G4Media.ro

Situație scăpată de sub control în Grecia: mii de localnici fug de…

Situație scăpată de sub control în Grecia: mii de localnici fug de coronavirus din orașe în sate, autoritățile avertizează că virusul se va răspândi rapid

Mii de familii au plecat cu mașinile vineri dimineață din marile orașe din Grecia spre sate sau insulele unde au case de vacanță, transmite presa greacă.

Cozi kilometrice s-au format pe autostrăzi, la punctele de plată a vignetei, iar autoritățile avertizează asupra consecințelor catastrofale ale acestui exod.

Oamenii fug din orașe cu întreaga familie, cu animalele de companie, bagaje și provizii, sperând că în mediul rural e mai ușor să se ferească de coronavirus.

Autoritățile arată însă că plecările masive măresc exponențial șansele de transmitere a coronavirusului în comunitățile rurale, locuite preponderent de bătrâni.

Mai mult, oficialul guvernamental însărcinat cu comunicarea în timpul crizei, Sotiris Tsiodras, a avertizat că sistemele sanitare din micile comunități rurale sunt complet nepregătite în cazul apariției virusului, spre deosebire de spitalele și clinicile din orașe, mult mai bine echipate.

Pe lângă miile de greci, în insulele turistice au început să vină și mii de turiști, mai ales din Italia și Marea Britanie, sporind îngrijorarea autorităților elene.

Grecia nu a luat măsuri de limitare a circulației persoanelor.

Foto: Coadă pe autostradă în Grecia / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. E foarte usor sa observi conformatia corporala a oamenilor pentru a afla cine cine este.

  2. „au început să vină și mii de turiști, mai ales din Italia și Marea Britanie”

    daca Grecia n-a declarat multi decedati, acu primesc o noua doza de virus. doar n-o sa-i lasam sa faca profit.
    si pe urma le dam ajutoare, pe datorie.

  3. Nu inteleg totusi de ce „situatie scapata de sub control”. Grecia nu este o „Italie mai mica”, ci are propriile detalii. Credeti ca satele Greciei au fost scutite pana acum de valul asta epidemic? Asta este natura, sunt valuri mai mici si mai mari de epidemie. Dar tot o gripa este – biologia SARS-CoV-2 nu este diferita de cea a virusurilor care provoaca gripele sezoniere.

    Stop overreacting!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.