G4Media.ro

Situație dramatică în India, descrisă de OMS: Familii implorând oxigen pentru rude,…

Situație dramatică în India, descrisă de OMS: Familii implorând oxigen pentru rude, pacienți murind la ușa spitalelor/ Tulpina indiană ”dublu mutantă” a creat haos în populația de 1,3 miliarde de locuitori

Situaţia în India, unde pandemia COVID-19 a atins o gravitate fără precedent, este ”mai mult decât sfâşietoare”, a declarat luni la o conferinţă de presă directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a atras atenţia cât de importantă este vaccinarea, transmite AFP.

”OMS face tot ce poate, furnizând (Indiei) materiale şi echipamente esenţiale, în special mii de concentratoare de oxigen, spitale de campanie mobile prefabricate şi materiale de laborator”, a adăugat Tedros, după ce varianta indiană a coronavirusului a creat haos în această ţară cu peste 1,3 miliarde de locuitori, căreia numeroase ţări au anunţat că îi vor oferi ajutoare sanitare de urgenţă.

India a înregistrat duminică un record mondial de aproape 350.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi. În capitala New Delhi martorii descriu culoare de spitale pline cu paturi şi tărgi şi familii implorând în zadar să li se dea apropiaţilor oxigen sau să fie internaţi, unii murind la uşa spitalelor.

”Niciodată până acum importanţa vaccinării nu a fost atât de evidentă”, a subliniat directorul general al OMS.

Colapsul sistemului sanitar indian este parţial atribuit noii variante a coronavirusului SARS-CoV-2, denumită B.1.617, detectată iniţial în octombrie în vestul Indiei. Ea este descrisă drept ”dublu mutantă”, întrucât are două mutaţii preocupante la nivelul proteinei spike prin care coronavirusul se ataşează de celulele umane.

Prima mutaţie, E484Q, este apropiată de cea deja observată la variantele coronavirusului sud-africană şi braziliană (E484K), suspectată că reduce eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19 existente şi sporeşte riscul de reinfectare.

A doua mutaţie, L452R, este de asemenea prezentă la varianta descoperită în California şi ea ar putea antrena creşterea transmiterii virusului.

Este prima dată când aceste mutaţii sunt detectate împreună la o variantă ce are o răspândire semnificativă.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Au arme nucleare ce nevoie au ei de spitale si alte chestii din astea socialiste.
  Au pe Modi cel nationalist rezolva el daca nu mai baga 2-3 razboiaie si uita ai lui si cati au murit in timp de pace.

  • De parca armele nucleare castiga un razboi, sunt instrumente de santaj. Un razboi se castiga cu antrenament in disciplina, un fel de post. Asta lipseste si lor si noua.

 2. Totusi sunt 1.3 MILIARDE de indieni deci, este de unde. Sau cum spun romanii, balta are peste 🙂

  • Traim un horror visceral in care raul nu este virusul, raul este un astfel de gand.
   Pentru iubitorii de Apocalipsa semnul fiarei asta e, indiferenta.

 3. Foarte trist, dar dupa toata inghesuiala de la festivalurile religioase + meciurile de cricket, etc. era inevitabil.

 4. In fiecare tara cei ce trudesc sint cirpe in mina demnitarilor si functionarilor publici / bugetari . Cei mentionati ultimii au toate beneficiile cei mentionati primii au dreptul sa moara .

  Cu siguranta si constitutia lor prevede ca cetateanul are dreptul la viata , la sanatate , la libera exprimare , ….

  Sint o gramada de semeni pe lumea asta care mor cu constitutia si cu legile in brate . Cetateanul e batjocura institutiilor statului . Oriunde in lume .

 5. La numarul de decese/milionul de locuitori au mai putin de 1/10 din rata Romaniei. Problema noastra e mai mare ca a lor.

 6. Problema la ei sunt nasterile nu decesele Decese până la max 4000 pe zi (De covid ) la un surplus ( spor pozitiv)zilnic de fecundare in mizerie de aproximativ vre -o 55000 … Nu e nimic anormal….nici o tragedie.