să o facem”, a subliniat Heger.
Heger a cerut blocului să colaboreze cu Ucraina și cu Balcanii de Vest pentru a ajunge la „reguli standardizate, astfel încât acestea să poată adera la UE”.

În ultimii ani, Ucraina și-a aprofundat legăturile economice și politice cu UE, iar Kievul și-a exprimat dorința de a adera. Națiunile din Balcanii de Vest au încercat, de asemenea, să adere de mai mulți ani.

Aderarea la blocul comunitar durează, de obicei, mai mulți ani, deoarece națiunile trebuie să îndeplinească criterii stricte înainte de a se angaja în negocieri.

Cu toate acestea, unii dintre liderii actuali ai UE au respins ideea procesul de aderare a Ucrainei ar putea fi accelerată din cauza invaziei.

„Nu există o accelerare a aderării, un astfel de lucru nu există”, a declarat în martie premierul olandez Mark Rutte.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Slovacia sa stea la coada! Urmeaza in ordine Moldova, Romania, Bulgaria, Georgia si pe urma tarile nordice

    • Apoi toata UE, ca sa nu se mai încurce cu tari si tărișoare.

    • in contrapartida ar urma bombele ghidate cu laser in St. Petersburg, Moscova si ce mai ramane poate fi bombardat clasic…🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Toți „nimeni în drum” își dau importanta! 🤣🤣🤣 Eu voi fi primul atacat(striga Polonia), ba eu(striga Slovacia) parca e concursul eurovision🤣😂🤣😂🤣😂🤣!!!

  3. dr. no brain: nu ți-au ajuns 45 de ani de hegemonie sovietică? Bolșevicule!